Scudo Sports

Bisiklet'e Saygı!!!

Tepki
40
Bisiklet
Scott
Sevgili arkadaşlar;Bu güzel uğraşa gönül verip,maddi manevi hertürlü çabayı gösteren sevgili Bisiklet Severler...
Daha önce kulak içi kulaklık ile ilgili düşüncelerimi forumumuzun farklı bir sayfasında dile getirirken de eklemiştim trafikteki sorumsuz davranışlardan ve kulaklıkların bu konuda çıkardığı risklerden.Bisiklet'e veda edenlerin %90'ının(tabi bu benim dinlediklerim sadece) hikayelerini dinledikten sonra konu üzerine daha yoğun düşünmeye başladım.3 hafta içerisinde de Bisiklet'e aşık fakat haklı korkularından dolayı Bisiklet dahi edinemeyenleri dinleyince ve üzerine kendi yaşadığım olaylar da cabası olunca frenleri sıkıp pedaldan ayakları indirdim...(tabi bu yazıyı yazmak için..)
Her geçen gün trafikte yaşadığı kötü olaylar sonrasında bu spora veda eden birçok kardeşimizin hikayeleri geliyor kulaklarımıza hatta bazıları kendi yakınlarımız bile çıkabiliyor.Trafiğin en fazla hakka sahip olan yayaları bile bizleri hiçe saydıklarına şahit oluyoruz her geçen gün.Kimi zaman zil bile çalmak sert bakışlarla karşılık buluyor.Kaldırımdan yürümedikleri gibi kenarda bizim için ayrılan bölümü işgal edip buldozer gibi ilerleyen araç sahipleriyle sorun yaşamamıza sebep olanlar...bizleri gördükleri halde umarsızca yolumuza çıkanlar(çocuklu ve hamilelerde dahil)...Hepinizi saygıyla selamlıyorum...
Yol hakkına sahip olmadığımızı düşünüp önümüze direksiyon kıranlar,ani fren hareketleriyle sırtımıza binip klaksonla adrenalinimize küfredenler,görüldümüz halde yoldan çıkmamıza zorlayanlar,motorsikletiyle bize sebepsiz yere kafa tutan ezik ruhlar...Sizleri de saygıyla selamlıyorum...
Çünkü sizler saygızlıklarınızla bizleri büyüleyip saygıyı selamı hak ediyorsunuz...
Forumdaki tüm arkadaşlardan ricam:BİSİKLET'E SAYGI ibaresini gerekli gereksiz her yerde kullanalım.Bu kadarlığına da hakkımız olsun...
İnadına pedallamalar diliyorum..

Scudo
Bisikleti hobi olarak, veyahut Bisikletçiliğin her yönüyle kişiliğinin ve hayatının en önemli parçası, bileşeni olduğunu bütün ruhuyla kabul etmiş olan, tüm kardeşlerime Allah tan sabır diliyorum. Saygısızlık gerçekten çok sinir bozucu bir durum olabiliyor. Bizler alıştık demelimiyiz bilemem fakat hergeçen gün trafiğe çıkan yeni Bisikletçileri korkuttuğu da bir gerçek, sonuçta bu trafik ya biraz daha temkinli ve gözü karalığı gerektirecek hale ya da diğer türlü hale getiriyor insanı. Ben buna şöyle bakıyorum, bir dünya var etrafı ses geçirmeyen camla veya bir zarla kaplı, ve bu dünyanın içersinde gelmiş geçmiş en iyi şarkı çalınıyor ve bizler yani Bisikletçiler içerde dans ederken, dışardan bakanlar tabiki bizim neden dans ettiğimiz, anlayamıyorlar, ki duysalar o şarkının getirdiklerini hayatı boyunca yerinden kalkmamış adam dans edecektir. Bu şekilde, bu konuyu tekrar gündeme taşıdığınız için çok teşekkür ederim..

Bence bunu bisikletle kısıtlamadan, insana saygı ibaresini kullanmak gerek. Siz yaya iken ve ışıklar size yol veriyorken araçla üstünüze süren olmadı mı hiç? Olmuştur... Kaldırımdan yürürken parketmiş araçlar yüzünden yola inip bir de burda çarpılma tehlikesi atlatan? O da olmuştur...

