Scudo Sports

Bisiklet topluyorum yardım ve fikirlere ihtiyacım var

Tepki
159
İsim
Önder A.
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Daha önce rockrider 560 vardı deore setli lakin kadronun epey büyük olması ve anlık bir nakit sıkıntısı satış bahanesi oldu elden çıkarmış bulundum. Tekrar bisiklet almaya niyetlendim ucuz bisiklete binince sattığıma pişman oldum. Gönlüm yine rockrider da olduğu için ikinci el uygun fiyata rockrider 5.1 aldım epey uygun fiyata bu kadroyu seçmiş olmamın sebebi unisex olması seneye memlekete tayin olursam bunu eşime bırakmaya niyetliyim.
Daha almadan aktarıcılar, frenler, kollar gerekli durumda boya bir çok işlem yapmayı planlamıştım. Bisikleti görmeden aldığım için beklemediğim şekilde aynakol ve jant ihtiyacı da çıktı. Üzerine bisanın alüminyum jantları takılmış 7 vites akor falan da bozuk lastikleri de değişeceğim o yüzden yeni bir jant takımı almayı düşünüyorum. Kadronun ana kısmı pek çizik değil güzel bir temizlikten sonra belli olacaktır. Fakat arka bacaklar ve maşa baya çizik. Maşayı boyayacağım bacaklara da illa bir şey yapacağım ama henüz kararsızım.

Değiştirmeyi düşündüğüm parçalar: arka aktarıcı, orta aktarıcı, aynakol, ruble, zincir, frenler, kollar, sele ve benim için en maliyetli gördüğüm jantlar.
Fren bacaklarını ve kolları aliexpresten almayı düşünüyorum.
Şimdi sorularıma geleyim.
1. Arka aktarıcı için acera düşünüyorum fakat 9 lu kaset mi yoksa 8 li kaset mi yapsam karar veremedim. Henüz ortada jant olmadığı için. Hangisini tavsiye edersiniz?
(orta aktarıcı içinde acera düşünüyorum.)
2. Aynakol hangi modeli seçmeliyim? acera bir sette aynakol da acera olsa bu bir artı mıdır yoksa daha alt model de olsa olur mu ?
3. Sanırım orta göbek de değişecek ona da bir tavsiyede bulunabilirseniz ?
3. Ruble seçiminde de yine altus acera gibi seçenekler çıkıyor. Ruble deki kalite etki ediyor mu?
4. Zincir konusunda hangisini seçmeliyim kmc, sram, shimano bunların için fiyat performans olarak hangisi tercih edilir ?
5. Jantları dert etmiş durumdayım 26 jant çok fazla seçenek çıkmıyor. Sahibinden com da sıfır carelle marka jantlar var takım 330 tl civarı bunlar nasıldır. Birde ikinci elde bir adet zozo ve shimano gördüm.

Şimdi bu kadar masraf yapacağına o paraya düzgün birşey alsaydın diyenler olabilir. Lakin 1000 tl de versem alacağım bisiklette tourney olacak o yüzden kendim toplamak istedim.

Dağıtmaya başlamadan önce fotoğraf çekmek neden se aklıma gelmedi sadece ilandaki fotoyu çekmiştim. Yavaştan temizliğe başladım. Görselleri buradan adım adım paylaşırım.

Dosyalar

• 242FDDDC-B5E3-4B3F-8040-1E473A61AEAB.jpg
    242FDDDC-B5E3-4B3F-8040-1E473A61AEAB.jpg
    1,8 MB · Okunma: 137
  • IMG_3252.JPG
    IMG_3252.JPG
    1,3 MB · Okunma: 140
  • IMG_3253.JPG
    IMG_3253.JPG
    1,4 MB · Okunma: 113
  • IMG_3254.JPG
    IMG_3254.JPG
    1,6 MB · Okunma: 109
  • IMG_3255.JPG
    IMG_3255.JPG
    1,5 MB · Okunma: 103
  • IMG_3256.JPG
    IMG_3256.JPG
    1,1 MB · Okunma: 96
  • IMG_3257.JPG
    IMG_3257.JPG
    1,3 MB · Okunma: 94
  • IMG_3258.JPG
    IMG_3258.JPG
    1,3 MB · Okunma: 86
Scudo
Öncelikle benden daha deneyimli arkadallar vardır ama ben de birkaç naçizane tavsiye vereyim.

İlk olarak bütün bunlar bütçe meselesi. Açıkçası üst komponentli ikinci el bisikletleri daha iyi fiyata bulabilirsiniz. Ya da internetten sadece parçalarını kullanacağınız ikinci el ya da sıfır bşr bisiklet dahi bakabilirsiniz. Kanımca tüm bu yazdıklarım daha ucuza gelecektir. Zevkler tartışılmaz ama rocrider kadroya bu masrafları yapmaya bence gerek yok.

