Scudo Sports

Bisiklet mi? Otomobil mi? Kullanmak zor.

Taxonera

Forum Bağımlısı
Tepki
788
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
Aklıma geldi.

Türkiye'de ve Genel anlamda görüşlerinizi.

Benim görüşüm.
Valla arabaya kullanmayı bilmiyorum. Ama Türkiye'de özellikle bisiklet daha zor gibi geliyor. Hele ki trafikte. Bisikletin Türkiye'de oyuncak olarak görüldüğü yerde.

Scudo
@Taxonera O ya da bu diyemeyiz..Türkiye'de yaşıyorsan herşey zor...Düşünsene yolda giderken kafana sinemanın tabelası düşüyor ve yoğun bakıma kaldırılıyorsun...

Türkiye'de bisiklet yolu az olduğu için tabi ki otomobil yolunda bisiklet kullanmak çok daha zor...

• Beğen
Tepkiler: A.Samed.Y
@Anonim bu dediğin dünyanın her ülkesinde olabilir. Kazadır onun adı. Dünyanın bilmem ne ülkesinde adam balkondaki saksıya kolu çarpar düşer kafana koluna.

@Taxonera Emin ol bizdeki kadar olmuyor...Ben bi çok yerini gezdim dünyanın...Artı bizdekiler kaza değil cinayet resmen...

şehir içinde yoğun trafikte bisiklet riskli olsada otomobil kullanmak çıldırtıcı öne geçmek için diğer araçları sıkıştıranlar oldukça trafik rahatlamaz kendisi 5 saniye önce geçebilmek için tüm trafiği kitler.

Bu sorunun cevabı yerine göre değişir. Örneğin yazın kilometrelerce uzunlukta aracın feribot sırası beklediği anda, sen aralarından hızla geçip hiç beklemeden binebiliyorsun. O an özellikle en önde, son anda feribota alınmayan ilk 2-3 aracın şoförü sana öyle bir bakıyor ki, o hissi tarif etmek imkânsız :D

• Beğen
Tepkiler: kadir karakaya
ben olsam şehir içindeki tüm trafik lambalarını sökerim millet birbirine karşı yol vermeyi öğrensin. çok zor birşey değil ama herkesin acelesi var hangi tabakhanede çalışıyorlarsa.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Samimi ve açık olmak gerekirse şöyle bişey söylemek istiyorum, ehliyetimi Kuzey Kıbrıstan aldım ve trafik kurallarını vs herşeyi orda öğrendim diyebilirim. Türkiye ile kıyas yaptığımda gerek trafik kuralları olsun(telefon ile konuşma, emniyet kemeri vs) gerekse yayaya, bisikletliye ve diğer araçlara saygı anlamında açık arada önde bir yer. Bisiklete başlamadan önce bisiklet sürücüleri trafikte o kadar dikkatimi çekmiyordu, tabi bu onlara saygı duymadığım tehlikeye attığım anlamında değil ama bi farkındalık yoktu. Başladıktan sonra ise bir aydınlanma gibi bişey oldu diyebilirim araçlardan çok bisikletli kişiler dikkatimi çekmeye başladı trafikte. Bu aynı şekilde babam içinde geçerli oldu benim bisiklete başlamam ve ilgi duymam ile birlikte babamda trafikte daha duyarlı olmaya başladı diyebilirim.

Yani kısacası insanlar bi şekilde etkileşim içinde olduktan(doğrudan veya dolaylı olarak) sonra trafikte bisiklete karşı daha duyarlı olmaya başlıyorlar.

Not: KKTC ile trafik polislerini 1 aylığına değiştirsek eminim Türkiyede de trafik te saygı, sabır ve kurallara bağlılık artacaktır. Ayrıca ilk defa Kıbrısta yaşadığım bir durumu söylemek istiyorum, 1 şerit gidiş 1 şerit geliş yolda seyir ederken bir baktım 3 araba arkamda kuyruk olmuş kesinlikle sağlamadılar beni. Ne zaman karşı şerit boş olduğunda şerit değiştirip o yavaş bi şekilde yanımdan geçip yollarına devam ettiler :) Helal olsun demiştim.(İnsan bu tarz duyarlılık gösteren kişileri görünce farkındalıkta bir artış oluyor ve kendi de uygulama başlıyor.) Bu tarz durumların Türkiyede de yaşanması dileği ile.

Uzun yorum için pardon :)

Ben de trafikte binmeye başlayana kadar bana da imkansız geliyordu. Bisikleti arabanın arkasına bağlayıp Belgrad Ormanı'na "bisiklete binmeye" gidiyordum. Tam hammallık :)Başlayınca farkettim ki "o kadar da kötü değil ya". Tamam belki Hollanda değiliz ama kesinlikle insanların yapmadan kafasında büyüttüğü kadar zor değil trafikte/İstanbul'da bisiklet kullanmak.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
İnsanlara kafayı kullanmak zor geliyor. Biraz akıllı olduktan sonra ikisi de kolay.

Valla ne yalan söyliyim ben trafikte kullanmaya korkuyorum. En ufak bir şey panik yapıyorum.

İkisi de oldukça basit.
Bisiklet kullanmanın tek zor olduğu yer tek şeritli yollar. Arkanda trafik birikebiliyor ister istemez baskı altında oluyorsun ama arkandaki doğru düzgün bir insansa sakince bekliyor.

Karşındaki kişi hayvanın tekiyse ikisi de zor

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
Bir de ışıklarda bekleyen arabalar
@Birhan K.

En zevklisi ışıklar. Hatalıyım belki bende beklemem gerekir ama bir yığın arabanın kırmızı ışığı beklediğini görünce 2 şeritin yani iki arabanın arasından tın tın bütün şöförlerin yüzüne bakarak geçiyorum ışıktan sonra da dönüp bakıyorum bir de. Çıldırıyorlar:koptum::kptmya:. Ben araba kullanmayı bilmiyorum öğrenmek de istemiyorum. Bana trafikte onca araba içinde araba kullanmak daha zor ve korkunç duruyor. Bisiklet ise tamamen zevkli benim için. Gerçi sürebildiğim en iyi ve tek alet.:) Araba zor...

Ben araba kullanmaya bayılıyorum. İstanbul trafiği keyif veriyor bana. Öyle bir manyağım. Bisiklet kullanırken hep takla atmaktan korktum.Halada korkuyorum (Ön amortisörlü bir bisikletim vardı. Markasını falan hatırlamıyorum.)

Risklerden dolayı bisiklet daha zor.

Bence ikiside golay. 7 yasinda araba surneyi ogrendim 9 yasinda sehir ici bir cok yere gidiyordum. Bisikleti de kucukken trafikte suruyirdum. İstanbul metropol oldugu icin zor olabilir ama biraz dikkatle Allahin izni ile hepsi kolay.

Etkili bir ceza sistemi gelir de trafik şekle sokulursa eh belki bisikletliler biraz rahat edebilir. Bugün Pendin sahil dönüşte Kaynarca'da yol tabelası gördüm, "bisikletliler en sağ şeritten gitme hakkı olan taşıtlardır" gibisinden birşeyler diyordu. Çok hoşuma gitti, bunları olur olmaz her yere koymalılar ki farkındalık sağlansın. Özellikle trafikte araç süren insan-dışı yaratıkların beyinleri de dikkate alınmalı tabii.

Geri