Scudo Sports

Bisiklete Geri Dönüş ve Carraro Sportive 327

goky87

Üye
Tepki
29
İsim
Gökhan
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar,

Bir süre önce tekrardan artan bisiklet hevesim ve çocuklukta bisikletlere dair güzel anıların da etkisiyle bisiklet araştırmalarına 15 yıllık aradan sonra tekrar başladık. Artmaya başlayan yaş ve kilolar, hareketsiz iş yaşamı ve yaşadığım yerin (Kartal/ Atalar sahili) bisiklet sürmeye görece uygun bir yer olması zaten başlayan hevesin artık gerçekleşmesi için itici diğer faktörler oldu sonunda. :)

Amacım genelde şehir içinde (Kartal-Caddebostan-Kadıköy, Kartal-Tuzla rotası, şehirde bilinmedik sokakları keşfetme vb.), dik pozisyonda rahat bir sürüş ile turlamak ve tabii ki sosyalleşmek :hhhhhh:. Bu doğrultuda, hafif ve sürücüyü yormayan, uygun bir şehir bisikleti araştırmaya başladım.

Kısa bir süredir forumu takip edip , gerek internetten gerekse bisikletçilerden yaptığım araştırmalar sonrası kendi ihtiyaçlarım ve bütçeme göre uygun bir şehir bisikleti olarak Carraro 327 Sportive i almaya karar verdim ve geçen Pazar günü bisikletimi satın aldım.

IMG_2469.JPG

15 yıllık ara ve biraz dombili olmam (1.80 cm boy, 105kg :() nedeniyle alır almaz bayide bisikletin üzerindeki Selle Royal Shadow seleyi, daha geniş olan yaylı Selle Royal Country modeli ile değiştirdim.

IMG_2479.JPG

Aldığımdan beri iki defa çıkabildim ve toplamda yaklaşık 50 km yol yaptım. 15 yıldır seleye değmediğim halde hiçbir ağrı-sızı rahatsızlık hissetmiyorum. Sadece bacaklarım ham olduğu için bacaklarda biraz sızı var. Sanırım iyi ki seleyi değiştirmişim. ;)

Yine alır almaz uzun yolculuklar ve kentsel dönüşümün sokakları çamur deryasına çevirdiği için aluminyum portbagaj ve Polisport Georgia Model gümüş rengi çamurluk setini taktırdım. İlk etapta görünümü bozacak, dede bisikleti yapacak diye endişelerim vardı fakat beklediğimden iyi görününce kalmasına karar verdim. Sadece idareten taktırdığım arka reflektör pek hoşuma gitmedi, Aliexpressten ledli bataryalı arka stop siparişi verdim. Gelince değiştireceğim, umarım bisiklet üzerinde hoşuma gider.

IMG_2480.JPG

En önemli ekipmanlardan kask ve eldivenleri henüz almadım. Hafta sonu ilk fırsatta almayı düşünüyorum. Forumdan biraz araştırdığım kadarıyla Selev Blitz Kask gerek hafifliği gerekse uygun fiyatı ve görünümü ile aklıma girdi fakat İstanbul'da deneyip alabileceğim bir yer bulamadım. Tabii ki tecrübeli arkadaşların diğer kask tavsiyelerini de beklemekteyim. :)

Herkese tekrardan selamlar diler, Kask ve eldiven konusunda tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Bu civarda oturan arkadaşlar varsa onlarla da birebir tanışıp fikirlerinden yararlanmak isterim.

Scudo
@goky87 ben sedonanın mv 39 modelini kullanıyorum memnunum ancak prowell f 59 alıcaktım (kalitesi itibariyle)ancak kafama uygun ölçüde bulamadım ama mv 39 da fena değil öneririm

@goky87 eldiven konusuna gelicek olursak ta aliexpresste satılan 2 usd lik eldivenler burada en az 30 liraya satılıyor dikkatinizi çekerim boşuna katıyla burdan almanızı önermiyorum

@Baran Yılmaz Güzel temennileriniz için Teşekkür ederim.

@@AKTÜRK ALİ@ Önerileriniz için teşekkürler. Aradan geçen zaman içinde Selev Blitz kask ve Shimano Classic eldiven aldım. Her ikisinden de şı an için memnunum.

Güle güle kullanin, epey şık gözüküyor :)

Hayırlı olsun. Sele biraz alçak gibi onu ayarlarsanız daha rahat sürersiniz.

sele ayarına dikkat edin oturduğunuzda sağ ayağınızın full extention yani tam açılmış haliyle sağ pedal aşağıda olmak şartıyla tabiki, buna uygun sele ayarı yaparsanız diz ağrısı çekmezsiniz.

Hayırlı olsun.
Bu tip şehir bisikletlerine hollanda tipi ön farlar çok yakışıyor.

Bugün havaların da iyi olmasını fırsat bilerek Kartal-Kadıköy yaptım. Hafiften arka tarafta sızı olmaya başladı:( Sanırım uzun süredir bisiklet kullanmadığımdan kaynaklanıyor.

@AliMurat Bilgi için teşekkürler. Fakat kol-gidon ve bacak-pedal mesafelerine göre bisiklet sitelerinden ve kullanma kılavuzlarından öğrendiğim bilgilere dayanarak ayarladım. (Kol dirseklerden çok hafif kırık, bacaklar da topuklarla pedala basınca düz,normal sürüş pozisyonunda basınca hafif kırık. Sele üzerinde durunca ayak parmaklarıyla yere basabiliyor, seleden inince tamamıyle basabiliyorum.)
Bu kriterler doğru mudur?

Kadroyu biraz büyük aldım o yuzden sele alçakken bu kriterleri sağlıyor. Şehir bisikletinde düz açıda çok az öne eğilerek sürmek için kadroyu bir boy büyük alın diye okumuştum.

• Beğen
Tepkiler: Galois ve AliMurat
Hayirli olsun bende sizin gibi yeni aldim,guzel bir secim olmus kazasiz belasiz.Bende ayni rotalarda pedalliyorum.

Hayirli olsun bende bir 327 sahibiyim. Çamurluk beyazmi siyahmi taktirsam diye düşünürken sizinkini görünce beyazda karar kıldım. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: goky87
IMG_0937.JPG IMG_0977.JPG IMG_1607.JPG

bunlar da benden olsun 2016 model şu an 11 aylık henüz mekanik aksamlarında herhangi bir değişiklik yapmadım balatalar dahil :D 3000 km girmediğim yol gitmediğim yer kalmadı adeta kısacası seviyorum demir atımı ..

forolar neden sürekli dikey olarak çıkıyor bilmiyorum ama düzeltemedim :D

• Beğen
Tepkiler: Galois
Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Bende dün 327 siparişi verdim.Aksilik çıkmaz ise hafta içi gelir.Bulunduğum şehir itibarıyla tek servisi olan bisiklet firması Biachi/Carraro idi 327 almama etkisi büyük.Benimkisi Sarı-Siyah da yaşım itibarıyla sizinkisi gibi rengi olmasını isterdim de sarı-siyah varmış.Belki de yıl nedeniyle bilemedim.

• Beğen
Tepkiler: goky87
@Galois hayırlı uğurlu olsun. Evet 2016 lar Sarı siyah. Bendeki 2015 model. Ben de renginden dolayı 2015 i seçtim. Renk dışında dış lastik marka farkı var onun dışında tamamen aynı diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Galois
DyN7yo.jpg

yatiyor gönlümün efendisi depoda.havalar isinsa da turlara gitsek seninle.sportive 321

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
Geri