Gezegen
Üye
- Tepki
- 71
- Başlangıç
- 2020—21
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Silifke'ye doğru gidiyordum, yol kenarında oturup çay molası vermiş karayolları işçileriyle karşılaşınca ben de çay molası verdim
Yüklü bisikletimi yol kenarına yatırdım. Giderken bisikleti kaldırdığımda arka heybelerden (Btwin 20L) biri bagajdan kurtuldu, bagajın üstünde de sırt çantası olduğundan heybe çantanın kancasını üstünkürü takmışım, daha doğrusu taktığımı sanmışım (bunu az sonra pahalıya fark edecektim). Bir süre sonra, bayır aşağı seyrederken o çanta, bagajdan tamamen kurtularak yere düştü, defalarca yuvarlandı, şans bu ya, içinde de dizüstü bilgisayarım vardı. Yılbaşı akşamı öğretmenevine yerleşince açıp baktım, ekranı ve menteşelerden biri kırılmış. Bilgisayardan ümidi kesmişim, sadece hard diski çıkarıp kurtarmak üzere tornavida istemek için gittiğim bilgisayarcı tamircisine plansızca, bir anda, bilgisayarı kurtarıp kurtaramayacağını sordum. 4 gün kargo beklemek dahil, bana 1.200 TL'ye mal oldu tamir ettirmek. Olay öncesinde de birkaç malzememin ıslanmasından çekince, su geçirmezliğin, güvenirliğin ve sağlamlığın vakti gelmişti. İşte fotoda görülen -uyduruk, 2. el fakat işimi gören- laptop'u mekanik darbelere ve suya karşı koruma gerekliliğinin tetiklediği değişim:
* 4 adet Btwin heybe çantayı hızlıca elden çıkardım, 28L Deuter bilgisayar ve sırt çantasını belirsiz süreliğine "rafa" kaldırdım (toplam eksi 108L)
* Yerine Ortlieb klasik su geçirmez heybe çantalar, bagaj çantası ve gidon çantası aldım (toplam artı 103L hacim ve 3.750 TL masraf.)
* Çeşitli kalitede, malzemede, hacimlerde, renklerde, marka ve modellerde su geçirmez torba çantalar (dry bag) aldım, toplam 103L hacim (tesadüfün böylesi!!) ve 1.690 TL masraf.
* Laptopu darbelere ve suya karşı korumak için: HP kılıf (sipariş henüz ulaşmadı), Targus çanta, Deuter çanta, Tchibo su geçirmez kamp çantası (sipariş henüz ulaşmadı) aldım. Toplam 795 TL masraf.
* [Dolaylı, kısmen zorunlu değişiklik: Tubus Tara replika ön bagaj siparişi: 500 TL]
Bilgisayarım turda bundan böyle tüm bunların içinde, bunlar da iç içe Ortlieb bagaj çantasının içinde, üstünde de Deuter çanta yağmurluğu takılı halde gidecek. Başta bilgisayar olmak üzere, artık hiçbir şeyin ıslanmayacağını umuyorum.
Genel toplam: 6.235 [+500] TL masraf. Haftalarca süren okuma, arama, araştırma, video izleme, öğrenme, biri yurt dışından olmak üzere sipariş ve kargo takip süreci. Vaktinde ikinci el satın aldığım, her şeyi başlatan bilgisayarımın piyasa değeri en çok 2.500 TL.
Normalde bunca masrafa ve uğraşa değmez fakat işte ekmek teknesi, ekmek parası, Asiye'nin sıtma iğnesi,...
* 4 adet Btwin heybe çantayı hızlıca elden çıkardım, 28L Deuter bilgisayar ve sırt çantasını belirsiz süreliğine "rafa" kaldırdım (toplam eksi 108L)
* Yerine Ortlieb klasik su geçirmez heybe çantalar, bagaj çantası ve gidon çantası aldım (toplam artı 103L hacim ve 3.750 TL masraf.)
* Çeşitli kalitede, malzemede, hacimlerde, renklerde, marka ve modellerde su geçirmez torba çantalar (dry bag) aldım, toplam 103L hacim (tesadüfün böylesi!!) ve 1.690 TL masraf.
* Laptopu darbelere ve suya karşı korumak için: HP kılıf (sipariş henüz ulaşmadı), Targus çanta, Deuter çanta, Tchibo su geçirmez kamp çantası (sipariş henüz ulaşmadı) aldım. Toplam 795 TL masraf.
* [Dolaylı, kısmen zorunlu değişiklik: Tubus Tara replika ön bagaj siparişi: 500 TL]
Bilgisayarım turda bundan böyle tüm bunların içinde, bunlar da iç içe Ortlieb bagaj çantasının içinde, üstünde de Deuter çanta yağmurluğu takılı halde gidecek. Başta bilgisayar olmak üzere, artık hiçbir şeyin ıslanmayacağını umuyorum.
Genel toplam: 6.235 [+500] TL masraf. Haftalarca süren okuma, arama, araştırma, video izleme, öğrenme, biri yurt dışından olmak üzere sipariş ve kargo takip süreci. Vaktinde ikinci el satın aldığım, her şeyi başlatan bilgisayarımın piyasa değeri en çok 2.500 TL.