Bendeki OBSESİF KOMPÜLSÜF BOZUKLUK daha da ağır... işin kötüsü benim bu OBSESİF KOMPÜLSÜF BOZUKLUk doruk noktasına daha cebimde, okulda simit alacak param bile yokken erişiyor, dolayısıyla birkaç ay boyunca obsesif kompülsüf şeysi çekiyorum...

Tam aldım derken, yeni bir obsesif bilmemnesi başlıyor...
Ayrıntılı bilgi:
OBSESSİF KOMPULSİF BOZUKLUK NEDİR ? İstenmeyen zihne zorla giren sıkıntı doğuran bireye yabancı aşırı, tekrarlayıcı mantık ve düşünme ile silinemeyen, devamlı düşüncelere OBSESYON adı verilir. Obsesyonlar (vesvese) istenmeden gelir ve kişinin zihnine yabancıdır. Ancak kişi bo düşünceleri kendi zihninin ürünleriymiş gibi değerlendirip sıkını duyabilir.
Kompulsiyon ise yineleyici davranışlar (el yıkama, sıraya koyma, kontrol etme gibi ) yada zihinsel eylemelerdir (dua etme yada sayma, sözcükleri sessiz bir şekilde tekrarlama gibi.) Kompulsiyonların amacı obsesif düşüncelerin ortaya çıkardığı sıkıntıyı kaldırmaktır.
Obsesif kompulsif bozukluk ise zamanın boşa harcanmasına sebep olacak derecede ağır olan (yani günde 1 saatten fazla zaman alan) yada günlük işlevsellikte bozulmaya sebep olan tekrarlayıcı obsesyon yada kompulsiyonların varlığından söz edilir.
Hazır psikolojiye girmişken, Ben bu aldığım parçanın-ıvırın zıvırın nası çalıştığını anlayacam diye uzun uzun arastırma yapmadan, incelemeden kullanamıyorum kolay kolay... Bunun adı nedir?? Okulda kendimi, çakımla telefonumun içini açmış halde bulabiliyorum... bu da mı obsesif kompilsif şeyi?
Kısacası; ben psikopat mıyıım?