Scudo Sports

Bisiklete binerek göbek eritilir mi ?

beachbum

Üye
Tepki
1
Öncelikle herkese merhaba,

Malum bira fazla kaçtığından ve yemekten göbek şişti, acaba bisiklete binsem göbek bölgesindeki yağlar erir mi ? Yoksa sadece bacak ve kalça mı çalışır ?

Bu arada yokuş yukarı çıkarken çok zorlanıyorum, bu sıkıntı zamanla geçer mi ?

Cevap verecek olan herkese şimdiden teşekkürler.

Scudo
İlk önce şunu söylemem gerekirki eğer göbek dahil olmak üzere zayıflamak istiyorsanız ilk önce yemek düzeninizi sağlamanız gerekmektedir. Kendinize uygun bir yemek planı oluşturun ve bunu eksiksiz uygulayın.

Bisiklet vücutta enerji yakan bir spordur tabii belli bir süreden sonra çünkü belli bir süre içerisinde vücut enerji az miktarda yakar daha sonra ise birincil olarak tüketilen karbonhidrat deposu bittiğinde vücut yağ yakmaya başlar ve böylece yağ yakmaya başlarsnız.

genel olarak özetlemek gerekirse fazla biriken yağların kadınlarda genelde kalçada erkeklerde ise genelde göbekte biriktiğini düşünürsek vücut yağ yakmaya başladğında göbeğinizdeki yağlarıda kullanacaktır.

Fakat bu anlattıklarm baştan da söylediğim gibi sadece düzenli bir yemek planı ve düzenli bisiklet veya çeşitli spor antrenmanı ile mümkün olabilir.

İyi sporlar...

PRO|Gamer

abimizin dediği gibi boğazına hakim olmazsan yağ erimez... yağ, tuz, şeker tüketimini minimuma düşürerek ve bisiklet sürerek 5 ayda 30 kilo verdim ben, cami kubbesi gibi göbeğim vardı şimdi kubbeyi yıktırdım, yerine teras yaptırdım :) ama dümdüz karna sahip olmak için bunlar yeterli olmuyor, ne yapsam etsem yine de biraz göbek kaldı yani...

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve beachbum
Yokuş çıkarken zorlanman aşırı kilo, antremansızlık ve sele ayarının yanlış olmasından kaynaklanıyordur. Tabii bisikletinin 20 kg. lık orta amortisörü olan bir bisiklet olmadığını farzediyorum. Sele ayarın doğru ise, düzenli antremanla yokuş performansın artacaktır :)

@Ahmet Gürkan

Simdi söylediklerinize bir göz atalım. Yalnız sizin moralinizi ve neşenizi kaçıracak bir duruma değinebilirim.

Daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz gibi vücudumuzun oluşumu incelendiğinde ve insan genetiği olarak ;

Genellikle erkeklerde büyük oran miğde ve iç organlar çevresinde, bayanlarda ise bayanların üreme yapısına sahip oldukları için genelde basen ve kalça bölgesinde aşırı yağlanma oluşur.

Göbek nasıl erir bu konuya geçelim bu kısa bilgilerden sonra.

Malesef özel hareketlere göbeğin erimesi diye bir durum söz konusu değildir.

Özellikle abdominal bölgede(Karın kasları) bulunan kas yapısının bölgesel egzersizlerin abdominal bölgenin sadece gelişimine katkısı olduğu ama uzerinde bulunan yağın yakılması için aşırı çabalar gerektiği önemle belirtilir.

Burada arkadasımıza belirtiğim gibi biraz üzülebilir, kısa sürelerde üstün kilolarda yağ yakmanız çok zor. Kesinlikle eğer hata yaptıysanız kas dokunuza zarar vermiş olursunuz ve kış geldiği anda bir dahaki seneye daha fazla yağlanmış şekilde girmeniz olasıdır bunu nereden biliyorum cunku 15 ay sıkı çalışma programları (body building) kardio ve aerobik antremanlar sağlam bir beslenme ve dinlenme sayesinde 30 kg yağı yakmayı başardım.

Size şöyle soyliyim insanların yaptıgı en buyuk yanlış bu duruma 1-3 ay içinde gelmediğiniz gerçeğidir.

O zaman bu tarz sorunların çözümü kısa sürede gerçekleşmez.

Yağ yakımı zor bir olgudur. Özellikle uzun zaman sonra define olmak isteyen kişiler için yavaşlayan metabolizma ile beraber yağ yakmak çok zorlu bir eyleme dönüşür.