Yani bisikletle kısıtlı değil bu saygısızlıklar. Trafikte hödükleşen, sırf kendini düşünen bencil bir toplum halinden kurtulmak lazım. Hatta sadece trafik de değil. Tüm yaşam anları için geçerli bir şey...

Serden Bey teşekkür ederim düşüncenize katılıyorum.Yalnız insanı konu alan herşeyi sizin söylediğiniz gibi genellemek mümkün.O zaman bu forumun,üyelerinin ve bisiklet üzerine olan hertürlü etkinliğin de pek bir anlamı kalmazdı.Harun Sayı Bey'in yazısındaki son bölüm buna olumlu bir örnek.

O açıdan haklısınız tabi. Ama genel düzelirse özel de kendiliğinden düzelir, ben bunu demek istemiştim.

• Beğen
Tepkiler: Baha Yılmaz
İnadına pedallayanlardanım.Bisiklete saygısızlığa sebep olanları da tartışmak lazım diye düşünüyorum.Burda beleş veriliyor bisiklet sonra geri getiriyorsun.Bisikleti alıp hiç bir kurala uymadan ortalığı talan eden "wöööaaaa" diye bağırarak yayaların arasına girenler de var.Biz biz olalım arkadaşlar bisiklet kullananlar ve işin ruhunu anlayanlar olarak hareketlerimize de dikkat edelim ki foruma üye olanlar genelde bu işi ruhen yapanlar.
Kaliteli bisikletçi zaten giyimiyle ve bisikletiyle ortaya çıkıyor ama ülkemizdeki kültürsüzlük için yapacak bişey yok.Adam 2.500 tllik yol bisikleti ile takılıyor elin kekosu altında çin malı motor 1000tl almış ikinci el kendini adamdan üstün görüyor yanından sürüyor bulaşıyor kendini adamla kıyaslıyor.Bu o kadar komik bişi ki biri sporcu diğeri neyse..
Bisikletin modern toplumlarda en çok kullanılan araç olduğunu unutmamak lazım.Modern toplumun simgesi olan bu araç ülkemizde hafife alınıyor.Sağlıklı yaşam ve enerjiyi boşa harcamama(bakkala arabayla gidenler var) konusunda gerek bireye gerek ülkeye de faydalı.Bu kadar haklı konumdayken bi duruşunuz olsun haklarınızı bilin kimseden çekinmeyin kimseye kendinizi ezdirmeyin.Ben çıkıyorum trafiğe hakkımsa herkesi de bekletiyorum hiç umrumda değil bu benim hakkım insanlar da alışacaklar.kendiniz kurallara tam uyuyorsanız(kask,ısıklar tam vs) kimseden çekinmeyin.

Asla ve asla kötü olaylar yüzünden bırakmayın.Siz bırakırsanız belki ilerde bu işe başlatacağınız birini,sizi görüp özenecek hevesli gençleri hatta ve hatta ilerde doğacak çocuğunuzu bu işe girmekten engellemenin yanı sıra ortalığı modenlikten uzak gerici zihniyete bırakırsınız.Bırakmamak ve devam etmek gelecek nesillere olan sorumluluğumuzdur.Korkuyorum demekle olmaz madem özgür bir ülkede yaşıyoruz bu tarz korkularımızla devlet ilgilenecek gerekirse aynı dertten müzdarip insanlar toplanıcak ve sesini duyuracak.

ASLA BIRAKMAYIN!

Keşke herkes bisiklet kullansa... İnanın kullanabilen bütün insanlar kullansa toplu taşımaya daha az ihtiyaç olur. Ama nerede o durum, araba alayım yola çıkayım düşüncesi hakim.
Ayrıca arabaya 100 bin lira verip bisiklete 1000 lirayı çok görenler var.

@Ege Örs

Siz aşılayabildiğinize aşılayın.Ben mesela bacanağımı motorsiklet sevdasından vazgeçirdim:)şimdi daha mutlu..

• Beğen
Tepkiler: gok
@Serden Us
Bütün sıkıntıların sebebi, kırmızı ile renklendirdiğim ifadeniz. Hödükleşmek de, eğitim eksikliği ile buluşan kırmızılı ifade kapsamından kaynaklanıyor ve evet, dediğiniz gibi yaşamın tüm alanlarında kendini gösteriyor maalesef.

