Sn
@biozalp şehir bisikletimi satılığa çıkardım. Balıkesir'den bir vatandaşımız talip oldu. Telefon görüşmelerimiz ve pazarlık sürecinden sonra, banka hesap bilgilerimi alıcıya verdim.
Ücret, banka hesabıma yatılırıldı. Para hesabıma geldikten sonra, bisikletin normal hali ile, paketlenmesi de dahil olmak üzere, kargoya teslim anına kadar, fotoğraf ve video kaydı ile kayıt altına aldım, alıcı arkadaş ile bu görüntüleri paylaştım (kargo, bisikleti sigorta kapsamına almadı).
Daha sonra takip numarasını alıcı ile paylaştım ve bisikletin sorumluluğu, benden çıkmış oldu.
Hala bisiklet parçaları satmaktayım. Ücret çok az dahi olsa, alıcı ücreti hesabıma yatırmadan asla ürünü kargoya vermiyorum.
Peki bisikletimi elden satsa idim ne yapardım(!) Muhtemelen alıcı, bisiklete binip sürmek, denemek isteyecektir. İşte bu noktada bisikletin bedelini emanet olarak alırım. Bu şartı, görüşmeler belirli bir seviyeye geldiğinde alıcı tarafa usulü ile sunarım. Bisikletin ücreti 2000 TL ise ve bu rakamda antlaşmış isek, 2000 TL'yi emanet olarak alır, alıcının bisikleti tecrübe etmesine izin veririm.
Sonuç olumlu olur ise, parayı, olumsuz olur ise bisikleti alır, emanet bedeli sahibine iade ederim.
Alım,satım sırasında asla duygusal olmayın. Pazarlık yapın,indirim yapın,ancak asla tanımadığınız insanlara karşı duygusal yaklaşıp bisikletinizi emanet etmeyin.
Aksi durumda, sıkıntılı sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
Esen kalın.