Scudo Sports

Bisiklet turizmi nedir?

Mersin Türkiyenin bisiklet şehirlerinden biri olacak potansiyele sahip. Sadece merkez değil, Tarsus, Silifke, Erdemli gibi ilçeleri de dahil olmak üzere, bisiklet ile ilgili faaliyetler de hiç azımsanmayacak ölçüde mevcut. Bireysel performans gösteren arkadaşları da Strava'dan takip etmek mümkün. Şu anda uzun uzun anlatmaya gerek yok ama daha geniş katılımlı, bütüncül, kolektif bir çabayı örgütlemek şart görünüyor. Geçtiğimiz yaz başlatılan ve her ayın ilk çarşambası yapılan, mevcut iki derneğin ortak faaliyeti olan büyük şehir turunu bu sene Critical Mass etkinliğine dönüştürmek iyi bir girişim olur. Hem böylece derneklerin hiyerarşik ve içe dönük havasından da sıyrılıp katılımcı gerçek bir kolektif girişimin gelenekselleşmesi sağlanabilir. Festivaller, şehir turları ve haftasonu gezileri senelerdir yapılıyor ama büyük bir katılım seferberliğine dönüşmesi için başka yaklaşımların da devreye girmesi şart. Yerel yönetim henüz bisiklet yolu ve bisiklet paylaşım sistemleri gündemiyle ve festivallere destekle yetiniyorlar şimdilik. Üniversitedeki bisikletçi gençlerin ve hocaların da katılımı çok ama çok önemli. Radyo programı yapan bisikletçi hocamız bile var. Derneklerimizden birinde bisiklet eğitimi veriliyor. Sosyal sorumluluk kampanyalarına katılım da sağlanıyor. Bütün bunlar güzel ama ufkumuzun çok daha fazla açılması lazım, daha katılımcı ve daha aktif örgütlenme modellerine yönelmek lazım. İnşallah bir gün içimizden birileri geniş bir toplantı çağrısı yapar da bunları orada da söyleme fırsatı buluruz.

Scudo
avdan avcılıktan konu açılmışken bi anım var onu paylaşayım: 2016 kasım ayının başları hafif sisli bir hava istanbul avrupa yakasında ihsaniye köyü ilerisindeki orman yollarını turlamak için çıkmıştım. tahminen şuralarda biyerde
(link)
uzaklardan tüfek sesleri gelmeye başladı, ormanın içinde atıyorlardır bişi olmaz diye devam ettim yola. ilerledikçe sesler yanaşıyor insan konuşmaları duyulmaya başlıyor, en son bir avcı köpeği gördüm, 50 metre uzağında da sahibi. tüfeğinin sesi kulağımı çınlattı, anam dedim ne işim var benim burda kaçış o kaçış turun kaydı:
(link)

@cahitakin bu konuda en uygulanabilir kent MERSıN Antalya ve Muğla çünkü iklim ve şartlar çok müsait ancak gereken ler yapılmıyor yine de umutluyuz.

Bu yüzyılda kara avcılığının hiç bir mantığı ve anlamı yok. Kimse kusura bakmasın off road da aynı şekilde.
Güzelim dağ doğa gezileri ve yürüyüşlerde görüyoruz bizden önce gelmiş iki offroad grubu ortalığın ağzına tukurmus....
Ozel parkurlar dışında tamamen yasaklanmali...

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Sanattan, incelikten nasibini almışlar düzenlenen değil de düzenleyen konumuna gelirse bu cetvelde birgün üst sıralarda yerimizi alabiliriz.

Malum bir sözü uyarlayarak diyorum ki; siyaset yapmayan bisikletçiyi, bisikletten anlamayan siyasetçi yönetir.

@avkebele

mantıklı:harika:

Geri