@Ege Örs
Bunu daha önce de yazmıştım. Kırsaldan gelen bir toplumuz. Hepimizin genlerinde iyi kötü bir kırsal izi var. Ancak, kendini geliştiremeyip, büyük şehire, modern hayata ayak uyduramayıp, hâlâ "Ağa'nın eşşeği var, demek ki ağaların eşşee olur; benim de eşşeeeem olursa ben de Ağa oleyyom dimek ki ne!" zihniyetini aynen devam ettiren, beyniyle değil de dürtüleriyle yaşamını sürdürmeye çalışan iptidai canlıların çoğunlukta olduğu toplumlarda da maalesef arabaya 300 bin lira verilirken yanına bir de "500 liraya pisitnet mi olurmuş laaa" ifadesinin eklenmesi ne yazık ki normaldir...

katlanır bisiklet aldım ve birkaç kere işe bisikletle geldim.
işe gelince katladım, masamın kenarına koydum, üzerimi değiştim, tuvalette 15 dk. ter kurutmak deodorantlanmak temizlenmek ve üstbaş değişmekle harcadım o kadar. 15 dakikanın sonunda her zamanki gibi görev başındaydım.
ama malesef yine ve yeniden ne mi oldu?
yan masadaki arkadaş geldi, bisikleti gördü ve "bu çocuk bisikleti kimin abi ya?" dedi. katlanır bisiklet ya?
işin içinde, sahip olamadıkları demeyelim, isteseler o maddi imkana sahipler, ancak dediğiniz gibi bu işi çocukça gören bir zihniyet var ve kendilerine ayıp gördükleri şeyeri karşısındakinde görünce onları da vazgeçirmeye çalışan bir zihniyet hakim.
yasakçı, engelleyici ve "herşeyin iyisini ben bilirim" zihniyeti....

tabii bunun yanında, tamamen bölgesel farklılıklar da mevcut. hangi mevsim olursa olsun, edremit-akçay'da normal vakit namazlarında cami avlusunda onlarca bisiklet görmek mümkün. kasketli abiler, amcalar bisikletle geliyorlar. kadını erkeği çarşı pazar bisikletle dolaşıyor, istanbul'daki gibi herkes gözünü dikip bakmıyor...

Ne ilginç bir çelişki...Karşıma çıkacaklara sinir olacağımı bile bile,
biniyorum yine bisiklete...

Eskişehir'de yaşayan bir arkadaşım, "Tamam, biz bisikletlilere saygı gösterelim de, onlar da biz yayalara karşı biraz saygılı olsalar iyi olacak; Eskişehir'de bisikletli bazı sürücüler yayalara olsun, trafik akışına olsun hiç dikkat etmiyor ve tehlikeli durumlara sebep oluyorlar bazen" diye bir serzenişte bulundu. Evet, biz bisiklet gönüllüleri olarak bisiklet için, daha doğrusu daha temiz, daha sağlıklı, daha gelişmiş bir çevre ve insanlık için çırpınıyoruz ama, madalyonun öteki yüzüne de dikkat etmemiz gerekiyor. İnsanlara "Bisiklete Saygı" vurgusu yaparken, kendi içimizdeki "Asi/Yaramaz Çocuk"lara da bir çeki-düzen vermemiz gerekiyor sanırım. Yani, trafikteki diğer unsurlara "Dikkat" derken, kendi içimizdeki aksaklıkları da görüp düzeltmek için birşeyler yapmamız lazım. Sağlıklı ve mutlu pedallamalar dilerim...

pazar gunu bısıkletımle gezdıgımı gormüş bir abım bu sabah soruyor o bısıklete kac para verdın sen dıye utanarak cevap verıyorum su kadar su kadar dıye ve hemen lafımı kesıyor ben ruyamda bıle vermem o parayı :)

sımdı bu yazıları okuduktan sonra oturup dusunuyorum ve dıyorumkı ben oyle bır hayalı yasıyorumkı bazı ınsanlar onu ruyasında bıle gormekten acız :) elımızden gelen tek bırsey var o da beklemek, bızı kabullenmelerını beklemek...

Geri