@Ahmet Gürkan
Simdi söylediklerinize bir göz atalım. Yalnız sizin moralinizi ve neşenizi kaçıracak bir duruma değinebilirim.
Daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz gibi vücudumuzun oluşumu incelendiğinde ve insan genetiği olarak ;
Genellikle erkeklerde büyük oran miğde ve iç organlar çevresinde, bayanlarda ise bayanların üreme yapısına sahip oldukları için genelde basen ve kalça bölgesinde aşırı yağlanma oluşur.
Göbek nasıl erir bu konuya geçelim bu kısa bilgilerden sonra.
Malesef özel hareketlere göbeğin erimesi diye bir durum söz konusu değildir.
Özellikle abdominal bölgede(Karın kasları) bulunan kas yapısının bölgesel egzersizlerin abdominal bölgenin sadece gelişimine katkısı olduğu ama uzerinde bulunan yağın yakılması için aşırı çabalar gerektiği önemle belirtilir.
Burada arkadasımıza belirtiğim gibi biraz üzülebilir, kısa sürelerde üstün kilolarda yağ yakmanız çok zor. Kesinlikle eğer hata yaptıysanız kas dokunuza zarar vermiş olursunuz ve kış geldiği anda bir dahaki seneye daha fazla yağlanmış şekilde girmeniz olasıdır bunu nereden biliyorum cunku 15 ay sıkı çalışma programları (body building) kardio ve aerobik antremanlar sağlam bir beslenme ve dinlenme sayesinde 30 kg yağı yakmayı başardım.
Size şöyle soyliyim insanların yaptıgı en buyuk yanlış bu duruma 1-3 ay içinde gelmediğiniz gerçeğidir.
O zaman bu tarz sorunların çözümü kısa sürede gerçekleşmez.
Yağ yakımı zor bir olgudur. Özellikle uzun zaman sonra define olmak isteyen kişiler için yavaşlayan metabolizma ile beraber yağ yakmak çok zorlu bir eyleme dönüşür.
Simdi önce ne yapmalısınız HİÇ BİŞEY. önce doktora gidin. Vücudunuzun durumunu öğrenin. Gerekli testleri yaptırın. sonra bir beslenme uzmanı bir fizyoterapist vs vs bunlar size gerçekten lazım olacak olan şeylerdir.
Bilinçsiz yapılan beslenme, spor vb gibi yağ yakma zayıflama faaliyetleri gerçekten zayıflamanızı sağlarken sağlıgınızdan olabilirsiniz.
Örneğin yetersiz beslenmeye bağlı antremanda oluşacak basit bir sakatlık, aşırı yuklenme hayat boyu spor yapamanıza neden olabilir.
Arkadaşımız için üzücü bir durumda insan vücudunun 30 kg yağı yakabilmesi için 270.000 kalori harcaması yapması gerekir.
Böyle birşey mümkünmü.
Ortalama bir maratonda 1 kg yağ yandığı dusunulurse 42 kilometre 195 metre X30 kg = yaklaşık olarak 1260 km koşu yapmak demek.
bu çok basit bir örnek. Sanıldığının aksine bisiklet ile spor yapmak koşunun yarısı kadar enerji harcatır.
Bu durumda 2550 km bisiklet kullanmanız gerekir. Ancak vücudumuzun bu durum karşısındada bir savunma mekanizması var yağ yakılmaya başladığı an ve stoklar azalmaya başladığı an direkt olarak yağ depolamayada devam eder.
Yani burada durumun ne kadar vahim oldugunu anlatmak istiyorum. Yanlış bilinçlenmenin buyuk sorunlar doğuracağından bahsediyorum.
Bu arada arkadaşımada buradan sağlam bri doktor kontrolunden geçmesini dilerim.
Çünkü bu hataların affı yok. yapacağınız her yanlış sağlınıza bir darbe olarak geri dönebilir.
saygılar.