Scudo Sports

Bisiklet ve arka adale sakatlığı.

brstrmn

Aktif Üye
Tepki
152
İsim
Barış
Bisiklet
Bianchi
İyi akşamlar herkese,

ben son 2 yıldır düzenlik olarak yol bisikleti sürüyorum.
Bunun yanında 15 yıldır futbol oynuyorum. (amatör-profesyonel)
son 2 aydır bisiklet süremiyorum futbol antrenman ve maçlarından vakit kalmadığından.

ve 15 senedir ilk kez arka adale sakatlığı yaşıyorum. (son 2 ayda 1 kez sol 2 kez sağ arka adalem çekti.)
Ben bunun bisikletten olduğunu düşünmeye başladım.(bisikletin en fazla çalıştırdığı kas çünkü) ama bir bağ kurmakta zorlanıyorum. Uzun sürüşler sonrası o bölgede biriken laktik asitler şimdi sakatlığa mı yol açıyor?

doktora gidip bunu sormak istemiyorum burada mutlaka bilgili kişiler vardır.
şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
Öncelikle yarı profesyonelseniz bir Spor hekimine başvurun.
Arka adale dediğiniz 1_uylukta(hamstring) mı yoksa 2_bacakta(baldır-gastrosoleus) mı?

Bisikletteki pozisyonunuza dikkat ediyormusunuz? 1_Çok önde ve çok yüksekte olmayın. 2_Pedala tam ayağınızın tarağıyla basın.

Çok sıkı antrenman yapıyorsanı esneme ve masaj-foamroller yapın derim.

Forumdaki deyineyimli arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar.

Antrenman sonrası esneme germe hareketleri, biriken laktik asitin dağıtılmasına yardımcı olacak, kas sorunlarını en az seviyeye indirecektir.
Forumda bu şekilde bir bilgi mevcut. Daha fazlası için bilenler paylaşırsa memnun olurum. Sevgiler...

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Böyle her gördüğüm ısınma hareketlerini not alıyorum, lakin her bisiklete çıkacağım vakit :" Zaman yok, yolda ısınırım." diye doğaçlama yapıyorum.:koptum:

Geri