Scudo Sports

Bisikleti boyayacağım ama bir sorun var

Tepki
3
İsim
Ahmet
Başlangıç
2005—06
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Ben bisikleti boyayacağım nasıl boyayacağım hakkında da fikir edindim fakat kadroyu nasıl sökeceğim internette hiç resimli anlatım veya video bulamadım yardımcı olur musunuz ?

Scudo
@Ahmet Can Karataş
buldugun her baglanti vidasini sok gibi bir fikir vericem ama :) hic bir sorumluluk kabul etmem :)

Kullanmaya usendigimden turkce karakterler yok ama bunlar hep tepetolk!!!

elınızde zıncır anahtarı aynakol anahtarı yoksa bence bır bısıkletcıde hepsını sokerler gobek ıcı bazı bısıkletlerde hassas tır bısıkletcıde sokturun garantı pek bı sey de almazlar ya da bu baslıklarınn ıncelenmesı (link)

Aslında ben de her vidayı söküp videoya çekicem ama yine de olmaz gibime geliyor fikir verecek yok mu ?

Bisikleti sökmenize parçalamanıza gerek yok.bol bol poşet ayarlayın aynakolu,arka ve orta aktarıcıyı poşetleyin gidonuda boyayacaksanız fren kollarını güzel kapatın jantları ve lastikleri sökün bide zinciri kapatın gerisi sizin becerinize kalmış tabii bu dediklerim sprey boya ile yapacaksanız gerçi diğer boyalar içinde geçerli.ben çok boyadım bu yöntemle.

@Oğuz aydın kadıoğlukurt

Rahat oluyor mu peki bi ayrıntılı anlatabilirmisiniz boyama işlemini parçaları nasıl koruduğunuzu vs. vs. ?

En çok uğraştıran orta aktarıcı oluyor genelde ama sonuçda sök tak ayarlarını yap felan ben kendimce böyle bir yola başvurdum.zaten aynakolu ve pedalları çok rahat poşetleniyor yalnız yırtılmasın ve yırtık olmasın ona dikkat edin genelde çok çabuk kuruyan mat ve kaliteli akrilik boya kullanıyorum diğelim'ki istek dışı bir yere sıçradı boyarken korkmayın kulak temizliğinde kullanılan 2 tarafı pamuklu çubuklardan olsun yanınızda bide tiner hafif bir damlatın boya bulaşan yeri silin sıkıntı olmuyor biraz dikkat ve beceri meselesi yani denemeniz lazım istanbulda nerdesiniz beraber boyayalım?

@Oğuz aydın kadıoğlukurt

Evet ilk boyamam olucak siz hafif detaylı bir şekilde anlatırsanız kolayca kavrarım hocam sıkıntı çekmem :D

ahmet bey bunun anlatımı nasıl olurki ben çok detaycıyım sayfalarca yazmam lazım:)

@Oğuz aydın kadıoğlukurt

Özet geçin Oğuz bey :D

Ya dediğim gibi jantları boyamayacaksan bisikletten ayır sonra kadroya temas eden bütün aksamları poşet içine sok sadece orta aktarıcı biraz uğraştırabilir.kısaca sadece görünürde kadro kalsın tabi bunu tek renk yapacaksan işte bazı yerlerini daha farklı yapacaksan ya sök tamamen yada sanayiye götür boyat gitsin.bunun başka anlatım şekli yok yani iş sende bitecek kafanda tasarla işte.

@Oğuz aydın kadıoğlukurt

Tek renk yapacağım

@Ahmet Can Karataş

Bisikletin orasını sök torbaya koy, burasını sök torbaya koy her torbayı da isimlendir demek sizin gibi sökme takma işinde yabancı olan birisine anlatmak yada anlatarak yaptırmak imkansız. Nedeni ise sökeceğiniz bir çok parçayı sökebilmek için tasarlanmış özel aparatlar var (Anahtarlar). Tek ve doğru olan yol bu işi bir bisikletçiye (servis, tamirci v.s) götürüp ücret karşılığında yaptırmanız olacaktır..

Geri