Scudo Sports

Bisiklet için Merrell / Nike ACG yada Salomon ?

HofSorroW

Üye
Tepki
51
Merhaba ,
Bu sezon katıldığım 5-6. turdan sonra artık ayakkabı konusunda da bir ihtiyacım olduğuna karar verdim ve bir süredir bisiklet ayakkabılarını araştırıyorum .Fiyatlar malum 70-80 eurolardan başlıyor ama bu fiyat seviyesindeki hiçbir ayakkabıda goretex tarzı bir koruma yok.Ben spd kullanmayacağım,dolayısıyla sırf bisiklet için tasarlanmış ayakkabıların dışında başlıkta belirttiğim markaların goretex li uygun sert tabanlı modellerinden almayı düşünüyorum,aynı fiyat seviyesinde vibram tabanlı,goretexli ayakkabılar var . Trekking / Hiking tabir edilen arazi yürüyüşleri için tasarlanmış modelleri bisiklet sürerken kullananlarınız varmı ? Günlük 80-120 km lik turlarda bu ayakkabılar ,anatomik olarak yada ayakkabının dayanıklılığı bakımından sıkıntı yaratırmı ? teşekkürler.

Scudo
Merhaba nasılsınız, açıkçası ben kullanım konusunda size yardımcı olamayacağım ama, bir süredir ben de goretex ayakkabı almak için araştırma yapıyorum. Araştırmalarım sonucunda Adidasın yeni terex serisinden bir model beğendim. Hem goretex hem de adiprene tabanlı denediğim ayakkabılar arasında en hafif ve rahat olanı. Size de tavsiye ederim terrex serisini göz ardı etmeyin.

@Tunç OĞUZ

teşekkürler ,terex bir modelle karşılaştım ,sizinkimi bilmiyorum ,güzel ayakkabıydı ama goretex olmasına rağmen tabana yakın kısımlarda çok bez ve file karışımı vardı,ben yere yakın kısımları deri yada plastik korumalı bir model düşünüyorum .

Ben yağışlı havalarda Salomon marka Goretex bir ayakakbı kullanıyorum okula gidip gelirken.. Günlük 20km falan bisiklet sürüyorum üstüne de bütün gün geziyorum ve herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum. Tabanı çok güzel pedaldan hiç kaymıyor ıslakta bile..

• Beğen
Tepkiler: HofSorroW
Tabi hissetmezsin Berkay çekmişsin altına Solomonları :)
Arkadaşlar Solomon dünyanın en iyi arazi yürüyüş ve koşu ayakkabılarını üreten birkaç firmadan biridir.. Adamların işi sadece bu ve ayakkabı geliştirme üstüne çok ciddi arge çalışmaları var. Adidas Nike vs gibi markaların muadili modelleri bu marka ile kıyaslanamaz bile.
Gototex için ben şahsen çok ısrarcı olmuyorum. Eğer arazide toz,toprak ve çamur içine çok giriyorsanız zaten kısa bir süre sonra Gototex özelliğini kaybetmeye başlıyor. Bence çok gerekli değil.

saydığın 3 markadan sadece salomon çok iyi ayakkabı üretir. adidas, nike gibi üreticiler bu konuda çok iyi değiller ne yazıkki, merrel ise yine bu konuda çok iyi bir firma değil, etrafımda doğa sporlarıyla ilgilenen çok insan var ve kim merrel aldıysa çok çabuk ayakkabı kendini bıraktı. salomonu tavsiye ederim, ben asolo kullanıyorum ve botlarla ocakta uludağa bisikletle tırmandim, hatta bi iki molamızda kartopu savaşı yaparken yanlışlıkla belime kadar kara saplandım içine hiç kar girmedi bütün yol boyuncada ayaklarım hiç üşümedi. ayrıca tabanı 2/4 yani yarım taban bir bot alırsan spd yi aratmaz çünkü bu ayakkabıların altıda spd gibi oldukça sertler. bu botların kötü yanı şehirde ıslak asfalta yada mermer gibi yerlerde çok kayganlar ama dağda bayırda heryere girebilirsin. ben salomon tavsiye ederim contragrip adlı bir tabanı var vibramdan daha iyi olduğu söylenir hep ama fiyatı da ona göredir. bunun dışında asolo, lafuma, jack, north face,salewa gibi markalarıda gönüm rahatlığıyla alabilirsin.

Gore-tex koruma, ozellikle su gecirmezlik on planda ise tercih edilmelidir..
Bunun yaninda iddia edildigi gibi nefes alma ozelligi cok basarili degildir ve ilaveten termal izalasyon katmani da oldugunda, soguk iklimler haricinde ayagi terletecektir...

Su gecirmezlik cok onemli degilse, yine softshell kumasli ayakkabilari tavsiye ederim.. Hem nefes alabilme olarak goretex'e nazaran 3 kat basarilidir, hem de belli seviyeye kadar su ve ruzgar gecirmez ozellige sahiptir.

• Beğen
Tepkiler: Genar Batur
Vibran tabanlar islak zeminde asiri kaygan olabiliyor, dikkatli olmak lazim.

Ayrica yukardakilere ek olarak Meindl marka urunlere de bakabilirsiniz.

Haftasonu salomon XT wings vardı ayağımda. Göl kenarında taşa basıp elimi yıkmak istedim fakat taş ayağımın altından kaydı, neredeyse ayakkabının boyuna yakın suya girdim. Fakat ayağımın içi zerre ıslanmadı. o ayakkabıları 3 yıldır kullanıyorum, bir kez daha ne kadar kaliteli olduklarını görmüş oldum.

Salomon'un kullandığı contragrip taban yağmurda çamurda neredeyse hiç kaymıyor. Islak mermer dahil çoğu zeminde test ettim henüz kaydıramadım..
Ayrıca su geçirmezliğini de defalarca ayakkabının boyunda suyun içe girerek denedim :) Hafif bir serinlik oluyor ama hiç su girmiyor içeri :)

• Beğen
Tepkiler: İlyas ŞANLI
yahu bende iki sefer Goretex yerine gototex yazmışım :) arkadaşlar kusuruma bakmaz umarım.

Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.Haftasonu anadolu ve avrupa yakasında birkaç outdoor mağazasını gezip karar vereceğim,tabanı sert ,dikiş yapısı sağlam ,fiyatıda makul bir model bulursam alıp kullandıkça tecrübelerimi yazarım .

Geri