Scudo Sports

Bisiklet Seçimi Konusunda Yardım Lütfen !

amd

Sic ad nauseam !
Tepki
712
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba,
eski döküntü bisikletimden kurtulmuş ve bu spora kendimi iyice vermek isteyen biri olarak sizlerin yardımına ihtiyacım var.800-900lira arası bir bütçem var ve genel olarak orta uzun mesafeli yollarda kullanacağım.(Antalya-Kemer//Antalya-Termessos/Side/ilerleyen zamanlarda Alanya ve ilk büyük hedef Fethiye) Buna uygun hem gündelik kullanımda hemde uzun yolda kullanabileceğim bir bisiklete ihtiyacım var.Boyum 1.86 kilom 100 ama zamanla 85e düşeceğim inşallah :) Yol bisikleti mi yoksa dağ bisikleti mi daha uygun olur? Marka olarak ne önerebilirsiniz? Fiyat 1100e de çıkabilir hatta yeter ki iyi olsun bisiklet...Şimdiden çok teşekkür ederim.

Scudo
Öncelikle hoşgeldin.

800-900 lik bütçeye Sedona 321 düz maşa (28'jant) öneririm. 1100 TL ye çıkarabilirsen Giant roam 2(ön amörtisörlü 28' jant) ya da Cannondale Quick 5 uygundur. (Cannondaleyi 1000 TL ye bulabilirsin, (link))

• Beğen
Tepkiler: amd
Merhabalar bir tur bisikleti tercih etmeniz amaciniza uygun olacaktir. Ozgur Bey'in vermis oldugu modellere ek olarak

Drag Grand Canyon Comp - 695 TL
(link)

Whistle Guipago - 508 Euro
(link)

Merida TFS 100 V ya da D -1253 TL - 1400 TL
(link)

(link)

son olarak Trek 7.1
(link)

Kolayliklar.

• Beğen
çok teşekkür ederim cevap için,dağ bisikletine takıldı açıkçası aklım biraz araştırdıktan sonra.onları görünce dağa bayıra çıkıp dolaşası geliyor insanın.Bir kac model araştırdım fiyatları her ne kadar birbirlerinden biraz farklı olsada..650liraya IDEAL FREEDER DISC buldum bu bisikleti kullanan,bilen var mı? Parçaların kalitesi olarak bir fikrim yok açıkçası ancak bizzat yerinde inceleyip baktım kadrosu gayet hafif ve sağlam görünüyordu.Konuyla ilgili bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Sedona 741,Whistle 1163,trek 3500,carraro 420 bütçeme uygun olan MTB'ler.Fiyat performans ve kalite olarak hangileri daha iyi bilemediğimden arada kaldım.Tur bisikletlerinden CARRARO 915 D'AMBIEZ ve Whistle Guipago'ya daha önce bakmıştım ve çok hoşuma gitmişti.İlk baştaki düşüncem dağ bisikleti almaktı ama bunlardan sonra ne yapacağımı şaşırdım açıkçası.

Bence size göre şehir-tur bisikleti daha uygun olur. Dağ bisikleti ile şehir bisikleti kadar hız yapamayazsınız.

Unutmayın ki her MTB sahibinin gönlünde bir şehir bisikleti yatar. Çünkü şehir bisikletleri dağ bisikletinin gittiği yollarda da gidebilir(şartlar çok zor olmadıkça)

• Beğen
CARRARO 915 D'AMBIEZ alınacak gibi görünüyor şuan,fiyat olarak bi hayli uygun

Kendimden ornek vereyim. Bir 2 hafta oncesine kadar forumlari gelip onerileri okuduktan sonra bile kendi bildigimi yaparak Sedona 711v dag bisikleti aldim. Bisikletten menunum ama bu sure zarfinda yaptigim 200km yola bakinca ve bu yolun en az %99'u asfaltta yaptigimi dusundukce daha uzun yol yapmak ve daha hizli gitmek istedigimi farkettikce keske su drag grand canyon'u alsaydim diyorum.

Derya abinin su yazisini da bir okumanizi oneririm: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=88908

• Beğen
bir yerde bulmadım açıkçası,internette bir kaç sitede vardı stoklarında mevcutmuş oradan gördüm ama karar veremedim hala,4-5 gün daha sürer bu durum sonra gider BMX alırım :)

28 jant ince teker bisikletle dağ taş gezemezsiniz. ancak asfaltta gidebilirsiniz. ışıkların girişinde SDS bisiklet var. cumartesi pazarının karşısında salcano var. bir de bahçelide orbit gözün karşısında Bikehouse var. oraları bir dolaşıp bilgi almanızda fayda var.

• Beğen
Dinçer Bey çok teşekkür ederim,ışıklardaki sds bisiklete gidip baktım FOCUS ve IDEAL marka bisikletler vardı çokta güzellerdi açıkçası.Bütçem 800 civarı dediğim halde bana 666liraya alabileceğim IDEAL FREEDER'ı önerdiler.(%25 indirimle tabiiki).Çok fazla bilgi sahibi olmadığımdan karar vermek zor oluyor benim için ancak öğrendiklerim kadarıyla giriş seviyesi bir bisiklet,parçaları da fiyatla orantılı olarak sıradan kalitede.Sadece kadrosu hakkında bir kac iyi şey gördüm o kadar,sanıyorum ülkemizde çok tutulan bir ürün değil.Yol bisikleti konusundaki ısrarım bitmek üzere sanırım,Antalya'nın yolları malum hem delik deşik hemde her köşede büyük bir tümsek oluyor haliyle o tür bisikletlere zarar verir gibi geliyor.Dağa bayıra tırmanıp kamp yapma olayını da sabote edeceğinden sanırım vazgeçtim yol bisikletinden.Ya IDEAL FREEDER ya da biraz daha paraya kıyıp FOCUS marka bisiklet alacağım.Maaşa daha 2 hafta var,o zamana değişir illa ki fikrim,bekleyip göreceğim.

