Scudo Sports

bisiklet sürmeyi bırakıyorum

umutkahraman

Forum Bağımlısı
Tepki
1.288
Bisiklet
Geotech
bu gün inegölden kalkıp oylat kaplıcalarına gidelim dedik.toplamda akşam dönüşümüzde 60 km yol yapmış olduk.gidişte bir sorun yoktu.gayet güzel gittik.fakat oylattan çıktık daha ilk virajı alıyordumki bisikletimin ön tekerleğinin kayması ile kendimi yerde bulmam bir oldu.normalde o hızla düşülmezdi ama kumlu ve küçük çakıl taşlarının olduğu yerler = kazaya davet.kaskım yoktu.o konuda hatalı idim.ama bu günkü düşüşümde şunu anladım ki kask yeterli deil arkadaşlar.kasktan sonra kesinlikle ellerinizi korumak için bir eldiven ve çenenizi koruyacak bir korumalık.dizlik veya dirseklik te olsa mükemmel olur.benim asıl söylemek istediğim şu anda bisiklet toplamak veya almak için para biriktiren arkadaşlara ,zaten bisiklet bir harcama gerektiriyo.bisikletiniz için atıyorum 1000 tl niz var ve bu paraya tam istediğiniz gibi bir bisiklet var diyelim.o bisikletin bir alt modelini alın ve kalan parayla kendinizi koruyacak kask,eldiven vs alın.ilk düşüşünüzde inanın hak vericeksiniz.ben hiç önemsemezdim eldiveni ama bu gün taksaydım elimi şu anda kullanırken acımazdı veya çenemi koruyacak bir şey almış olsaydım bu mesajı yazarken çenemde 3 dikiş olmayacaktı.yani arkadaşlar diyeceğimin özü bisikletiniz birkaç seviye düşük olsun ama korumalıklarınız tam olsun.şimdi kendimi koruyacak tüm eşyaları almadan bisiklete binmeyeceğim.aylar sonrada alabilecek olsam beklicem.ondan sonra devam edicem.ilk düşüşünüzde ve ilk aldığınız yarada bana hak vericeksiniz inanın.

Scudo
Üzücü bir haber , büyük geçmiş olsun .. Güvenlik ve sağlık her şeyden önce gelir , canımız daha kıymetli olmalı bence de .. Bu arada kendini iyi hissettiğin zaman ilk fırsatta bisiklete bineceğini düşünüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: umutkahraman
bence böyle bişeyden dolayı bisiklet bırakmamalısın. benim başıma gelmeyen kalmadı. bir omzumu kırdım, 1 yıl oldu hala tam düzelmedi, bir kere bisikletim çalındı 2500tl idi, bir kere nerdeyse hapse giriyordum hırsızlıkla suçlandım, dizim döndü... bütün bunların dışında topluluk yöneticisiyim her sene bikaç kere ciddi sayılabilecek düşüşler görüyorum. ufak tefek olanlarını yaşıyorum. sende ciddi bir düşüş yaşamışsın. ne kadardır sürüyorsun bilmiyorum ama neticede yerdeki çakkılara dikkat etmen gerekiyordu(benim şahsi fikrimdir yanlış anlaşılmasın). bunu bir tecrübe olarak görüp yoluna devam etmelisin. kask eldiven gözlük bunların hepsi çok önemli güvenlik önlemleridir. ayrıca bisiklet sürerken neler olabileceğini düşünüp ona göre hareket edersen çok da kolay düşmezsin. çünkü sende diyosun o hızda düşmezdim ama virajın o bölümünde zemin şartlerı iyi değilmiş bu noktayı gözden kaçırmışsın(sakın yanlış anlama seni suçlamak için yazmıyorum) bundan sonra bu durum aklına hep gelcek ve muhtemelen daha dikkatli olduğunda bu sebepten düşmen çok zor olacaktır inan bana.

gecmiş olsun biraz daha dikkat

• Beğen
bu şekilde bırakman doğru olmaz ama yinede kendini sağlama alıp binmende güzel bir düşünce.İnsanın nerede nasıl bir şekilde laza yapacağı naşına neler geleceği hiç belli olmuyor kaldırımın yanındanda gitsen üstündende gitsen dengesizler seni buluyor.Çok geçmiş olsun...

• Beğen
Kesinlikle bisiklete küsmemek gerekir. Aynı hatadan ikinci kez düşme yaşayanların sayısı çok düşüktür. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer elbette ama siz tüm et ve süt ürünlerinden vaz geçiyorsunuz. Yolu iyi okuyun, zemini iyi okuyun, viraj eğimini iyi okuyun. Bisiklete binin!

• Beğen
oww çok geçmiş olsunbu gün bnde düştüm
korumam tamdı (elimden geldiğimce)çok şükür allah korudu bişi olmadı kavşakta..... Bencede bırakamyın bi süre ara verin ama bırakmayınnn....Saygılar

• Beğen
dikkat , tedbir , sabır herşeyden önce geliyor , geçmiş olsun.

• Beğen
Geçmiş olsun güzel kardeşim.. En kıza zamanda aramıza dönmen dileği ile..

• Beğen
Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur ve pedal çevirmeye başlarsın.

• Beğen
geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar.bisiklet sürmekten vazgeçmek benim için mümkün birşey deil.ama korumalıklarımı tamamlamadan binmeyi yada uzun yol yapmayı düşünmüyorum.

bence bisikletten vazgeçemek , sigarayı bırakmak gibi... bir gün kötü birşey olacaını bilsen de biniyorsun.. o yüzden ben bırakacağını düşünmüyorum... malum bu işe bir bulaşan bir daha bırakamaz... düşmekten ben de korkuyorum ama biniyorum. en son 7 sene önce düşmüştüm... kendi hatalarımızı telafi edebiliriz ancak dengesiz araçların ne yapacağını kestiremiyoruz. bence her ikisine de çok dikkat etmek lazım. çok geçmiş olsun..

Geçmiş Olsun.
Gerçekten Önemli Bir Konuyu Hatılattınız.Bir Çoğumuz Tüm Paramızı Bisiklete Harcıyoruz.Güvenlik Önlemlerini Sonraya Bırakıyoruz.
Hatırlattıgın İçin Teşekkürler.

Geçmiş olsun.

(Arkadaş bisikleti bırakıyorum demiyor.Bütün koruyucu ekipmanları alana kadar sürmeyeceğim diyor.Ne mutlu ona.)

• Beğen
@FREEKARTAL

işte tam olarak arkadaşımızın dediğini anlatmaya çalışıyorum.beni en doğru siz anladınız.teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
çok geçmiş olsun...

dediklerinize tamamen katlılıyorum.... güvenlik çok önemli diğer taşıtlarda da öyle... allah cümlemizi kazadan belâ'dan korusun... kısa süre içinde iyileşmeniz dileğiyle...

• Beğen
Geri