Scudo Sports

Bisiklet Yolu İçin Örnek?

İbrahim Aslanhan

Forum Bağımlısı
Tepki
792
Bisiklet
Scott
Merhaba Arkadaşlar,

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne "Bisiklet Yolu" yapımı için dilekçe vermeyi düşüyoruz burada. Nasıl bir dilekçe yazmalıyız ? Aranızda daha önce belediyeye dilekçe veren oldu mu? Varsa lütfen bir örnek yazı gösterebilir misiniz ?

• Beğen
Tepkiler: Serkan Demir
Scudo
Bisiklet yoluna karşıyım. İlk önce insanımıza bisiklet sürmesini aşılamalıyız. Belli bi bisiklet kullanıcısı olmadıktan sonra o yollar arabaların park alanından öteye geçemez...

Sen de doğru söylüyorsun ya. Ama herşey yavaş yavaş. aslında burda bisiklet süren çok ama spor yapmak için degil. Ya da herhangi bir amaç için değil. Öyle olan 9 -10 kişiyiz.

İçerik oluşturma konusunda değil ama alt bilgi olarak bir şey ekleyebilirim.
dilekçenizi Planlama Birimi'ne veya var ise Nazım İmar Planı Başkanlığı/Birimine yazmalısınız. (belediyenin sayfasını bir türlü düzgün çalıştıramadım bu yüzden birimin tam adını bilemiyorum)

Yapılmasını istediğiniz şey ise "Bisiklet Yolları" ibaresinin 1/5000 Nazım İmar Planı notlarına eklenmesi olacak. Ama burada bitmiyor tabi (Türkiye ve bürokrasi, biter mi öyle hemen =)), 5000lere not eklendikten/tadil edildikten ve meclis ve başkan tarafından onaylandıktan sonra yerel belediyelere gider ve onlar da 1/1000 uygulama imar planlarına eklerler, bu aşamada muhtemelen yerel belediyelere de dilekçe vermeniz gerekecek ama bu sefer Fen İşleri'ne, çünkü yolları açmak onların görevi..

Bu tabi Büyükşehir takip etmezse, eğer Büyükşehir takip ederse zaten bunların hiçbirini yapmanız gerekmeyecektir ilk dilekçeyi vermek dışında. =)

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ulaşım daire başkanlığı var burda onun dışında İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı var.

Büyükşehir takip eder mi etmez mi onu da sorarız ! Ulaşım daire başkanlığına bisiklet yolu yapılmasını istiyoruz diyue geniş bir dilekçe sunsak olmaz mı acaba ? Gerçi sizin yazdığınız şekilde oluyor herhalde. Nazım imar planı felan filan!!! Benim pek bilgim yok.

2009 yılında açılmış bir konu vardı İzmirin bir türlü yapılamayan yollarına bir nevi tepki olarak yazılmıştı fakat eğer işinize yarayan kısımlar olursa isterseniz yazan arkadaştan da izin alabilirsiniz. Dilekçe şu şekildeydi :

@Fatih Buzgan

Kendisi foruma son mesajını 2010 sonunda yazmış fakat bu yazıyı ben de dahil olmak üzere pek çok kişi kullanmıştı belediyeye göndermek amaçlı o yüzden sizin de göndermenizde bir sakınca olmadığını düşünüyorum. Sonuçta amaçlar aynı :)

Fatih Buzgan arkadaşımız güzel yazmış, faydalanmak gerek.
Teşekkür ederim Rana. Güzel bir örnek.

• Beğen
Tepkiler: velespitto
Geri