Scudo Sports

Bisiklet ve Otomobil Arasındaki 13 Fark

ulas

Forum Bağımlısı
Tepki
9.587
Bisiklet
Geotech
Merhaba Arkadaşlar,

Bisiklet ve Otomobil arasındaki en belirgin 13 farkı sizin için belirledik.

**Standar bir bisiklet ve standart bir otomobil verileri alınmıştır.

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/p960x960/15259735_1248336228555929_1601993710804689932_o.jpg

Scudo
Büyük şehirlerde, özellikle İstanbul gibi metropol bozuntusu şehirlerde araç kullanmak tam bir ömür törpüsü.

Hepsine katılmakla birlikte bisiklet lastiği konusunda Schwalbe One, Vittoria Corsa G+ Graphene gibi lastikler olduğunu hatırlatmak isterim :D :D bu durumda o fiyat kısmı biraz bozuluyor gibi :D

Standart bir aile aracının yılda 7400tl yakması için her gün 100km yol yapması gerekir. Rakamlar abartılmış.

Bir de lastik masrafı konusuna hiç girmeyelim ki, arabama aldığım continental lastik ile bisiklet alınan continentalin fiyatları aynı. ÖTV, KDV, periyodik bakım ve yakıt haricinde bisiklet de otomobilden çok ucuz değil.

Bisiklet durduğu yerde yılda bana 0 lira masraf çıkarıyor. arabam benzin almadan durduğu yerde dursa 2 ila 3 bin lira arsı yiyor.

bu arada araba prius değil mi?
bu nasıl fotoşoktur yahu araç smart fortwo ya dönmüş
toyotaya şikayet edecem resmi izinsiz kullanmışsınız : D

@uguryilmaz144 bisiklete aldiginiz lastigin fiyatlari neredeyse birbiriyle yarisir olsa da ayni seviyede oldugunu dusunmuyorum.Arabaya aldigimiz lastiklerle gunluk yasam icin aliyoruz.Gelip de aaa nurburgring'te yarisa katilacam o yuzden daha hafif ve performansli bir lastik alayim demiyoruz.Bisiklette az once yazdigim amaci guttugumuz icin aslinda bu kadar fazla para veriyoruz.Yurtdisinda 25-30 liraya 700 23c lastik satan yerlerde var sonuc olarak.

@I am the Uptown R.

Neyse ki bisiklet iki teker de, ordan kurtariyoruz.:)

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@kobalamin
Her halükarda otomobil lastikleri daha ucuz ve daha uzun yol yapıyor. Yarış durumu için 320tpi corsa open tubular'ların fiyatlarına bakın ve en basitinden pirelli P-zero ile karşılaştırın.

Arabama 4 adet lastiği 600 liraya almıştım geçen sene. 4 adet kaliteli bisiklet lastiği en az 800 lira Ayrıca otomobil günümüzün en büyük ihtiyaçlarından. Neden böyle otomobil düşmanı gibi konuşuluyor anlamadım. Keşke ülkemizde otomobil vergileri düşse, benzin fiyatları aşağıya çekilse de herkesin evinde arabası olabilse.

Tamam iyi hoş bisikletle ulaşım sağlıklı ve daha ekonomiktir ama bisiklet için masraflar abartılı az yazılmış, araba için bence masraflar abartılmış. Standart bir otomobil diye belirtilmiş ama 1-3 yaş 1301-1600 cc arası otomobillerin bugün itibariyle yıllık vergisi 997 TL, malum ÖTV sebebiyle satılan araçların silindir hacimleri de ortada.

@Ahmetgitar evet yanlışmış, ama beni yanıltan şu sayfa oldu (link)

Mesajı editleyeyim ama yine de karşılaştırmadaki fiyatlar abartı, orda yanlışım yok :)

Şu başlık herhalde spor otomobil forumunda paylaşılsa ancak bu kadar tepki gelirdi.

Ben başlığa kısmen katılıyorum.
Elbette ki otomobil lehine istisnalar olabilir.

Diğer yandan kimi otomobillerin vergileri, sigorta ve kasko masrafları daha fazla olabiliyor.

Kimi otomobiller İstanbul gibi trafiğin çok yoğun olduğu şehirlerde daha fazla yakıt masrafı çıkarabiliyor, hatta zaman kaybına daha çok yol açıyor.

