Scudo Sports

Bisiklet kullanırken yaşanan bilek sorunları

Tepki
18
Bisiklet
Peugeot
Arkadaşlar aynı sorun daha önce yazıldı çizildimi bilmiyorum ama;önemli bir mesele olduğu için tartışalım istiyorum.benim sorunum bilek gücümde azalma yani bir ekmeği bile bıçakla kesemiyorum sağ elimde bu sıkıntı solda problem yok.ben bunu şuna bağladım dağ bisikleti gidonları genelde hep düz ve aynı bugün klasik bisikletimi kullanırken çok daha rahat ettim.yol ve yarış bisikleti gidonları sanki dahamı iyi yada benmi rahat ettim.

Scudo
Haklısınız bu konuda.
Dağ bisikleti gidonları insan bileğine uygun değil. Bunun nedeni, insan kolunun doğal pozisyonunun avuç içlerinin birbirine bakacak şekilde olması. Siz dağ gidonunun tutmak için kolu 90 derece çevirince, bu bilekte ve ön kolda baskıya neden oluyor. Bu da size ağrı olarak geri dönüyor.
Bunları bilekleri çok zayıf biri olarak söylüyorum. Aileden gelen bir problem bu. Bileklerimiz sorunlu, kesinlikle zorlayamıyoruz. O nedenle tur bisikletimde de yol gidonu var. Onun dışında sürekli kullandığım bir yol bisikletim var zaten.

Size tavsiyem, eğer dağ bisikleti kullnaıyorsanız sürekli olarak, bar-end alarak sürüş pozisyonunu biraz değiştirmeniz.
Eğer dağ bisikleti kullanım alanınıza uymuyosa, satarak yol ya da cyclocross bisikletine geçmeniz.

Sadece sağ elde sıkıntı yaşıyorsanız ağrının bir diğer nedeni de bilgisayar başındayken fareyi tutuş pozisyonunuz olabilir. Yoğun bilgisayar kullandığım zamanlarda ben de benzer ağrılar yaşıyorum.

• Beğen
Tepkiler: yetkin yılmaz
Teşekkür ederim arkadaşlar dağ bisikletimi sattım zaten bir klasik arıyordum uzun zamandır.city bike olarak onuda buldum aldım.evet mouse konusunda haklısınız etkiliyor.özellikle oyun oynarken.

Son 1 aydır sağ elimde , baş parmağımla bileğimin birleşim yerinde ağrı vardı. Son bir kaç gündür ağrı iyice artınca, iş yeri hekimine gittim. Tendon zorlanmıştır dedi. Baş parmak destekli el ve bilek ateli ile beraber, 2 tane de merhem verdi. 7-10 gün kadar takacağım. Bakalım iyileşecek mi?

Dosyalar

• 16028532696891105057622.jpg
    16028532696891105057622.jpg
    548,8 KB · Okunma: 31
@Burak Altaç çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda düzelir. İş yeri hekimi yetersiz kalabilir, iyileşme hissetmezseniz bir uzmana gözükün derim. Hangi tür bisikleti kullanıyordunuz? Sorunun sebebini bulabildiniz mi?

@Burak Altaç çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda düzelir. İş yeri hekimi yetersiz kalabilir, iyileşme hissetmezseniz bir uzmana gözükün derim. Hangi tür bisikleti kullanıyordunuz? Sorunun sebebini bulabildiniz mi?
Teşekkür ederim. Başka bir konuya sonucu yazmıştım,buraya yazmayı unutmuşum. Geçen Pazartesi günü ortopediye gittim. Kalsifik Tendinit teşhisi kondu,3 hafta boyunca ateli takmaya devam edeceğim. 1 tane ağrı kesici,bir tane de kortizonlu krem verdi. 3 hafta sonra geçmezse,oraya iğne yapılacakmış. MTB kullanıyorum. Tahminime göre,aldığım ergonomik elciklerin sağladığı tutuş yüzünden oldu. Elcikleri yeni bir düz elcik ile değiştirdim ama daha sürüş yapamadığım için sonuç ne olacak bilemiyorum.

Benim de sol elimde güç kaybı oluyordu, sürüş süresince artıyor, ön aktarıcıyı büyük yaprağa geçiremez duruma geliyordum 5-6 saat sonunda. Dinlendikçe birkaç güne etkisi azalıyor ama kaybolmuyordu.

Nörolojiye gittim, emg ve boyun röntgeni çekildi, karpal tünel sendromu teşhisiyle 1 hafta kas gevşetici hap ve merhem ile birlikte atel kullanmamı söyledi doktorum. 1 hafta boyunca da malsef bisikletime el süremedim.

Emg sonucu sağ elimde de sinir sıkışması görüldü ancak ben henüz bir rahatsızlık hissetmediğim için tedavi uygulmadı doktor.

Bugün 1 hafta sonrası kontrole gittiğimde çok zorlamadan takip ederek 3 ay sonra tekrar gelmemi istedi.

Daha önceki deneyimlerime dayanarak 1 hafta dinlensem de zaten bu kadar iyileşirdi. Bisiklet ile ilgili sorularıma yuvarlak cevaplar vererek geçiştirdi.

Benim kanaatim ise eldivensiz sürüşlerim ve 110 mm gidon boğazım nedeniyle vücut yükümün ellerime fazlasıyla binmesi oldu. 80 mm gidon boğazına geçtim, jel destekli eldivenlerimi hiç çıkarmayacağım ve daha kalın ve destekli gidon bantına geçmek istiyorum.

@SpirituaL hocam size Lizard Skins Gidon bandı yazıyorum bana dua ediceksiniz

Sıfır titreşim o kadar rahatlatıyorki elleri bilekleri

Geri