Simdi önce ne yapmalısınız HİÇ BİŞEY. önce doktora gidin. Vücudunuzun durumunu öğrenin. Gerekli testleri yaptırın. sonra bir beslenme uzmanı bir fizyoterapist vs vs bunlar size gerçekten lazım olacak olan şeylerdir.

Bilinçsiz yapılan beslenme, spor vb gibi yağ yakma zayıflama faaliyetleri gerçekten zayıflamanızı sağlarken sağlıgınızdan olabilirsiniz.

Örneğin yetersiz beslenmeye bağlı antremanda oluşacak basit bir sakatlık, aşırı yuklenme hayat boyu spor yapamanıza neden olabilir.

Arkadaşımız için üzücü bir durumda insan vücudunun 30 kg yağı yakabilmesi için 270.000 kalori harcaması yapması gerekir.

Böyle birşey mümkünmü.

Ortalama bir maratonda 1 kg yağ yandığı dusunulurse 42 kilometre 195 metre X30 kg = yaklaşık olarak 1260 km koşu yapmak demek.

bu çok basit bir örnek. Sanıldığının aksine bisiklet ile spor yapmak koşunun yarısı kadar enerji harcatır.

Bu durumda 2550 km bisiklet kullanmanız gerekir. Ancak vücudumuzun bu durum karşısındada bir savunma mekanizması var yağ yakılmaya başladığı an ve stoklar azalmaya başladığı an direkt olarak yağ depolamayada devam eder.

Yani burada durumun ne kadar vahim oldugunu anlatmak istiyorum. Yanlış bilinçlenmenin buyuk sorunlar doğuracağından bahsediyorum.

Bu arada arkadaşımada buradan sağlam bri doktor kontrolunden geçmesini dilerim.

Çünkü bu hataların affı yok. yapacağınız her yanlış sağlınıza bir darbe olarak geri dönebilir.

saygılar.

Bende biraz kendimden örnek vereyim.Bende bundan 3-4 ay önce göbek bölgesinde azcık biriken yağa takmıştım ve yemek düzenimi değiştirdim ama gerekenden çok az yedim.Benim en büyük hatam bu oldu.Tabii kısa sürede sonuca ulaştım.Neredeyse dümdüz bir karına sahip oldum.Ama beslenmem yetersiz geldiği için hep kendimi kötü hissettim.Acayip derecede mutsuz,yorgun hissediyordum kendimi ve aşırı derece asabi oluyordum.İnanın psikolojiniz alt-üst oluyor ve kendinizi berbat hissediyorsunuz.Benimde tavsiyem kesinlikle doktor kontrolünde zayıflayın.Kesinlikle ve kesinlikle acele edip benim düştüğüm hataya düşmeyin.O formumu sadece 1 ay kadar koruyabildim sonra dedim"hiç uğraşamam yağ yakmayla falan"bu psikolojiyle yedim içtim ve 3 kg.kadar aldım ama mutlu olduğumu söyleyebilirim. :)
Üstelik kendimi çok daha enerjik hissediyorum.Yemek düzeninizide kendinizi kötü hissettirecek kadar fazla değiştirmeyin.Sadece biraz daha az yiyin ve spora ağırlık verin.
Yokuşlarda yorulmanız kilodan dolayı normaldir.Bisiklette tabii ki önemli.Fakat kendinizi yokuşa vurmayın.Allah göstermesin bir sakatlık falan olabilir.İlerleyen zamanlarda yokuş idealdir.

• Beğen
Tepkiler: beachbum
@Murat Çiftci

Hocam kesin bu moral bozuklugunun, yemek içmek sebebi vücudunuzun savunma mekanizması.

Yüzde 8 yağ oranları altına düştüğünüzde bu durum ortaya çıkar. insan vucudundaki yağ sanıldıgının aksine kötü değildir.
Gerektiğinde kıtlık durumlarında enerji için, gerekse önemli organların etrafında birikerek bir savunma sistemi oluşturur.

Body ile uğraşmış olanlar bilir sadece musabaka durumlarında yüzde 3 yağ oranlarına düşüp nice ölenler olmuştur. Birde bunun suyu vucuttan atma şekli vardırki yüzde 6-8 yağlı bir vücut ile suyun vucuttan atılması adamın psikolojisini mahveder.

Daha sabırlı daha uzun vadeye yönelik programlar lazımdır bu konuda.