İkinci olarak bisiklet toplama işini zamana yaymanız. Bu şekilde indirimli fiyata kaliteli parçalara ulaşırsınız fakat burada da sizin isteklerinize göre değil de ne ile karşılacağıza göre şekillenir parçalar.

Orta göbek seçimini yapın öncelikle kare mil mi hollowtech mi seçeceksiniz. Eğer bütçeniz varsa, orta üst seviye kullanıcıysanız hollowtech tercih edin. Hollowtech tercih edersenşz sistem 9 lu olacak. Açıkçası 9lu sistemin her komponenti 8 liden bariz pahalı, seçiminizi biraz da bütçenize göre yapın.

Acera parçaları biraz daha kaliteli gibi geliyor.
Esas fark ağırlık ve +1 dişli sayısında.

Zincir konusunda da değişik metalik renkte zincirler var hangisi komponentlerinşzle uyumluysa onu tercih edin. Hatta altın zincirler bile var, eğer eşinize bırakacaksanız hoş bir detay olabilir :)

Bisikleti mat siyah yapıyorum komple eski rockrider 560 bisikletim gibi. Çarşamba günü boyaya başlayacağım. Yabancı bir siteden logoları buldum onları bastıracağım. Şuan da keşke eski bisikleti satmayıp kadrosunu küçültseydim dedim maliyetler çıktıkça :)
Jantları carrarodan çıkma temiz kasetli bir takım jant buldum onlarla değişeceğim şimdilik fiyatı uygun olduğu için. Diğer parçalar ise olmuşken oda olsun oda olsun derken aldı başını gitti.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Siparişini geçtiğim parçalar bunlar

Ben de dışarıda duran RR540 kadrosunu alıp yol bisikletinin yanında dursun diye yapmayı düşünüyorum fakat o enerjiyi ve vakti bulamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: onderayyildiz
Benim tavsiyem aceralarla filan ugrasmayip direk daha ust seviye komple bir grup seti uyguna almanizdir. Boylelikle bisiklet bi tik daha guzel ve kaliteli olacaktir. Fakat ben o kadroya degil acera set , torney bile takmazdim ayri mesele . Cunku cok hantal ve kalitesi muamma bir modeldir. Fakat baska bi kadroya ilerde para verip grup seti degisim yaparak daha kalite bi makinaya ulasabilirsin

@mariokaldato
Bu kadroyu seçmemin sebebi unisex model olması düz olmaması ortalama 1 yıl kadar sonra muhtemelen bir bisiklet daha topluyor olurum artık o zaman daha güzel birşey ayarlarım diye düşünüyorum.

@onderayyildiz
O zaman sifir parca alma yolundan vazgec dostum ikinci ele yonel . Dusuk parcalar bile cilgin fiyatlar olmus. Altindan kalkmak zor

@mariokaldato
Valla yapıştırdım hocam siparişi 1000 tl tuttu çok geç Göz kararmıştı o an ?

1. bu kadroya yatırım yapmak ölü bir yatırım yapmak hocam,bir tane kadro lamanızı şiddetle öneriyorum
2. alacağınız parçaların toplam maliyeti ile ikinci el deore set bulmak gayet mümkün,ben buldum marikaldato hocam sayesinde.
Şunu da söyleyeyim marikaldato hocam yazıyorsa,bir fikrini söylüyorsa kulak ardı etmemenizi öneririm

s
@onderayyildiz
siparişini iptal etmenizi şiddetle öneriyorum :)
(link) mesela bu set on numara set sonra pişman olma :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@onderayyildiz
Nasil bir hata yapmisin anlatamam

@Desert Fox
Gece gece aklımı karıştırıyorsunuz ikinci ele güvenemediğimden yanaşmadım ama alınır mı gerçi temiz de duruyor

@Desert Fox
Eyvallah hemen ben alayim bunu arkadasta ugrassin dursun aceralarla :D

@mariokaldato
valla benim gözüm kaldı benim seti satıp bunun üstüne mi yatsam :)))

• Beğen
@mariokaldato
İptal edeyim madem siparişi bir mesaj atayım adamada ?

• Hahaha
@onderayyildiz
n11 kaçmıyor ya hocam araştır et,marikaldaton yardım iste belki sana yardım eder acele etme sen :)

@Desert Fox
Cok kalmaz ilanda sen satana kadar gider sende kalirsin sap gbi setsiz bisikletle ahahah :D

Ne kadara alınır hocam gereksiz pazarlığa giripte ürkütmeyeyim ?

• Beğen
@onderayyildiz
Eger istanbulda isen pazarliksiz al derim. Aynakolunu sadece bi arastir bakalim goggle dan kaca sifiri :D

@mariokaldato
deore ön aktarıcı-deore xt arka aktarıcı gayet yeterli bana artık üstlerde gözüm yok :)))
ama sen güzel kıskanmadım değil :)
param olsa ikinci bisiklet felan toplamak için alırdım yani :)

• Beğen
Geri