Scudo Sports

Bisiklet yolunda 30+ km/h hızla gidip, önüne çıkan insanlara tepki gösteren ingilizler

Videoyu izledim. İngiliz bisikletli ve sürücülerinin apaçılikte birbiriyle yarıştığı bir video olmuş. Bisikletlinin ekstradan böğürüyor olması öküzlükte ona artı bonus kazandırıyor. Burada tüm dünyada şarbon gibi yayılan bir salgından sözedeceğim. Eskiler İstiklal caddesine kravat ve takım elbisesi olmayan adam gezmeye gelemezdi der. Burada kastedilen şey ne giydiğinden çok insanın diğer cinsine olan saygısıydı. Nezaket, letafet, incelik, beyefendilik, efendilik işte ne bileyim İngilizler de centilmenlik gibi kavramlar beklenir ve aranır meziyetlerdi. Ne yazıkki bildik sebeblerle saygısızlık ve nobranlık yükselen değerler oldu. Bunun da yabancısı yerlisi yok. İşte video bunun en canlı örneği.

Scudo
@Pawcraft ve @BerkEvren size özel edit yaptım, mutlaka okumalısınız.

Bisikletli normal değil arkadaşlar. @vetohan siz de Edit'i dikkatli okuyun, frenin markası yazıyor olabilir o_O

Kafasında kamera var diye trafik polisi kesiliyor bu ingiliz, tüm yolları kendinin, tüm hakları kendinin sanıyor ve kendini kurallardan ve kibarlıktan mesul tutuyor, insanlıktan da mesul tutuyor :acpsnr:

İnternete koymak için video çekiyorsanız her şeyin yolunda olması işinize gelmeyecektir. İnsanlar hata yapmıyorsa da onları sıkıştırıp hata yapmaya zorlarsınız. Yeni moda bu.

Trafikte akarken kuşkusuz hata yapanlar olacaktır. İyi sürücü de kimseye ve kendine zarar vermeden bir yerden bir yere gidebilen kişidir. En hızlı giden değil. Şehir içi trafikte kullandığım rotalarda ortalamam 15 - 18 km civarında çıkıyor genellikle. Şükür benden kaynaklı bir kazaya da karışmadım şu ana kadar. Birkaç sefer başka araçlar sayesinde küçük kazalar atlattım. Her kaza daha dikkatli gitmeme neden oldu. Prensibim sıfır riskle yol almak. "Azıcık yavaş gidersen ölmezsin". Gerçek manada böyledir. İyi sürücü trafikte başka araçların ve yayaların davranışlarını öngörüp gerektiğinde fren yapmaktan kaçınmayan, kimseye zarar vermeyendir.

Yeni bisiklet kullanmaya başlamış olmama rağmen benim de çoğu zaman başıma gelen olaylar genellikle videodakiler, bu şekilde bağıramıyorum sadece linç ederler korkusuyla :D

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@Serkan Mıstınoğlu Abi bunu 1 kaç ay önce galiba izlediğimde komik bulmuştum. Yayların ve o bağıranın tepkilerini :D Hele o bağırması komedi resmen :D

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
İnternet ortamında bunun gibi belki binlerce video var bu insanlar bunları para kazanmak içinmi yoksa vaybe ne izlendi videom diye kendilerini tatmin etmek içinmi yapıyorlar.
Birde abi o kaçan yayalarda hiç sinirlenme emaresi yok sadece insanlar bir an önce kaldırıma çıkmaya çalışıyorlar bizde olsa bisikletli ye vurdukları gibi yıkarlar yere kan çıkar:confused:

@S @ T ı Bana kızıyorsunuz sonra Shimano vites konusunu da bu şekilde harap etmiştiniz ;)

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@trainspotting35 yok kesinlikle kimseye kızgın değilim yanlış anlamayın lütfen ;) otomobilleri seviyorum.konuda bir yerlerden otomobillere dokunuyor dayanamıyorum bende.konu kaldığı yerden devam edebilir. :harika:

@S @ T ı hocam klasik amerikanların dışındakileride ben arabadan saymıyorum yemişim ferrariyi,bugattiyi;)

perşembe akşamaı bisikletçileri ile bundan belki 4 sene önce, ankara güvenparktan çıktık. o zaman ki güzergah, Atatürk bulvarından kuğulu park ordan tunalı hilmi caddesi. tunalı hilmide pab dan 2 zibidi, kaldırımdan gitmeye başladı, akrobasi yapıyorlar. soytarılık yapıyorlar besbelli ama mesela kaldırımda yoğun bir insan kalabalığı var. kalabalık sadece 18-35 yaş arası taşı sıksa suyunu çıkarır tipler de değil, çoluk çocuk ortaya karışık.

bu videoyu da izledikten sonra, bende oluşan düşünce, altına tekerlek takılan homosapiens denilen türün, kendini fasülye gibi nimetten sayması oldu.

bunlar strava ile yaşıyorlar, orada ortalama tutturabilmek, düşürmemek için kıçını yırtıyorlar, tek çözüm ya sabah çok erken ya da gece çok geç saatlerde çıkmak, aksi durumda böyle atarlana atarlana giderken toslar bir yere :)

Hangi araç olursa olsun, bir yaya geçerken, üstelik hızı artırıp üzerine araç sürmek nedir. Bir yol sana ayrılmış diye hak iddia edip bu tür saçmalıklar yapmak bozuk psikolojinin ürünü. Üstelik şehir için de yaya trafiğinin yoğun olduğu yerler de. Ne diyelim günümüz de insanlar egolarını tatmin etmek için bahane arıyor. Bir gün ters biri çıkar oturturlar yere o zaman ne yapacaklar merak ediyorum. Hangi aracı kullanırsan kullan,yol sana ayrılmış da olsa, trafikte yüz metreden yaya gördüğün de yavaşlayacaksın, hem mantıken hem de vicdanen bunu yapmak zorundasın.

Ben adamın böğürmesinde takılı kaldım:D “daaağğğçövhhö”

• Beğen
Tepkiler: kerem E
bu olay türkiye de olsaydı konu başlığı ''yobaz yayalar bisiklet yolunu işgal ediyor'' olurdu :harika:

walla bisiklet te bir araç.. şehir içinde kullanıyorsanız herkes gibi kurallara uymakla mükellef olunduğunu düşünüyorum.. ha bu arada Türkiye'de zaten trafik kendi içinde kuralları olan genellikle kaotik bir mefhum.. Ama yurt dışında çok güzel bir şekilde ulaşım amaçlı kullanıldığını gördüm ve yaşadım.. hatta trafik ışıklarında bisiklet için ayrı bir yer var.. dur geç için.. o ingiliz de İngiltere'nin holiganı tipli birisidir.. bu arada Hollanda'da eşimin tecrübesi şudur ki, bazı yollar varmış.. yalnız b isikletler için.. bir şekilde trafikten ve yaya yolundan ayrılmış. eğer orada araba kullandınız bir şekilde veya yaya olarak yürüyeceğiniz tuttu ve bisikletli size çarptı vs.. kesinlikle haksızsınız.. hatta yürüseniz sizi iterlermiş, çekil önümden manasında.. ve bu şahıs beni itti çekti diye şikayetçi oldunuz düştünüz vs.. şansınız yokmuş.. yani ..bisiklet bizim kültürümüzde yok.. tembeliz bence.. işimize gelmez.. araba satılmaz .. vergi toplanmaz vs vs vs... yani kültür meselesi.. karşısındakinin hakkını da anlama meselesi, toplumsal uzlaşma meselesi... çok isterdim şehir içi ulaşım için rahat rahat bisiklet kullanabilmeyi.. işte o zamanda böyle magandaları tartışırdık.. :)))

Yaptigi dengesizlikleri ve kuralsizliklari bir tarafa birakirsak, adamin saglam kalmasi ya sans yada refleksleri iyi :)

Bu adam iyi ki iş makinesi operatörü olmamış.:krktm::krktm:

Geri