Sonradan görmüş: Arada komşuları arabaya bindiriyorum. Çok yüzlerine hasret olduğumdan değil. Arabaya binince ekranı açıyorum, navigasyon, müzik sistemi, bilgisayar ışıl ışıl o biçim. Dikizden yüzlerine bakıyorum aynen mosmor. Ne bisikletmi. Kafayımı yedin kardeşim bisikletle havamı atılır. Sonra bizede fukara derler. Töbe töbe.
Apaçi: Araban varsa ortam olur araban varsa ..rı ..z atarsın laa. Bisikletle ..rı ..zmı atılır laa. Dönüpte bakmazlar bile laa.
Kocakarı: Şincik bizim oğlanın mirsedesi var, sonra onun toktor karısı cip aldı. Gızına, oğlunada pahalı vesait aldılar. Visikletmi. Vüuuuuuu manyakmısın oğlum. Hangi devirde kaldık. Sonra adamı tefe koyarlar.
Kodaman: Benim arabam 8 silindir 4000 motor. Aşasına binmem aga. Sonra bizim ekabir arkadaşlar ne dir. Bak şevki bey fabrikatör yalnayakların arabasına biniyor dirler. Didirtmem. Bisikletmi bizim toruna bile almam. Niy o fukara işi.
Şark kurnazı: Biz esnaf adamız arabamız iyi olacak. Benzin 10 lira olsa yine alırım. Sonra konu komşu ne der. Bisikletmi. Ne lan çocuk oyuncağı gibi. Trafikte görsem bile ezer geçerim. Hem kaç kuruş ki velespitçinin ederi. 38 bin lira değilmi. Viririz. Hem esnaf arkadaşlar arasında forsumuz olur.
Bürokrat: Kalkınmamız lazım acilen. Bisiklet kalkınmamıza engel. Çünkü yavaş, insanlar onla boş zamanlarını geçiriyor. Bizim boşa geçecek bir dakka zamanımız yok. Hem vergide alamıyoruz bisikletten.
Entel dantel: Bisiklet halktan bir alet azizim. Oysaki epistemolojik bir varsayımla biz böyle bir araca binemeyiz.
Sureti haktan görünen: Bisiklete bayılıyorum. Bisikletsiz bir dünya olmaz. Ekolojik bir hayat için bisiklet şart. Benmi neden sürekli jipe biniyorum. Şey işte zaman meselesi neyse hadi hoşçakalın.
Burada kendi toplumunu tanımayan alıklar birde bisiklet versus otomobil topiği açmışlar. Ciddi ciddi oturup birde mesaj yazmışlar. Sanırsınki bura danimarka. Hadi şimdi ufak ufak dağılın. Tabikide otomobil.