Scudo Sports

Bisiklet Harcamalarınız Psikolojik mi? İhtiyaçtan mı?

harcama şekliniz

• ihtiyaçtan

• psikolojik

• diğer yani ucuzsa affetmem.

• Toplam katılım
    32

hogutmen

Forum Bağımlısı
Tepki
860
Bisiklet
Salcano
Evet. Gelsin bakalım itiraflar.

Mührü vurup geçmeyin kardeşlerim.1-2 kelam edelim.

Diğer şıkkını çok düşündüm. Bu psikolojik şıkka dahil mi diye. Oğlum sen ruh hastası mısın dedim kendi kendime. Neyse ihsası rey eyledim.

Scudo
Ben kendime Ayakkabı bakıyorum kilitli pedal ile birlikte. İhtiyacım var mı diye elli kere düşündüm. Hem var, hem yok sonucu çıkıyor. O yüzden ucuz olursa affetmem alacağım. Başlık güzel olmuş.

Bir defa üst seviye bisiklet ekipmanı veya donanım kullandığınızda geri dönüş olmuyor genelde. Tadını alıyorsunuz, sonra alt seviye sizi kesmez oluyor. Tur bisikleti kullanıyorum. Deore vitesler bile fazla fazla yeterli olacakken ben XT set kullanıyorum. Biraz alışkanlık, biraz da lükse düşkünlük benimkisi :)
Tabi ki psikolojik şıkkını seçtim :)

@Deniz Tezcan

@Anonim hocam önemli bir noktaya parmak bastınız. Çıtayı yükseltmek riskli. Marka rantı diye birşey var. Muadil ürünlerde kalite de bazen ölçülemeyen bir kriter olduğundan, biraz da imaj yapma açısından
bazen yüksek bedeller ödüyoruz ürünlere.

@Atilla Gobel teveccühünüz.

Aslında bisiklet ile ilgili her türlü harcama bu konuya dahil. Giyim, aksesuar vb. ve büyük bedeller ödeniyor. Ülke olarak kişi başına düşen GSMH'den aldığımız pay belli.
Gelirimiz düşükken, bisiklet ürünleri pahalı. Bir sıkıntı var. En az bisikletlerimiz kadar maliyet oluşturabiliyor.

Bu arada birbiri ardına yazdığım mesajlar otomatik birleşmiyor bir sorun mu var acaba?

Evet arkadaşlar ikinci el kısmında çok fazla sorun yaşandığı için otomatik birleştirme kısa süreliğine devre dışı bırakıldı.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Valla açık konuşayım bana kalırsa hem psikolojik hem ihtiyaç...İlk etaplarda ihtiyaç olarak başlıyo ama devamında film değişebiliyor...Gerçi kendi açımda ihtiyacım dışında olanı almıyorum, ancak kanal için tanıtım inceleme için falansa alıyorum... :)

Ihtiyac mutlu etmez adi ustundedir "ihtiyac" ama karnin açtir gider en luxunden iskender kebab yersin ihtiyac keyfe mutluluga doner.ama acken,fakirsen salcali ekmek bile mutlu eder.Karışık duygular :D

benim aldıklarım genellikle aksesuar ve giyim üzerine.. hani bisikletin parçalarını söküp daha üst modeller takacak duruma gelmedim, gelmek de istemiyorum :D

Hoci amaçlı harcamalarım tamamen psikolojik. Bu konu hakkında psikolojik destek bile almayı düşündüm. İhtiyacımı fazlasıyla karşılayacak düşük donanımlar varken ben hep yükseltme çabasındayım.
Bunun en büyük etkisi forumlardır beyler :D
Misal şuan kullanmış olduğum fullframe bir fotoğraf makinası var, ki Kayseri'de stüdyo sahipleri kullanmıyor bu makinayı. Üzerindeki lens keza aynı şekilde nikonun en iyilerinden. Fakat ben sürekli yükseltme çabası içerisindeydim. Bu harcama olayı kafama çok takılınca kendi kendime fotoğraf forumunu bırakma kararı aldım.
Sonuç? 1 Yıldır gül gibi geçiniyoruz o beğenmediğim yükseltmeye çalıştığım makinamı. :)

• Beğen
Tepkiler: hogutmen ve pilot
@mehmet.ali
eheheeh forumlara suç atma bilader en büyük sçulu doymak bilmeyen nefsimizdir :D

@mariokaldato

Nefis tamam ama forum tetikliyor nefsi, şeytan gibi. Ahahah şaka şaka seviyorum forumları bilgi alış verişi güzel faydalı bişey. Dediğin gibi nefse hakim olmak önemli.

• Beğen
@mehmet.ali
ben pislet foruma girmeseydim ne guzel efendi efendi takılcaktım , pisletimle mutlu olcaktım ama takılınca , tecrübeler paylaşılınca insan kıllanıyor , araştırmaya başlıyor sonuç belli :D

@mariokaldato İşte ondan bahsediyorum. Ben ilk kez dağ bisikletini aldım, baktım forumda avid frenlerin havasını almak çok zormuş, efendim ekstradan aparatlar gerekiyormuş bu aparatlar çok pahalıymuş felan, ben başladım shimano fren araştırmaya. Hala da araştırırım.

Dip Not 1: Henüz bisikleti 100-120 km kullandım.
Dip Not 2: Frenlerimde hiç hava yok.

• Beğen
Bende de psikolojik harcama isteği var ama harcayamıyorum. Çünkü seçim yapmak zorundayım.:D Alacağım şey günlerce dırdır çekmeye değer mi? Değmez mi? Bir nevi doğal el frenine sahibim.:p

özellikle bisikleti hafifletme çabalarım için söyleyeyim. tamamen psikolojik.

Geri