Scudo Sports

Bisiklete ayna gereksiz mi?

SerdarK.

Daimi Üye
Tepki
156
İsim
serdar
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Whistle
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar kask aynası aldım.Ama sonradan pişman oldum.Bazı kişiler bunun gereksiz olduğunu söylüyolar sizce kask aynası veya gidon aynası gereksiz mi?

Scudo
Ayna kullanan görmedim , bak şimdi evet ya neden kimse kullanmıyor ? Olsa aslında ne güzel kafanı çevirmek zorunda kalmazsın :)

bende bu durumda kararsızım aslında.suan göz ucuyla idare ediyorum

Kask aynası bana çok tehlikeli görünüyor, gidon aynası iyidir.

Bir kaza anında o kask aynasının kolu kırılıp göze batabilir sanki?

Ayna kullanan arkadaşlarım trafiği arkadan takip etmenin kolay olduğunu söyler hep.
Önemli olan arkayı kollamaktır. Aynalı olsun olmasın.
Ama gözluk camı kadar kucuk bir aynanın görüntüsünde de riskler vardır diye dusundum hep görememek veya gözden kaçırmak gibi.
Bu sporu yapanların buyuk bölümü kavşaklarda önceliğin onların oldugunu dusunur arkayı kollamadan dırek dalar hep.
Sahsen ben aynaya bakarak asla rahat edemem. hafif kafamı çevirip geleni gideni görmem sart.

Aynalara güvenirken hep risk alıyormuşum gibi hissediyorum ben. Kafanızı sağa sola arkaya çevirdiğinizde bisikleti düz çizgide sürebiliyosanız en güvenlisi bakmak. Ama ayna olması da ekstra avantaj kafanızı çeviremediğinizde.

Gidon aynasi kullaniyorum uzun suredir. Evet benim icin buyuk faydasi var. Donup bakmann yannda buyuk faydasi oluyor alisinca. Tavsiye ederim

Bende kararsızım göz ucuyla bakıyorum ama tabi ani kararlarda zor oluyor.

Bozuk yol yüzeyinden bisiklete, bisikletten ınsan vucuduna titreşim gerçekleşir. Bu titreşimde kaskınızın tavuk kafası gibi aşağı yukarı oynadıgını veya titrediğini dusunun. Kaskınızdakı veya gidonunuzdaki aynada sizle beraber titreşime kapılacaktır. Ani karar vermelerde görüntü zorluğu oluşacak bu durumlarda.

Bence tercih meselesi. Önümü iyi analiz edip bir tehlike arz edecek durum yoksa anlık kafamı çevirmekle arkamı kontrol edebiliyorum.

Dikiz Aynası candır özellikle şehir içinde

• Beğen
Tepkiler: hasan kahvecioglu
bisiklet üstünde ihtiyaç duyduğunuz herşey gerekli, ihtiyaç duymadığınız herşey gereksizdir... ve biraz kişiseldir :)

ben bugüne kadar aynaya hiç ihtiyaç duymadım, o yüzden de hiç kullanmadım.... yengem ihtiyaç duymuş, almış, hep kullanıyor...

• Beğen
Tepkiler: Yıldıray55
Ne kadar kullanışlıdır, doğru açı yakalanabilir mi bilmiyorum ama kask ya da gidon aynası dışında bayadır alıp deneyeyim dediğim şöyle bir seçenek daha var: (link)

Trafik içine giriyorsanız çok faydası oluyor ama bu aynalar niye hep pahalı oluyor? Alt tarafı küçücük bir ayna, sağ-sol takım şeklinde de değil çoğu... :kötü:

Iki dolmusun arasinda sirf arkaya bakacam diye az kalsin tost oluyodum ve o an ayna alma kararini verdim. Iki seneyi gecti kullaniyorum. Ozellikle sehir icinde kullananlara tavsiye ederim. Marka vermek gibi olmazsa zefalin o kucuk gidon aynasi super. Kucuk deyip kanmayin cidden net ve genis bir acisi var. Ama pahali ne yazikki...

Merhaba konu açacaktım fakat yeni üye olduğumdan açamıyorum herneyse buraya anlatmak istedim derdimi ben motosiklet kullanıcısıyım ve bisiklete geçmek istiyorum fakat e-5 tem gibi yollarda kullanılabilirmi bisiklet? ve normal hızı nekadar çıkabilir tabiki bisiklete göre deişir diyeceksiniz fakat hiç bir bilgim olmadığından alabileceğim bisikletin max3.500 tl civarı fiyatı olabilir ekipman hariç almama tek engel otoyollarda kullanabilinirlik cevaplarsanız sevinirim :)

sadece solda kullansan da olur zaten araç sollamayacaksın :D

Ben hergün e5'e çıkıyorum ama motosiklet de kullanan biri olarak söyleyeyim hiç alakaları yok. Bisikletle 40 ancak yaparsın ve en sağdan gitmek zorundasın. Sağa sapacak tüm sürücüler üstünden geçmeye kalkacağı için her sapakta vs senin bakıp kontrol etmen lazım. İnsanlar görse bile umursamadan önüne kırıyor. Kendini görünmezmiş gibi kabul edip yola çıkmak lazım.

gözünün önünde devamlı duran bir cisim olarak kask aynası bana çok rahatsız edici geliyor, ayrıca zırt pırt ayarı bozuluyor. gidon aynasını hiç denemedim, eğer uzun turlara çıkarsam bir tane alacağım.

Geri