Yine listede otomobil alımına harcanan yüksek bütçeden hiç bahsedilmemiş -ki otomobil masraflarını abartılı bulan arkadaşların dikkatinden bu kaçmış.
Ortalama bir otomobile 40-60 bin lira gibi.bir para harcıyoruz, ya bu elimizdeki birikmiş para oluyor, bu para değer yitiriyor ya da aynı para yüksek faizle kredi alınarak toparlanıyor.

Yani kimi zaman otomobille kulvarı ve ihtiyaç önceliği farklı olsa da bisikletin ve başlığın hakkını yemeyelim derim.

Otomobil ne yazık ki uygun toplu taşıma ağlarının olmadığı bir ülkede ihtiyaç haline geliyor. Ben de otomobil kullanmak istemem ama eşim ve çocuğumla seyahat etmek istediğimde aklıma gelen tek alternatif otomobil. Eşimle evleneli 10 sene oldu trafik çilesi yüzünden Büyükçekmece den Beşiktaş ' a gitmedik daha. Geçen hafta pazar günü BBK dan arkadaşlarla sabah 06:00 da yola çıkıp Avcılardan Beşiktaş'a yaklaşık 1 saatte bisikletlerle gittik kahvaltı yapıp hemen geri döndük. Eşimle konuştuk Allah ömür verirse 5 sene sonra 3 kişi yavaş yavaş İstanbul içine doğru açılacağız.:)

Sonradan görmüş: Arada komşuları arabaya bindiriyorum. Çok yüzlerine hasret olduğumdan değil. Arabaya binince ekranı açıyorum, navigasyon, müzik sistemi, bilgisayar ışıl ışıl o biçim. Dikizden yüzlerine bakıyorum aynen mosmor. Ne bisikletmi. Kafayımı yedin kardeşim bisikletle havamı atılır. Sonra bizede fukara derler. Töbe töbe.
Apaçi: Araban varsa ortam olur araban varsa ..rı ..z atarsın laa. Bisikletle ..rı ..zmı atılır laa. Dönüpte bakmazlar bile laa.
Kocakarı: Şincik bizim oğlanın mirsedesi var, sonra onun toktor karısı cip aldı. Gızına, oğlunada pahalı vesait aldılar. Visikletmi. Vüuuuuuu manyakmısın oğlum. Hangi devirde kaldık. Sonra adamı tefe koyarlar.
Kodaman: Benim arabam 8 silindir 4000 motor. Aşasına binmem aga. Sonra bizim ekabir arkadaşlar ne dir. Bak şevki bey fabrikatör yalnayakların arabasına biniyor dirler. Didirtmem. Bisikletmi bizim toruna bile almam. Niy o fukara işi.
Şark kurnazı: Biz esnaf adamız arabamız iyi olacak. Benzin 10 lira olsa yine alırım. Sonra konu komşu ne der. Bisikletmi. Ne lan çocuk oyuncağı gibi. Trafikte görsem bile ezer geçerim. Hem kaç kuruş ki velespitçinin ederi. 38 bin lira değilmi. Viririz. Hem esnaf arkadaşlar arasında forsumuz olur.
Bürokrat: Kalkınmamız lazım acilen. Bisiklet kalkınmamıza engel. Çünkü yavaş, insanlar onla boş zamanlarını geçiriyor. Bizim boşa geçecek bir dakka zamanımız yok. Hem vergide alamıyoruz bisikletten.
Entel dantel: Bisiklet halktan bir alet azizim. Oysaki epistemolojik bir varsayımla biz böyle bir araca binemeyiz.
Sureti haktan görünen: Bisiklete bayılıyorum. Bisikletsiz bir dünya olmaz. Ekolojik bir hayat için bisiklet şart. Benmi neden sürekli jipe biniyorum. Şey işte zaman meselesi neyse hadi hoşçakalın.

Burada kendi toplumunu tanımayan alıklar birde bisiklet versus otomobil topiği açmışlar. Ciddi ciddi oturup birde mesaj yazmışlar. Sanırsınki bura danimarka. Hadi şimdi ufak ufak dağılın. Tabikide otomobil.

Geri