Yağlanma korkusu akıldan cıkarılıp, sistemli beslenmeye geçilirse ve performans artışı, dinlenme konularına önem verilirse sorunlarınız uzun vadede çözülür.

Yokuş tırmanışları konusu hakkında şunu soyliyim. Yokuş tırmanmak sabır ve azim işidir. Yokuşu bitirmek için katır inadı olması lazım :))

saygılar.

@beachbum

Sana yardımcı olabildiysek cok sevinirim. Bir diğer konu şok diyetleri asla denemeyin.

obez bile olabilirsiniz .

Tabiki bisiklete binerek göbek erir ama hangi göbek ?:)
Eger ekşın filan yapıp da kaldırımlardan haldur paldur inerseniz arkagöbegi de kolaylıkla yersiniz.:) Yani ortada göbek möbek kalmaz hepsi erir :p merak etmeyin bisiklet adamı her yönden eritiyor bizzat üzerinde denedim ve oldu (tamamen deneyimlerle sınırlı ve ispatlıdır ..:)) Kopiy rayt tu mi!:D.,.,...;

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
@gokhancan

Evet hocam çok haklısınız...
Benim kilo vermemin nedeni şuydu;
Yokuşta oldukça iyiyim.Takımda en iyi yokuş çıkan benim.Dedim acaba biraz daha kilo versem performansımda bir artış olur mu diye düşünmüştüm ama yanılmışım.Sonuç tam bir hüsran.Psikoloji desen 0.Yokuşta basıp geçtiğim adamlar kilo verince beni geçmeye başladılar. :)
Bacak dönmüyor,vücutta enerji yok ve tabii bu da yorgunluk yapıyor.Antrenmanda sinirden bisikleti kıracağım nerdeyse psikoloji artık o durumda.Hatta o sıralar ciddi ciddi bisikleti bırakmayı düşündüm.Biraz azalttım antrenmanlarımı,yemeğimi yedim kiloyu falan takmadım kafama ve şuan yine eski gücümdeyim.
Hatta bizim burada bir tepe var.Radar tepesi.5km.uzunluğunda geçenlerde bir deneme alayım dedim.İnanamadım 2.5 dk.geliştirmişim.Eğer kilo verilip,yarışlara katılmayı düşünen arkadaşlar varsa kesinlikle güçsüz düşmemeleri için besin takviyesi almalılar.Vitamin vb.gibi.
Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: gokhancan
@Murat Çiftci

Evet hocam .Bu işin bir psikoloji işi olduğu açık bir şekilde belirlendi. Şu anda kendiniz tasdik ettiniz. Besinlerden kısmamak gerekiyor. Besinlerden kısmak sadece kısa zaman aralığında işe yarar.

Örneğin bir şahıs kış dönemine girildiği anda kaybolan kaslar sebebi ile vücut yeniden yağ birikimine baslıcak.

Tabi kışın yemesine içmesine dikkat eden bir insan gordunuzmu siz :)) ben görmedim.

İnsanların yapıları itibarı ile kışın yağ depolanması yazın ise depolanan yağların yakılması prensibi geçerlidir.

Tek dikkat edilmesi gereken husus sabah erken yapılan kahvaltılar haricinde (basit şekerin kortizol hormonunun salınımını durdurdugunu acıklamıstık)

alımına son vererek 3-4 saatlik aralarla aksam en son saat 7 öncesine kadar kompleks karbohidrat ağarlıklı beslenme.

Hocam birde kesinlikle şu cok önemli. Kaslarımızın gelişimi açısından protein alımını arttıralım.

Protein alımında en iyi kaynak yumurta beyazıdır.

Sabah 2 tam 8 yumurta beyazı + yulaf ezmesi ile gune baslamakta harika sonuçlar doğurur.

saygılarla.

Evet protein alımı çok önemli benim en büyük hatam bu yönde olmuştu.
Hayatımızda bir şeyleri değiştirmek istiyorsak kesinlikle acele etmeden,uzun vadede gerçekleştirmeliyiz.Yoksa kalıcı sonuçlar alamayız.Bunu çok iyi anlamamız lazım.
Yulaf ezmesininde oldukça faydalı ve besleyici olduğunu okumuştum.Hatırlatmanız için teşekkürler hocam...

@Murat Çiftci

Ne demek en kücük bir yardımım olacaksa bunu seve seve yaparım.

Zamanında binbir zorlukla edindiğim bilgileri paylaşmak, antreman beslenme konusunda butun bilgimi paylaşmaya çalışıyorum.

saygılar.

Geri