Scudo Sports

Bisiklet Mağazaları Hakkında Yardım Lütfen!

Berkay*

Daimi Üye
Tepki
88
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar, sadece pazar günleri tatilim olduğundan ötürü bisikleti pazar günü almaya gitmem lazım ve daha önce hiç bir bisiklet mağazasına gidipte bisiklet seçmedim. Bisiklet mağazaları pazar günleri açık olabilir mi? En azından hepsini ararım biri açık olursa ona giderim. Bildiğiniz pazar günü açık olan İstanbul'da (Beylikdüzü'ne yakın olursa daha iyi) bisiklet mağazası var mı?
Ayrıca gittiğimde orada bisikletleri deneme imkanım olur mu yoksa buda mağazadan mağazaya değişir mi? Değişirse hani mağazalarda deneyebilirim bildiğiniz mağazalar var mı?
Şimdiden teşekkürler.

Scudo
Benim şahsi kanaatim sirkecideki bisikletçilerden almanız. Hem kaliteyi ucuza almış olursunuz hem esnaftan aldığınız için hediye indirim vs imkanınız olur. Sirkeciden alırsınız tramvaya kadar sürersiniz sonra metro tramvay metrobüs hangisi uyarsa ona göre gidersiniz. Ben bu hafta sirkeciden aldım. Kaldıki evim silivride. Hem 230 lira ucuza aldım, hem bisikletten anlayan biri olduğu için fazlasıyla yardım etti. Benim görüşüm budur, iyi pedallar şimdiden :)

@Ayhan Kıravat

Tavsiyenizi dikkate alıp biraz araştırdım bende yakınımdaki yerlerden fiyat öğrendikten sonra hemen silivri'ye gitmeye karar verdim. 230 tl ucuza aldığınız bisikletiniz ne marka/model onu merak ediyorum. 230 tl az buz bir para değil. Birde tramvay'a, metro'ya bisikletler belli saatlerde girebiliyor diye okumuştum bir yerde bu doğru mu ve saatler hakkında bir bilginiz var mıdır?

Aman dikkat silivri değil sirkeci :) ben carraro race 032 aldım sirkeciden. Saat 9 dan önce binilmiyor evet ama ben zaten iş çıkışı almıştım bisikleti saat 7 30 gibi, metroya gelene kadar 8 oldu. Metrodaki görevli 9 dam önce olmaz dedi ama 8 30 gibi iftarda boşalıyor metrolar sen bin git dedi sağolsun yarım saat erken bindim. Ama genel kural akşam 9 dan sonra. Birde sabah binilen saat var ama onu daha tecrübe etmedim siz ne tür bisiklet bakıyorsunuz dağ, şehir, yol?

Sirkeci okudum sirkeci arastırdım uyku sersemliğinden ötürü silivri yazdım. :eek: Gönül ister güzel bir yol bisikleti ama pahalı geliyor 1.700 civarı fiyatlar. :( Salcano city fun 70 alayım diyorum ucuz diye. Ama carraro rc 032, (sizin bisikletiniz) triban 3, triban 500 bulabilsem kampanya'dan falan kaçırmam. Sirkeci'ye gidicem fakat ordaki mağazalar kaçta kapanıyor? Ben ona göre saatimi ayarlayayım metroyu çok beklemeyeyim.

Sirkecide ki esnaflar genellikle 7 gibi kapatmış oluyor. son durum böyleydi ben gittiğimde.
dükkanlarda nakit alım yapacaksanız güzel indirimleri oluyor.

@Berkay*

7 gibi kapanıyorsa işten 1 günlük izin almam gerekicek. Nakit alım yapıcam inşallah pazarlıkla fiyat iner.
Bugüne kadar hiç sehir veya yol bisikletim olmadı. Bu yüzden salcano city fun 70 benim isteklerimi karsılar mı bilmiyorum. Yoksa biraz daha bekleyip yol bisikleti mi almalıyım. Haftada 2 kere falan bir gün içinde 30-35 km yol yapabilir miyim city fun 70 ile. Orda deneyip karar vermek istiyorum fakat orada deneme sansı sunarlar mı?

@Berkay*
Yol bisikleti deneme şansın yoksa kararsız kalırsın açıkcası. Yol gidonu ve bisikletin akıcılığını sürerek anlayabilirsin, ondan sonra da şehir bisikletiyle kıyaslama ve seçim yapma noktasına gelirsin. Bisiklet zevk meselesi benim zevkim sana uymaz, seninki de Veli'ye uymaz.

Anladım o zaman forumdakilere sormak adına bir konu daha açmak iyi olucak istanbul'da hangi mağazalarda deneyebilirim bilmiyorum açıkçası.
Teşekkür ederim ilgilenen arkadaşlara. :)

Yakın olsun diyorsanız Bakırköy'de Metin Bisiklet var. Petrol Ofisi'nin arkasında.
Sahil yolunda biraz daha ileride de Aktif Pedal var. Aktif Pedal genellikle Specialized sattığından biraz daha tuzlu olabilir..

@mehmet bülent baaloğlu

Ne alakası var böyle düşünmeniz beni gerçekten kızdırdı ve üzdü. 63 yaşında rahmetli dedem yaşında insansınız. 16 yaşımdayım bisiklet hakkında sürmekten başka bildiğim hiç bir şey yok sormadan nasıl öğrenebilirim? Konu açık soru sormak size populer olmaya çalışmak gibi geliyorsa anlarım sizin düşünceniz. Fakat ben burda ne yaptımda siz böyle anladınız sadece farklı bir konu açıp farklı görüşleri almak istediğim için mi?

