Scudo Sports

Bisikletçinin Olmazsa Olmazları

Burak Meşe

Forum Demirbaşı
Tepki
255
Bisiklete binerken yanınızda olmazsa olmazlarınız nelerdir ? Tıbbi malzemeler , alet takımları, vb. gibi. Yanınızda sürekli bulundurduğunuz ve bunlar olmadan yola çıkmam dediğiniz eşyalarınızı yazarsanız sevinirim. Bana büyük yardımı olucak. Şimdiden teşekkürler.

Scudo
Merhaba,
Şans :)
Arkadaş :)

Evde uzun bir listem var ama, ilk aklıma gelenler.
Yama takımı,
Pompa
Yedek fren , vites teli,
Slime ( lastiğin içinde )
Küçük bir pense ( içinden çeşitli letler çıkanları makbul )
Sibop sökme aleti ( o kadar ufak ama o kadar gerekli )
İlk yardım çantası ( dağda kullandığımın aynısı, tam bir takım )
Yedek içlik
Suluk
Arka flaşör
Reflektörlü bisiklet forması ( trafik polislerinin kullandığına benzer , kolsuz )
Km saati
Basit yiyecekler muz - çikolata
Slime ın boş kutusu ( tamamen yarılırsa yeni lastiğe aktarabilmeniz için )
Arka bagaj ve çantası ( ben nerede ise hiç çıkarmıyorum, polar koymak için gerekiyor, inişler genelde üşütücü oluyor veya durduğunuzda üşüyorsunuz )
Eldiven
kask
Ön far ( çoğunlukla )

İlk aklıma gelenler bunlar. Bu yukarıdakileri neredeyse hep yanımda taşıyorum. Birden fazla günü kapsıyorsa , kamp malzemeleri , ocak, mat, çadır, tulum vb. de ( ve liste uzuyor ) eklemek gerekli.

ayrıca bu konu forumda açılmış olmalı daha önce. Arama yaparsanız daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Selamlar

bisikletçiden bisikletiçeye çok fark var ataruh abi güzelce açıklamış ama herhalde bir downhiil kullanın yanında bu kadar alet olmaz veya trıal kullanan bir kişinin yanın da bu tarz şeyler hiç olmaz ama mtb veya normal uzun yol tarzı kullanıcıların yanın da ataruh abinin saydıklarının olması lazım

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
Aklıma gelmeyen malzemeleri saymışsınız. Verilen bilgi faydalı oldu benim için. Yardım için teşekkürler.

ben eldivensiz kesinlikle çıkmam tabi birde 5 numara allien :)
ama bedonun da dediği gibi çeşitli alanlarda bu çok farklılık gösterebilir bir tur bisikletçisi ile street yada trials binen birisi arasında dağlar kadar fark olabilir...

birde ben ekleyeyim para.para olmadan bir saatliğine antrmana çıksam bile yanıma paraalmadan asla çıkmam.

@nuriaktürk

Doğru bir noktaya parmak basmışsınız. :)

Ayrıca tabiki cep telefonu .
Ve ufak ( kartvizit tarzı ) bir kağıda yazacağınız, acil durumda kullanılacak bilgiler, telefonlar, kan grubu vb. bilgilerin olduğu bir not olmalı.

Köpekler için sprey de yeni aklıma geldi. Hiç yanımdan ayırmam.

• Beğen
Tepkiler: Tolstoy
çok kısa bir sürüşe bile çıksanız bence yanınızda en azından
.bike-tool denilen küçük alet takımı,
.bir adet yedek iç lastik ya da lastik tamir seti,
.pompa bulunsun.
bunlar sizi en azından eve geri getirir.
mesafe ve zamana göre de diğer malzemelerden gerekli olacağını
düşündüklerinizi yanınıza alın. ama benim için bu saydıklarım olmazsa olmaz.

yeni oldugum için soruyorum
bu bike-tool'u açar mısınız biraz neler bulunmalı içinde

İçinde tyıldız ve düz tornavida ayrıca 4-5-6 alyen anahtarların ve birde bıçağın olduğu küçük bir alet çakısı...

Ayrıca bir iç lastik ve pompa ve yama seti ve 5 ytl para ile telefon kartı yeterlidir günlük gezinti için bence... bütün bunlar normal boy bir sele altı bisiklet çantasına sığar kolaylıkla...

Bike tool kapsamına bunlar girer...

bu arada içlastik ile pompa plastık levye bana yetiyor bana arkadaşlar
benım butun takım bunlar

aynen iç lastik pompa lewye. cep telefonu para kimlik cart curt taşımıyorum :)

eğer uzun yol yapıcaksam,göfret ,kek, çikolata gibi açlığımı bastırabilicek we kısa sürelide olsa enerji werebilecek besinelrde alıyorum....

Müzik çalmaya yarayacak herhangi bir cihaz. Radyo olur, mp3 çalar olur, CD çalar olur... Ama mutlaka olmalı!

14-15 anahhtar yedek içlastik. (mandallı mii olana anahtarda gerekmez)
anahtarı levye niyetine de kullanıyorum.
vites ayarı kaçmışsa yoldan çivi bulup yıldız tornavida niyetine vites ayarı yapıyrum
geri kalan şeylerde kopacaksa kırılacaksa kırılsın artık!!!!
yolda kalma riski var diye o kadar yük yapılmaz..
oldu olacak yedek bisiklet taşıyalım. abartıyorum ama hakikaten sonu yok.
patlamadan başakası yalan
lastik patlarsa bulurum bi benzinlik değiştirir şişiririm
bunun dışında arkadaşlarında dediği gibi iletişim olanağı ve para

gidon içine 2 akort teli, nolur nolmaz 20ytl para

uzun tura çıkıyorsanız 9lu ruble sökme aparatı ;)
bisikletçi heryerde var ama hala birçok yerde yok 9lu ruble sökme parçası...

cold pack yani kendini buzdolabı olmadan anında aktive eden soğuk jel paketi bulundurmak lazım geçen gün bi kaza geçirdim yanımda soguk uygulayacak bişey bulunmadıgı için dirseğimde ciddi bir hematom oluştu 20cc kan boşalttılar eklem içinden kesinlikle tavsiye ederim

(link)

ciddi damar kesilerinde standart ilkyardım çantalarında bulunan turnikeler artık kullanılmıyor daha geniş yüzeyli bant şeklinde kemer benzeri aletler var sapan lastiği benzeri turnikeleri bunlarla değiştirmek lazım

@nikanam

yardımınız için sağolun
bu resimdeki aleti nereden alabilirim markası nedir?

Geri