Scudo Sports

Bisiklet turunda yoğurdu üfleyerek yeme halleri

Gezegen

Üye
Tepki
71
Başlangıç
2020—21
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Silifke'ye doğru gidiyordum, yol kenarında oturup çay molası vermiş karayolları işçileriyle karşılaşınca ben de çay molası verdim :) Yüklü bisikletimi yol kenarına yatırdım. Giderken bisikleti kaldırdığımda arka heybelerden (Btwin 20L) biri bagajdan kurtuldu, bagajın üstünde de sırt çantası olduğundan heybe çantanın kancasını üstünkürü takmışım, daha doğrusu taktığımı sanmışım (bunu az sonra pahalıya fark edecektim). Bir süre sonra, bayır aşağı seyrederken o çanta, bagajdan tamamen kurtularak yere düştü, defalarca yuvarlandı, şans bu ya, içinde de dizüstü bilgisayarım vardı. Yılbaşı akşamı öğretmenevine yerleşince açıp baktım, ekranı ve menteşelerden biri kırılmış. Bilgisayardan ümidi kesmişim, sadece hard diski çıkarıp kurtarmak üzere tornavida istemek için gittiğim bilgisayarcı tamircisine plansızca, bir anda, bilgisayarı kurtarıp kurtaramayacağını sordum. 4 gün kargo beklemek dahil, bana 1.200 TL'ye mal oldu tamir ettirmek. Olay öncesinde de birkaç malzememin ıslanmasından çekince, su geçirmezliğin, güvenirliğin ve sağlamlığın vakti gelmişti. İşte fotoda görülen -uyduruk, 2. el fakat işimi gören- laptop'u mekanik darbelere ve suya karşı koruma gerekliliğinin tetiklediği değişim:
* 4 adet Btwin heybe çantayı hızlıca elden çıkardım, 28L Deuter bilgisayar ve sırt çantasını belirsiz süreliğine "rafa" kaldırdım (toplam eksi 108L)
* Yerine Ortlieb klasik su geçirmez heybe çantalar, bagaj çantası ve gidon çantası aldım (toplam artı 103L hacim ve 3.750 TL masraf.)
* Çeşitli kalitede, malzemede, hacimlerde, renklerde, marka ve modellerde su geçirmez torba çantalar (dry bag) aldım, toplam 103L hacim (tesadüfün böylesi!!) ve 1.690 TL masraf.
* Laptopu darbelere ve suya karşı korumak için: HP kılıf (sipariş henüz ulaşmadı), Targus çanta, Deuter çanta, Tchibo su geçirmez kamp çantası (sipariş henüz ulaşmadı) aldım. Toplam 795 TL masraf.
* [Dolaylı, kısmen zorunlu değişiklik: Tubus Tara replika ön bagaj siparişi: 500 TL]
Bilgisayarım turda bundan böyle tüm bunların içinde, bunlar da iç içe Ortlieb bagaj çantasının içinde, üstünde de Deuter çanta yağmurluğu takılı halde gidecek. Başta bilgisayar olmak üzere, artık hiçbir şeyin ıslanmayacağını umuyorum.

Genel toplam: 6.235 [+500] TL masraf. Haftalarca süren okuma, arama, araştırma, video izleme, öğrenme, biri yurt dışından olmak üzere sipariş ve kargo takip süreci. Vaktinde ikinci el satın aldığım, her şeyi başlatan bilgisayarımın piyasa değeri en çok 2.500 TL. :) Normalde bunca masrafa ve uğraşa değmez fakat işte ekmek teknesi, ekmek parası, Asiye'nin sıtma iğnesi,...

Dosyalar

• ekmek_teknesi.jpg
    ekmek_teknesi.jpg
    50,7 KB · Okunma: 155
  • Ortliebler.jpg
    Ortliebler.jpg
    39,9 KB · Okunma: 160
  • su_gecirmez_torbalar.jpg
    su_gecirmez_torbalar.jpg
    70,2 KB · Okunma: 155
  • hp_kılıf.PNG
    hp_kılıf.PNG
    173,2 KB · Okunma: 141
  • Targus+Deuter.jpg
    Targus+Deuter.jpg
    30,6 KB · Okunma: 134
  • tchibo.PNG
    tchibo.PNG
    236,1 KB · Okunma: 127
  • hadi_yagın_üstüme_korkmuyorum.jpg
    hadi_yagın_üstüme_korkmuyorum.jpg
    44,2 KB · Okunma: 112
Scudo
Öncelikle geçmiş olsun, dilerim benzerlerini yaşamazsınız. Artık ülkenin durumu 2. El bir piyasaya dönüştü. Zannediyorum sıfır bir şey almak Pek çoğumuz için hayal artık.. Her konuda.. Avrupa nın kullanmadığı arabaları, eşyaları itelediği ülkeler Macaristan, Bulgaristan gibi ya da Gürcistan gibi bir ülke yolunda ellerimizi bile kullanıyoruz koşarken..neyse, bu yüzden yenisi almak şöyle dursun, eldekini korumak, kaybetmemek daha önemli.. Kazanın ardından toparlanma sürecindeki otokontrolünüzü kaybetmemeniz, sabırla meseleyi nihayete kavuşturmanız çok güzel 😃 tekrar geçmiş olsun..

Geçmiş olsun. Uzun ömürlü malzemeler edinmişsiniz sonuçta. Olaya böyle bakarak tadını çıkarın bence malzemelerin.

Güle güle, kazasız turlarda kullanın.
Kaliteli malzeme yolda olmanın konforunu çok arttırıyor.

Selamlar

Keyifli turlar

five

Bir güncelleme: Malzeme düzenleme departmanından gelen taleplere de kulak verip şu ilaveleri yaptım. Öyle ki, yağmura-yer darlığına-karmaşıklığa "gelin hadi!!!" diyen bir Rambo modundayım artık :D

rambo_0.jpg

Jr. Gear Mini Bomber su geçirmez sırt çantası 30 L (halbuse bu amaçla Quechua'nın 20L'lik kendi içine katlanır bir sırt çantasını almıştım)IMG_20220215_124139.jpg

IMG_20220215_124127.jpg

Jr. Gear 15L ve 30 L su geçirmez torbalar

IMG_20220215_124709.jpg

Jr. Gear 3 L fermuarlı sentetik çanta ve Jr. Gear 5L'lik sentetik torbalar (6 adet, 30 L)

IMG_20220215_124614.jpg

Ayrıca henüz varmadı ama Decathlon'un Solognac düzenleme çantaları (S ve M boy), unuttuğum da olabilir arada. :) Tchibo'nun mavi çantasını iade ettim.

Abarttığımın farkındayım fakat ıslanmaya son noktayı koymak, ihtiyaç halinde, gerektiğinde, geçici olarak hacmi artırabilmek istiyorum: yiyecek, içecek, kıyafet, eşya taşıma, ödünç verme, vs. amacıyla. Bütün bu çantaların kendisi öyle tahmin ediyorum 1.5 kg ve 10L gelir. :D

Dosyalar

• IMG_20220215_124614.jpg
    IMG_20220215_124614.jpg
    96,5 KB · Okunma: 6
  • IMG_20220215_124614.jpg
    IMG_20220215_124614.jpg
    96,5 KB · Okunma: 4
Geri