Scudo Sports

Bisikleti güneş ışığında birakmak hidroliklere ve bisiklete zarar verir mi?

@-Skynet-
Yer yoksa,yapacak bir şey yok..
''Telefon veya bilgisayarımıza verdiğimiz değeri bisiklete de verelim'' manasında belirttim..Telefonun üstüne titriyoruz mesela..Aman su kaçmasın,çizilmesin,tozlanmasın gibi..Aynı özeni bisiklete de göstermemiz lazım..
Güneş zarar verir/vermez,bu meselemiz değil..Önemli olan güneşe koymamak,malımızın değerini bilmek..
Bu eşya/meta denilen şeyi,cebinizdeki para gibi görmelisiniz..Cebinizdeki para bugün sizin cebinizdedir ama yarın bir başkasının cebine girecektir..Bisiklet veya telefon da böyledir..Bu bakımdan paraya gösterdiğimiz hassasiyeti bisiklete ve benzeri her şeye göstermemiz lazım..

Scudo
Güneşe maruz kalan metaller zamanla gevreyerek ömurlerini tamamlarlar ve kirilirlar. Bu olay karbon bisikletlerde daha hizli yaşanir

• Beğen
Tepkiler: Umtdgny
PEki ani sıcaklık değişiklikleri nasıl etkiler sizce?

Karbon kadronun ömründen yer, karbonun yapısı sıcak ve neme uzun vadede yenik düşer. Metal kadrolarda da metal yorgunluğuna sebep olup rijitlikten ve azda olsa ömürden yer. En iyisi nemsiz serin bir ortam sağlamaktır.

Bu arabada bile geçerlidir. Kapalı garajda muhafaza edilen araçlarla açık alanda güneşe ve yağmura maruz kalan araçların şasilerinin formu çok farklı olur. Dışarda kalan araba çürümez ama kapalı garajdaki araba kadar rijit kalamaz.

Hidroliklere zarar vereceğini sanmıyorum.

Yağlara zaten büyük ölçüde zarar verir sıcak ortam.

Lastikleri söylememe gerek yok herhalde. Saha hızlı kurur ve elastikiyetini daha çabuk kaybeder.

güneşin altında 3 saat sonra gümm diye patlayan lastiğe şahit olmuşluğum var... diğer aksamlarada genleşme vs yoluyla zarar verebileceği kanısındayım

xtrlarge-programlanabilir-sekil-degistiren-sivi-metal-1.jpgdün sabahdan akşama kadar balkon da kalınca bu hale geldi benim bisiklet.:komik:

Hidrolik frenli şehir bisikletim 2011'den beri dışarıda duruyor. Apartmanda da mecbur dışarıya park ediyorum, işe geldiğimde de otoparka dışarıya park ediyorum. Ve alet sürekli güneşin altında pişiyor. Bir sıkıntısını görmedim şimdiye kadar, frenlere de bir kere pad değiştirme dışında hiç bakım yapma ihtiyacı duymadım yıllardır, gayet güzel tutuyorlar. Bilemiyorum araç bunlar nihayetinde çokta şey yapmamak lazım :)

Araçlarla kıyaslanmamalı diye düşünüyorum, sonuçta güneşi yiyen aracın kaportası, ana aksamı değil. Gerçi onlarda sağlam olduğundan araçta sadece boya sorunlarına sebeb olabilir.Bisikletteki mevzu, araca göre ucuz olmasından ziyade direk ana iskeleti. Güneş altında sürekli ısınan soğuyan bir karbon kadro veya alüminyum kadronun beklenmedik bir anda( sürüş esnasında ) çatlama, kırılma olasılığı olur mu? Misal karbon gidonun sürüş esnasında ikiye ayrıldığını düşünün... Yani güneşin, ısınmanın böyle bir etkisi olabilir mi bisikletlerde?
Teker olayı su götürmez gerçek, güneş yiyen teker kesinlikle bir şekilde zaiyat verecektir...

Geri