Scudo Sports

Bisiklet sürenin başkalarına garip gelmesi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Özellikle küçük beldelerde meraklı bakışlarla bakılır,küçük beldeleri geçtim istanbul sokaklarında ,uzaylı geçiyormuş gibi bakışlar ve laf atmalar olabiliyor,tabi ben umursamam zevkime bakarım,kask takan motorlu dikkat çekmezken neden kask takan bisikletli garip geliyor bunu çözemedim.

Scudo
@alperK

Kültür seviyesi.. :)

Malesef bisiklet süren çoğu insana bile kask takmak garip geliyor, önce kullananları bilinçlendirmek gerekir, çevredekiler kendiliğinden alışır.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Bisikletin tamamen basit bir araç olmasından kaynaklanıyor.

Bisikleti kullanmayı çocukluk dönemlerimizden beri öğrenebiliyoruz ve o bilgi tüm ömrümüz boyunca bize yetiyor. Bunun yanı sıra bisikleti oluşturan bileşenler de oldukça basit ve temel parçalar. İşin içine mekanik bilgisi ve insan egosunun "biraz daha" faktörü girince, ortaya motosiklet, otomobil, yat gibi daha karmaşık, daha lüks, daha hızlı, daha prestijli şeyler ortaya çıkıyor. Hatta bunları kullanabilmek için belli bir yaşa gelmek ve o aracı kullanabilmek için uygun eğitimi almak da cabası.

Çocukken aileden birisinin aldığı bisiklete binerken, ilerleyen dönemlerde kazanılan ekonomik özgürlük ile sosyal statüye katkı sağlayacak ve lafta diğerlerinden bir adım öne geçirecek araçları alabilmek kolaylaşıyor. Haliyle de "basit" olan bir şeye burun kıvrılıp, ondan tamamen uzaklaşılarak adeta oyuncak veyahut ekonomik durumu negatif yönde işaretleyen bir nesne olarak kabul ediyorlar ("Kaç yaşıma geldim, eğitim kursuna bir dünya para verdim ve sonunda helikopter ile uçuş için gereken lisansları alabildim, kıytırık bisiklet de ne oluyormuş?" gibi).

İşte bu yüzden "bisiklet" ve "bisikletli" olgusu diğerlerine garip geliyor.

çünkü sığ düşünen, basit ve vasat insanlar olarak çoğunluktayız. farklılıklara ve değişime de açık değiliz... ha işin güzeli(!) bu yapımızla da gurur duyuyoruz... dolayısıyla, değişme ihtimalimiz de yok. -- hadi hepimize geçmiş olsun :)

Tanımadığım, belki bir daha görmeyeceğim birinin hakkımda ne düşündüğü umurumda olmaz takılmayın böyle şeylere. :)

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Benim gözlemim gün geçtikçe kasklı ve kaliteli bisiklet kullanımında artış var. Yeterli olmasa da beklentimin üzerinde. hatta bana kalırsa kask kabul edilebilir durumda . asıl tayt konusu çözümsüz.

İlk cep telefonları çıktığında,yolda elinde konuşanlara nasıl bakılırdı bilirsiniz.(yaşı kurtaranlara sözüm) :)
vay artist,hava atıyor bak vs gibi sözler çok duymuştum.
Milletimizde ani değişimlerde reaksiyon olarak hep bir kıskanma,yadırgama,dışlama gibi davranışlar gayet normal karşılanan bir refleks haline gelmiş ve hep böyle gidecek gibi duruyor.
Benim umrumdamı...hiçç değil.

Uzaylı görüp ilk refleks olarak taş atan bir vatandaş topluluğu olarak (çoğunluğu kastetmiyorum) böyle tepkiler gayet normal.İstanbulda 15 milyon insan var ve ben günde bunların 1 milyonunun içinden heralde geçip gidiyorumdur.İki,üç kişinin laf atmasına hiç önem vermem.Onların cahilliğine veririm.Dün arkadaşlardan biri,aylık bilmem kaç kilometre bisiklet kullananların,doğaya zaralı gaz salınımının sıfır olduğunu,kaç kalori yaktığımızı,benzin israfının ne kadar azaldığını ve kar ettiğimizi çok güzel yazmıştı.
Ben bunlara önem veriyorum.

Laf atanlar neyse de, bir adım öte gidip taş ve şişe vs. atan insan sıfatında kimi yaratıklar var ki asıl onlar sorun olabiliyor...

Her ne kadar gelişmiş ülkelerin 20-30 yıl gerisinden geliyor olsakta, bizler kaskımızı takıp bisikletimizi sürdüğümüz sürece o meraklı bakışlar zamanla umursamaz bakışlara dönüşecektir.

Özel üniversitede okuyan biri olarak okuluma bisikletle gidiyorum. Okula yaklaşmamla birlikte tuhaf tuhaf bakmalar başlıyor, garipsiyorlar. Ama ben aldırmadan okul girişinin dibine parkedip dersime giriyorum. :)

Bana hello diyenler oldu turist sandılar .demekki toplukonumuza bisiklet tam olarak yerleşmemiş

Geçenlerde üst komşuma işine bisikletle gidip gelmesi konusunda tavsiyede bulundum.. Güzel güzel anlattım gidiş geliş 20 km mesafe.. Aldığım cevap aklımı peynir ekmekle yemedim oldu... Uzun uzun da anlatmıştım oysaki :(

• Beğen
Tepkiler: fatih emekli
Köydeki çocuklar candır.Ne zaman tura gitsem akşam ise iyi akşamlar abi gündüz ise bisikletimi beğendiklerini söylerler benim annemde kapalı ama Malatya Büyükşehir Merkezindeki baş örtülüler bi değişik üzerime doğru geliyorlar ne yapıyım kanarya gibi üzerindenmi uçuyayım illaki ön teker bi tarafınamı girsin tövbe tövbe arkadaşın dediği gibi kask mevzusuna hiç girmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: invictustr
Fakülteye giriyom bisikletle sanki bisiklet kask yeni icat olmuş gibi bakıyorlar ilber ortaylının sözünü söylemek istiyorum o suratlara karşı çok cahilsiniz arkadaş..

• Beğen
Tepkiler: kerem durak
@MertAG

Belkı de Unı.nın bısıklet kulubume katılmak ıstıyordur .O yuzden sana bakıyordur.Sahsen daha topluluga katılamadım.Ben de kampustekı bısıkletlerı gordugumde ıncelerım.Colnago dahı var :( Garıp gelme konusuna da gelırsek bızler bu sporu cıdıye aldıgımız ıcın emın olun cogu kısıye ornek oluyorUZ.Keyıflı pedallar :)

• Beğen
Tepkiler: fatih emekli
@ebubekir sözbir

Fakülte biraz rampa yukarıda kalıyor millet otobüs çıkamıyor sen nasıl çıkıyorsun diye laf atıyor falan arada :) sonra bende başlıyorum yok megarange var bunda zorlanırsam ona atıyorum falan millet böm böm bakıyor o nedir falan diye başlıyorum anlatmaya aslında birazda ilgi çekmeye başladım yavaştan millete zehiri veriyorum turlar falan oluyor karı kız filan katılıyor diyorum harbimi falan diyorlar (malum bizim milletin aklı ona çalışıyor bende yemi atıyorum tabi :) ) yakında katarım yanıma birilerini

@MertAG

abicim bu tipleri çağırıyosunuz, sonra karı,kız (!) bisikletten soğuyo... bırakın insan olan gelsin...

@CandanC

Hahaha aynen aynen.

Geri