Scudo Sports

Bisikleti satarken dikkat edilmesi gerekenler

prokamikazae

Forum Bağımlısı
Tepki
465
İsim
Bio
Bisiklet
Carraro
Gecenlerde internette gruplarda ve forumlarda takilirken ikinci bisiklet alicisi bazi "insanlarin" bisikletleri denerken basip kactiklarini gordum. Simdi alicilar hakli olarak bisikleti alirken denemek isteyecektir gidisini vs, ancak nasil bir yol izlenmeli sizce? Aklima binerken para'yi gormek veya kimligi istemek geldi, sizin ikinci el yuz yuze satislarda nasil deneyimleriniz oldu? Bana satarken nasil bir yol izlemem gerektigini soyler misiniz?

Scudo
Inceledikten sonra hala almaya gonulluyse ve illaki surerek denemek istiyorsa degerli bir teminat vermesi gerekir. Dogal olarak alicida size guvenmeyecek tum parayi emanet etmek istemeyecektir. Telefonu degerli bir modelse 5 dakika alikoyabilirsiniz. Arac ile geldiyse zaten sorun yok. Kimlik sahte cikabilir ve bisikletinizi son kez gormus olabilirsiniz. Veya cikisi tek olan bir alanda turlayabilir, siz cikis noktasini kapatmis olarak beklersiniz. Veya bisikletli baska bir arkadasiniz asiri hizlanmasina izin vermemek sartida kosularak alici adayi ile yanyana surebilir.
Yoksa 300-500 TL verip 2000 TL lik bisikletle gittiğini de gorebilirsiniz. Maalesef artik kimsenin kimseye guveni kalmadı...
Zaten art niyet sezdiyseniz satmaktan vazgectim demek en dogal hakkiniz :)

@suat akman

valla bilmiyorum hocam zaten gelicek kisi alicaksa tum parayi getirecektir yaninda, direk parayi elinde bulundurmak en guzeli gibi geldi bana, bilemiyorum tabi satanlar nasil yapiyor?

@biozalp
Emin olmadiysam bende bisikleti denerken parayi vermek istemem. Bisikleti satan kisi ben denerken parayla "sattim gitti" diyerek giderse :)
Dedim ya kimse kimseye guvenmiyor artik maalesef...
Ancak insan sarrafliginiza guveniyorsaniz bunlara gerek kalmaz ;)

@suat akman

tabi sayisiz alisverisim oldu kendim kusurlu urun almayi sevmedigim icin her turlu kusurunu soyleyerek veririm insanlara, onlar da bilerek alirlar, ekrani paramparca 2-3 parcasi bozuk telefonu satmisligim bile vardir boyle. Ancak ne biliyim bu konular gerdi beni biraz.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
ben yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde buluşuyorum böyle 2 bisiklet sattım, kaçmaya kalksa bile enselerim o kalabalıktan sıyrılması zor

Kapalı bir geniş salon en iyisi aslında. Ya da dışardaki basket sahaları. Kapıyı kapatın istediği kadar sürsün.

Kalabalik yerler mantikli kacmasi zor

Sn @biozalp şehir bisikletimi satılığa çıkardım. Balıkesir'den bir vatandaşımız talip oldu. Telefon görüşmelerimiz ve pazarlık sürecinden sonra, banka hesap bilgilerimi alıcıya verdim.

Ücret, banka hesabıma yatılırıldı. Para hesabıma geldikten sonra, bisikletin normal hali ile, paketlenmesi de dahil olmak üzere, kargoya teslim anına kadar, fotoğraf ve video kaydı ile kayıt altına aldım, alıcı arkadaş ile bu görüntüleri paylaştım (kargo, bisikleti sigorta kapsamına almadı).

Daha sonra takip numarasını alıcı ile paylaştım ve bisikletin sorumluluğu, benden çıkmış oldu.
Hala bisiklet parçaları satmaktayım. Ücret çok az dahi olsa, alıcı ücreti hesabıma yatırmadan asla ürünü kargoya vermiyorum.

Peki bisikletimi elden satsa idim ne yapardım(!) Muhtemelen alıcı, bisiklete binip sürmek, denemek isteyecektir. İşte bu noktada bisikletin bedelini emanet olarak alırım. Bu şartı, görüşmeler belirli bir seviyeye geldiğinde alıcı tarafa usulü ile sunarım. Bisikletin ücreti 2000 TL ise ve bu rakamda antlaşmış isek, 2000 TL'yi emanet olarak alır, alıcının bisikleti tecrübe etmesine izin veririm.

Sonuç olumlu olur ise, parayı, olumsuz olur ise bisikleti alır, emanet bedeli sahibine iade ederim.
Alım,satım sırasında asla duygusal olmayın. Pazarlık yapın,indirim yapın,ancak asla tanımadığınız insanlara karşı duygusal yaklaşıp bisikletinizi emanet etmeyin.

Aksi durumda, sıkıntılı sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Esen kalın.

@Ahmet Genez bir arkadaşı ile Sedona 850 mi almaya geldiğinde araçlı idiler. Ben Ahmet ile sohbet ederken arkadaşı mahallede şöyle bir turladı. Abi bu bisiklet sıfır gibi iki sene kullandığına eminmisin dedi direk parayı verdi bisikleti aldı gitti. Hayırlı olsun. :harika::)

İki kez para hesabıma yattıktan sonra kargo yaparak satış yaptım.

En son sattığım mtb mi yüzyüze almaya gelen arkadaşa ısrarla bin dene demiştim yok abi gerek yok deyip sadece arka tekeri kaldırıp vites geçişlerine bakmıştı tabi çok efendi biriydi lakin benim de aklıma hiç böyle şeyler gelmez idi.
Allah iyi insanlar çıkarsın karşımıza

@Mesut DOĞRU

Tecrube sabit, buyuk ihtimalle dediginiz gibi yaparim.

Ben de çok sevdiğim bisikletimi birkaç ay sonra satmayı düşünüyorum. Şimdiden tanıdıklara haber verdim almak isteyen olursa diye. Onlar da tanıdıkları kişilere bisikleti haber verebilirler. Herhalde ben tamamıyla yabancı birine satamam.

@hayatçokgarip

hocam ben de tam tersi her zaman tanimadigim birine satmanin taraftariyim, cunku pazarliklar daha adil oluyor, herkes de limitini biliyor. Mesela kuzene satmaya kalksam bana yarisini anca verir gibi :)

@biozalp
işte ben de o yüzden pazarlıksız fiyatını söylüyorum. hatta belki ucuz bile söylüyorum.
bilmiyorum ya, ikinci el olunca yüksek ya da tam fiyat söylemek bana göre değil. :komik:
niye bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@hayatçokgarip

tabi hocam, benim icin her zaman ikinci el fiyati muadili bir urunun 0'inin 60% civarindadir, malum su an enflasyon var :) sonuca teknolojisi cok degismiyor bunlarin 2012 modeli ile 2017 modeli arasina ufak farklar oluyor. Genelde pazarlik da yaparim ancak adam guven verirse, misal biri selamsiz sabahsiz direk cok dusuk bir fiyattan soylese az bir sey duserim ki biliyorum eminim o insan arada bulusalim diyecek, klasik harekettir cunku. Daha once cok satis yaptim degisik urunler her turden malzeme (ayakkabi'dan gitar efekt pedalina kadar) ancak bisiklet ayri bir mevzu...

• Beğen
Tepkiler: hayatçokgarip
ben fakültenin bahçesinde satmıştım yanında hocaları bile vardı o derece güvenli bir satış oldu tabi sürmesine de izin verdim bakmadım bile:D

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Geri