Scudo Sports

Bisiklet için yelken

ppidpi

Üye
Tepki
53
İsim
Pınar
Bisiklet
Giant
Her bisikleti elektrikli hale getiren GeoOrbital ve Swytch, bisiklet için römork karavan, havasız bisiklet lastikleri, güvenlik amaçlı bisiklet aydınlatma sistemleri, katlanır kasklar gibi pek çok yenilikçi tasarım bisikletçilerin hayatını kolaylaştırmak için çalışıyor. Bisikletleri rüzgar gücüyle çalışan araçlara dönüştüren bir yeşil teknoloji ürünü olarak CycleWing de bunlardan biri.

Cycle-Wing-bisiklet-icin-yelken-Jorge-Pando-ve-Nathan-Rose-Bigumigu-7.jpg

CycleWing, her bisikletle kullanılabiliyor
ABD’li girişim CycleWing Inc. tarafından tasarlanan CycleWing için geçtiğimiz hafta Kickstarter kampanyası başlatılmış. Kampanya sayfasında CycleWing’in hemen hemen her bisikletle uyumlu olduğu belirtiliyor. Açıklamalara göre bisikletiniz standart bir arka rafa sahipse, CycleWing’i üzerine takmanız yeterli oluyor. Patent bekleme aşamasında olan tasarım; kompakt, hafif ve kolay monte edilir nitelikte.

Cycle-Wing-bisiklet-icin-yelken-Jorge-Pando-ve-Nathan-Rose-Bigumigu-5.jpg

Sürücü, CycleWing ünitesi takılıyken yelkenini sadece birkaç dakika içinde açabiliyor. Ayrıca yelken üzerinde tam elektronik kontrole sahip oluyor ve koşullara göre optimum itme sağlamak için yelkeni yönlendirebiliyor. Bir ekrandan ve gidona monte edilmiş iki düğmeden oluşan basit bir arayüz, sürücünün ileriye bakmaya devam ederken, dikkati dağılmadan yelkeni yönetmesini sağlıyor. İki düğme yelkeni döndürerek rüzgarı yakalayabilmeyi sağlıyor. Ekran yelkenin ayarlandığı açıyı ve onu döndüren motorun kalan pil ömrünü gösteriyor.

Cycle-Wing-bisiklet-icin-yelken-Jorge-Pando-ve-Nathan-Rose-Bigumigu-3.jpg

Denizcilikteki temel yelken ilkeleri CycleWing için de geçerli. Dolayısıyla rüzgar hangi yönden gelirse gelsin sürücü rüzgarın onu ileri itebileceği şekilde ayarlayabiliyor. Yelken kullanılmadığı zamanlarda ise katlanmış ve kapalı olarak arka raf üzerine duruyor.
Yazılım mühendisi Jorge Pando ve makine mühendisi Nathan Rose tarafından geliştirilen CycleWing, kalabalık şehir sokaklarında kullanılmak için tasarlanmamış. Daha ziyade bisikletli gezginlerin uzun mesafeli seyahatleri için ideal bir ürün.

Hala prototip aşamasında ancak bitmiş ürünün karbon lifi gibi hafif malzemelerden yapılmasını hedefleyen tasarımcılar, ürünün 6,8 kg civarı hatta daha hafif olacağını öngörüyor.

Cycle-Wing-bisiklet-icin-yelken-Jorge-Pando-ve-Nathan-Rose-Bigumigu-1.jpg

Cycle-Wing-bisiklet-icin-yelken-Jorge-Pando-ve-Nathan-Rose-Bigumigu-6.jpg

Tanıtım videosu için: (link)

Kaynak: Bigumigu

Scudo
anlık yan rüzgarlarda sıkıntı yaratabilir bir tasarım, elbette kontrol yazılımı ile yan rüzgar için bir alametifarikası varsa o ayrı tabii. izmir de üçkuyular-alsancak arasında sahilden giderken, kıyının özelliği olarak rüzgar yolun yarısında önden yarısında arkadan ama bazı deli günlerde yandan şiddetli eser. benim kastettiğim böyle değişken durumlar. yoksa hava akımının yeknesak olduğu yerler için biçilmiş kaftan gibi.

Yelken denen araç yanal rüzgarları ileri itme kuvvetine dönüştürmeye yarar en çok.
Deniz taşıtının suyun içinde sıkıca duruyor olması, dönüştürmede gerekli destek noktasını sağlar.
Biz bisikletçiler kafa rüzgarından nefret eder, yanal rüzgarları da pek sevmeyiz.
Rüzgar yandan vurup yelkeni şişirdikçe, dayanak noktası bulunmadığı için hep çapraza doğru iteleyecek bisikleti.
Bana pek işlevsel görünmedi, hatta birçok tehlikeye gebe :krktm:

Dünya şampiyonu boşa olunmuyor.Gelmiş geçmiş en iyi puncheur olan yaşlı kurt, büyük reis Alejandro Valverde antrenmanlarında paraşüt kullanıyor.:ssrtcbya:

187892

Pek faydalı olacak gibi görünmüyor. Hatta faydadan çok zararı olacak gibi. Bazen rüzgarlı havada yolda yanımızdan geçen tırlar bile dengeyi bozarken, bir de böyle bir yelken, devrilmeye bile sebep olabilir.
Turcu değilim ama, olsaydım da çok yer kaplayan böyle bir şeyi tercih etmezdim.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Normal tip bisikletten ziyade recumbent trike'larda faydalı olabilir. Hatta öyle bir tanesinde görmüştüm, bu tuz gölünden öyle geçiyordu. Ayrıca başka örnekleri de var. (link) bu site gibi.

Dosyalar

• trike_sail.jpg
    trike_sail.jpg
    50,5 KB · Okunma: 12
  • Kite_20150123.jpg
    Kite_20150123.jpg
    29,2 KB · Okunma: 12
Yakıtsız oluşu bisikletin felsefesine ters değil ama işlevsellik konusunda ciddi çekincelerim var. Şehirlerarası yollarda çok tehlikeli olabilir İnovasyon da bi yere kadar :) Konuyu açan arkadaşımızı ilginç paylaşımından dolayı tebrik ederim.

Bildiğim kadariyla yelkenler, rüzgardan faydalanmak için rota değiştirirler. Bu normal karayolunda kullanmak pek mümkun görünmuyor.

Geri