@Alper Ugur

Dedikleriniz çok doğru,benimde aklımdan ve gönlümden geçen aslında yol bisikleti ancak bazı konulardan dolayı çekiniyorum.Havalimanında çalışıyorum ve sadece bizim şirkette en azından 10tane bisiklete meraklı arkadaşlar var ve fırsat buldukça küçük gruplar halinde tura cıkıyorlar.Arada bir dağ bayır gezdikleri de oluyor,benim yol bisikletiyle onlara ayak uydurmam biraz zor gibi geldi.Ayrıca bir kaç yıl önce başladığım kamp kurma olayını artık bisikletle yapma hevesi başladı şimdide,gidebileceğim yerler neresi olur bilemediğimden ikilemde kalıyorum acaba dağ,patika yollarına girersem o bisikletin hali ne olur diye..Kafam bir hayli karıştı açıkçası ama her ne kadar yol bisikleti istiyor olsamda dağ bisikleti benim için daha hayırlı olur gibi geliyor.

Dağ bisikleti konusunda da bütçenize uygun modeller arasında Sedona 711 ve Salcano Astro var. Yalnız astronun bir çok alt modeli var. fiyatları aynı olan modele bakmak lazım.
Sedona ile Salcano birbirine yakın komponentleri barındırıyor. Sedona'nın kadrosu daha iyi diyorlar. Diğer takımları hemen hemen aynı. Sedona bir adım önde diyebiliriz.
Öte yandan Sedona çok adi bir lastik kullanmış fakat Salcano'da continental lastik var. Sırf lastiğinden salcano seçilebilir.
Cumartesi Pazarının birinci girişinin karşında salcano bayisi var. oraya da bakabilirsiniz. Sedona 711'e muadil ne var diye sorarsanız gösterirler.
Ben arkadaşların tavsiyesiyle 711 D aldım. fakat şimdiki aklım olsa salcanoyu da alabilirdim. Lastik önemli.

Bir de piyasada tutulan. yaygın olan markaları almak yerinde olur diye düşünüyorum. 1000 tl civarı bütçe ile Sedona veya salcanodan şaşmamak lazım. Diğerleri 3-4 milyarınız varsa üst modellerini almak üzere düşünülebilir.

@Dinçer Kemer

lastiği bir şekilde hallederiz aslında sonucta 50-60-100lira artık ne kadarsa fiyatı verip alırız ama benim için önemli olan kadrosu.öyle minik biri değilim,186boy ve 100kiloyum,o yüzden sağlam olması ilk önceliğim.Sedona 741 ve Astro 292 24e bakmıştım ama 741 daha iyi tabii ki ancak fiyatı daha tuzlu diğerine göre.Ideal Freeder'da çok hoşuma gitti açıkçası,Türkiye'de pek yaygın olmasa da,araştırdığım ve gördüğüm kadarıyla yurt dışında bilinen bir marka.Şimdilik öncelik onda gibi ancak daha bisikleti almama 2hafta var araştırmaya ve fikir almaya devam edeceğim gibi görünüyor :)

Kriterlerinizi dikkatlice okudum, ev-iş arasında kullanmak istiyorsunuz ve arada sırada kamp-tur yapmak için dağ bisikleti düşündüğünüzü söylüyorsunuz. Kriterlerinizee ve bütçenize uygun olarak Sedona'nın Şehir-tur bisikletini öneriyorum. Dağ bisikleti alıp ileride Alper Ugur gibi pişman olmak istemiyorsanız söylenenleri dikkate almalısınız...

• Beğen
@Özgür Yılmaz

Dikkatiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim.Önceki mesajlarda da dediğim gibi yol bisikleti istiyorum açıkçası.Ya whistle guipago ya da carraro dambiez 915 modeli hali hazırda aklımdan ve gönlümden geçen ancak bazı soru işaretleri var yapacaklarımdan dolayı.Daha önce hiç ince teker bisiklet kullanmadım,ağırlığımla ilgili bir sorun yaratır mı bilemiyorum.Antalya'nın bozuk asfaltı meşhurdur,her yer delik deşik,bol tümsekli yollar her tarafta...Bunlar bisiklete zarar verir mi? (Durumun farkında olup doğru düzgün kullanacak olmamı hesaba katarak tabii ki) Kendi başıma düşününce gaza gelip dağ bisikleti diyorum ama aklı başında kişilerden :) gelen mesajlar sayesinde tekrar yol bisikleti sevdama geri dönüyorum ki şu an maaş yatmış olsa siparişi vericem internetten.Kamp konusunda gelince siteden bir çok gezi fotoğraflarına baktım,bir çoğu yol bisikletleriyle yapılmış ki bu da işlevselliğini artırıyor benim için.Carraro 915 dambiez modeli için 186cm boya göre almam gereken kadro nedir?

maşa kilit sistemi olan bir mtb de rahatlıkla isteklerinizi karşılayacaktır türkiye deki her yol yol bisikletine uygun değildir sürekli zamanınız yollarda geçmeyecektir de benim bisikletim sedona 741 2011 model ve donanım ve rahatlığı beni benden aldı diyebilirim bütçenizi ve fikrinizi az biraz değiştirin derim

Geri