Scudo Sports

Bisiklet taşıma çantası

TrekOnur

Üye
Tepki
25
Yurtdışına giderken bisikletimi de götürmek istiyorum. Karton kutuyla taşıması çok zor oluyor. Ayrıca kutuyu daha sonra kullanmak için katlamak da pek mümkün olmuyor. Bu yüzden bez çanta düşünüyorum. Fakat çantalar bisklet fiyatına. O halde kendi çantamızı kendimiz yapacaz. Çantanın kullanışlı olması için sizin de fikirlerinizi bekliyorum.

=> Gidonu sökmeyecez, yan çevirecez.
=> Tekerleri, pedalları ve belki arka attırıcıyı sökecez.
=> Ayna kolun koruması yoksa, çantayı yırtmaması için dişliyi karton parçasıyla kapatabilirz.
=> Rotorları da, yamulmasın diye ayrı biyerde kitap arasında taşıyabiliriz
=> Uçağın kargosunda çantayı bayağı hırpalayacaklardır. O yüzden bütün parçaları hava kabarcıklı naylonla sarıp sarmalayacaz, Hatta tekerleri sardıktan sonra bantla kadroya sabitleyecez.
=> Ölçüleri yazmaya gerek yok çünkü heres kendi kadrosuna göre çıkaracak.
=> Çantanın içine kapaklı gözler diktirebilirz. Extra malzeme-civata vs koymak için.

Genel olarak şekli şöyle olacak
Mayıs ayı bitmeden bir çanta tamircisine/atölyesine gidip planı projeyi anlatacam ve çantayı diktirecem. En fazla 50TL maliyeti olur diye düşünüyorum. Özellikle izmir içinden olan arkadaşlar, siz de yaptırmak istiyorsanız bana ulaşın toptan ucuza getirebilirz şu an 2 kişiyiz.

• Beğen
Tepkiler: aturkyilmaz
Scudo
eğer yolunuz düşerse büyük halıcılara bir uğrayın halı çantaları vardır onlarda avenir yazan çantaya benzer çeşitli ebatlarda rica etseniz bedavaya bile verirler belki işinize yarıyacak birşey çıkabilir. büyük halıları katlayıp içine koymak için kullanıyorlar benim evde var ama bisiklet sığmaz sanırım aslında hiç o açıdan düşünmemiştim. kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: TrekOnur
Bez çantada bisikletlerin çok hırpalanacağını düşünerek, karton kutunun arka alt kısmına teker yaptım. Kutunun önünden kaldırıp çekerek götürecez.

İzmir 1. Sanayi Sitesine (stadyumunun karşısı) gidip reklamcıdan plastik 20x20 levha kestirdim. Kemal Carfi'den civata aldım. Hırdavatcıdan küçük teker aldım. Evde matgabım vardı zaten. Bunu yaptım:

Bu levhayı koli bandıyla kutunun altına bantlayacaz. Hava alanında bagaja verirken de kırmamaları için çıkarıp çantaya atacaz.

Ayrıca levhanın üst kısmına, kutunun altına daha iyi tutunması için, çift taraflı bant ile iç lastik parçası yapıştırabilirsiniz.

Maliyetler:
2 adet teker 5TL
civatalar 0.20TL
plastik levha bedava
yol masrafı zart zurt 2TL
TOPLAM: 7,20TL

• Beğen
Tepkiler: tahirkaya
konuyu guncelleyelim bu siralar acil tasima cantasi lazimda kutu bulabilirsek olmadi boyle bir sey dusunuyordum bende iyi olur :)

• Beğen
Tepkiler: Cahit Türk
Arkadaşlar ben de 2.el ya da sıfır bez bisiklet taşıma çantası arıyorum.
Nerede bulabilirim veya elinde olup satmak isteyen var mı?

pratik olarak neler yapabiliriz uçakta zarar görmemesi için

Geri