Konuyu baştan sona okudum, aralıksız yani haftada en az 3 gün diyebileceğim şekilde yaklaşık 1 yıldır bisiklet kullanıyorum.. Geçmişte de aralıklı olarak bisiklet sürdüğüm olmuştu. Yaşadığım farklılıklar var ancak bunlara hastalık, rahatsızlık demek zor. Gün içinde bisiklet sürdüğüm zaman bu ort 40 km ve durmaksızın oluyor. Eve geldiğimde ilk zamanlar, kas ve kemik ağrıları oluyordu ve özellikle kaslarımın kemiklerle bağlı olduğu noktalar. Ancak şimdi, böyle lokal ağrı sızı yerine, vücudumun geneline yayılan yorgunluk hissi oluyor. Bazı soğuk havalarda, hava durumunun olumsuz değişkenliği ya da kendi tahminlerimin aleyhime hizmetinden akciğer ve bacak kısımlarımın soğuk almasından dolayı, takip eden günlerde soğuk algınlığı yaşamam ve normalden fazla üşüme hissetmem. Bu esnada da kullandığım bandananın fazla ince olması durumunda ağız yoluyla yine diş ve boğazlarımda negatif sorunlar her zaman rezerve olarak bekliyor. Fakat genel anlamda ayna karşısına geçince, aslında bu olumsuzlukların tersine çok daha sağlıklı, sıcak veya soğuğa mukavemet kazanan bir bedene bakıyor olarak buluyorum kendimi 😃 ve bu hoşuma gidiyor. Paralel olarak eğer bisiklet yaşamınızda yer edinebilmişse daha verimli bir uyku, daha verimli bir beslenme alışkanlığını da tetiklemeye başlıyor. Artık içeceklerim şekersiz, aşırı suni olmayan (toz, asitli vb) gıdalar da daha çok pazardan alıp yarı ya da tam pişirmeye maruz kalan yemek ürünleri oluyor. En en en sonuçta bakacak olursak eğer, yer çekiminin, güneşin vs hiç bir şey yapmıyor olsak da vücudumuz ve zihnimizi kullanma noktasında bozucu etkisi olduğunu düşünürsek, bence bisiklet kullanan için kayda değer artıları olduğunu söyleyebiliriz.. Basketbolcu arkadaşlarımız kızmasın ama en azından avarel sendromu gibi bir şeye mal olmuyor 😁