Ama lütfen "bak işte polemik yaratıyor hala neler yazıyor" gibi bir cevap vericekseniz vermeyin bu konu burda kapansın lütfen amacım sizinle tartışmak değil.

@Edip Dinçer

Simdi yerlerine baktım. E-5'ten uzakta olsa gidicem. Metin Bisiklet'te salcano var city fun 70 için görüşebilirim. Aktif pedal'a da bakıcam specialized dışında sattığı bir marka vardır muhtemelen. Peki önerdiğiniz yerlerde bisiklet deneme imkanım olur mu veya sizin bisiklet almadan önce denemenize olanak veren bir bisikletçi var mıydı?

Mağazadan 2 kere bisiklet aldım şu güne kadar. Bir tanesi Sirkeci Efor Bisiklet (ki hizmetlerini pek sevmem) diğeri de Bahçeköy Trek mağazası.
Efor Bisiklet'te denemek pek aklıma gelmedi açıkçası ilk bisikletimi alıyorum diye, o yüzden sormadım bile.
Trek'te ise denemek istemememe rağmen zorla denettirdiler bisikleti :).

Bu yüzden sorunuza cevap verecek kadar mağaza tecrübem yok. Ama Aktif Pedal'da sorun çıkaracaklarını sanmıyorum. Metin Bisiklet'ten ise emin değilim..

@mehmet bülent baaloğlu

Mehmet bey arkadaşın hevesini neden kırıyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum. Aynı konudan 3 gün önce bende açtım ve ertesi gün forumdan edindiğim bilgilere göre aldım bisikletimi. Popüler olsa ne olacak olmasa ne olacak ayrıca. Bence siz genç arkadaşlarımızın hevesini kırmayın, bırakın bizler ilgilenelim.

Arkadaşım sana gelince sirkecideki bisikletçiler eğer telefonla arayıp şu saatte geleceğim dersen beklerler en azından bana bekleyeyim dedi. Bir aramanda fayda var. Ama yol bisikletini en iyi decathlonda deneyebilirsin çünkü esnaf sevmez bisikletin kirlenmesini. Ama decathlonda teşhirdeki bisikletler satılmak için değil denenmek için olduğundan gönül rahatlığıyla binebilirsin. Ve ben senin popüler olmaya çalıştığını sanmıyorum bir sorunun olursa sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Şimdiden iyi pedallar :)

İyi kötü yorum atan herkese teşekkür ederim ilgisinden ötürü.
@Edip Dinçer
Tavsiye ettiğiniz iki yerede gidip bisikletleri inceleyeceğim metin bisiklette salcano varmış (en azından sitesinde öyle) aktif pedalda da specialized dısında bir marka umuyorum fiyattan ötürü. Gidip denemek için konusacağım izin vermezlerse de artık inceleyip fiyatları konusup dönmüş olurum.
@Ayhan Kıravat
Saolun beni anladığınız için. Her ne kadar bekleyin desemde ben işten 7.30'ta çıkıyorum en erken 1 günlüğüne 5.30-6 gibi çıkabilirim. Beylikdüzü'nden oraya gidemem o saatte yetişemem. Bu nedenle 1 gün izin alsam sadece sirkeci için değil 1-2 bisikletçiye daha fazladan gidebilirim. Decathlon başakşehir şubesiyle görüşüp gideceğim bu hafta içinde imkanım olursa. Bisikletleri denemeden almamayı kafama koydum. Eğer gerçekten beğendiğim bir yol bisikleti olursa fiyatı 1500'ü geçmezse almayı düşünüyorum. Öyle bir bisiklet çıkmazsa ve şehir bisikleti kafama yatarsa salcano city fun 70.
@mehmet bülent baaloğlu
Estağfurullah yaşınıza yalan demedim. Yaşınıza hürmeten beni anlamalısınız diye demiştim. İnşallah 1-2 hafta içerisinde ekleyeceğim fotoğrafları.

Arkadaşlar ve abiler, bugün aradım söylediğiniz bisikletçileri 1-2 tanesi kapalıydı sanırım geç aradığımdan ötürü, yarın erken saatte arıyacağım. Özellikle decathlon hoşuma gitti bu pazar günü gidicem ellerinde triban 5 yokmuş fakat triban 3 varmış. Ben de zaten triban 3 düşünüyordum rengi hoşuma gidiyor fiyatı uygun microshift'leri araştırdım beni götürücek kalitede olduğuna kanaat getirdim fakat pazar günü sürdüğümde karar vericem.
Merakım su b'twin galiba sadece decathlon mağazalarında satılıyor. Buralarda nakit alımda indirim yaptırabilir miyim, yaptıran var mı? Sonuçta mağaza olduğu için yapıcaklarını sanmıyorum ama yaptıran varsa ben de sansımı zorlamak isterim.
İkinci olarak ise Sirkeci'ye gitmeme gerek kalmadığını düşünüyorum çünkü liste fiyatı 1300 lirayı geçmeyen bundan iyi donanımlı bir yol bisikleti bulabiliceğimi düşünmüyorum.
Son olarakta kadro boyu hakkında ufak tefek tüyolar varsa iyi olur. (Yapmam gereken ölçümler dışında)

Kadro boyu ile ilgili bilgiler sitede mevcut arama yaparak ulaşabilirsin. Decathlon nakite indirim yapmaz kesinlikle. Ayrıca kask ve eldiven almayı kesinlikle ihmal etme. Yol bisikleti alıyorsun sağlam bir kaska eldivene yedek iç lastiğe ve küçük bir tamir setine ihtiyacın olacak hepsini bir kerede al ve lütfen kasksız binme :) iyi pedallar şimdiden.

Geri