Scudo Sports

Bisiklet de yasaklandı

@mehmetsunu
Hocam bu kısmı anlamadım, binmeye değil kiralamaya yasak geldi diye okudum ben de haberi. Bisiklete binmeye yasak getirmeye kimsenin gücü yetmez.

@mtb_rider
Hocam tercüman olmuşsunuz yazacaklarıma :D

Bisiklet kiralamaya yasak getirmek saçma olmuş ancak orada yaşamadığım için ortamı bilmeden yorum da yapamayacağım. Yaşayan bilir diyor ve gidiyorum :D

Scudo
@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Hocan bunu bana deme. Bunu o haberi yazan muhabire de hadi onada diyemedin onu yetiştiren iletişim fak.a de. Hadi onu da bulamadın redaktöre de kondüktöre de. Bana deme. Ben noktasına virgülüne başlığına dokunmadan aynen copi paste yaptım.

Çözüm empati, kişiye saygı, hoşgörü...
Belediye yöneticilerine de biraz vizyon...
İzmir'de de geçmişte İzban'a(raylı toplu ulaşım) bisikletle binmek yasaklanmış idi.
Yasaklama gerekçesi; zaten yeterince kalabalık olan (özellikle işi gidiş geliş saatleri) araçlarda bisiklet de taşınması vatandaşlar arasında gerginliğine neden olur, halkın huzuru bozulmasın vs vs idi.
Belediye sonunda baskılara dayanamadı ve araçların bir bölümünü bisikletlilere tahsis etti sorun çözüldü...(mü?)
Geçen gün İzban'dan indim tam istasyondan çıkacağım güvenlik görevlisi yürüyen merdivenleri kullanmamam gerektiği şeklinde beni uyardı...
Şaşırdım neden diye sordum yönetim kesinlikle yasaklamış vs.vs.
Kalabalık saatlerde zaten insanların arasına bisikletle dalmam merdivende yer kapmak için, oysa ki bu olay yaşandığı an itibarı ile metro istasyonu bomboş idi, şaka gibi...
Kaldı ki bu ulaşım araçları vb. benim vergilerimle yapılıyor, keza yollar hatta kaldırım da neyse uzatmayayım...
Çözüm ne derseniz; Sinop için; yayanın yoğun olduğu bölgeyi ve saatleri belirlersin geçici olarak o saatlerde söz konusu bölgeyi bisiklet trafiğine kapatırsın geçişe de bir tabela koyarsın ihlal edenleri de uyarır gerekirse cezai işlem uygularsın bu kadar basit...
Haa tabii bir de belediye olarak bisikletlilerden de vergi alıyorsun yol bile yapamıyorsan İzmir Belediyesi gibi belli bölgeleri maviye boyarsın al sana bisiklet yolu...
Benim yaşadığım olay ise komedi, zaten istasyonda kimse yok, kalabalık olsa bile bir tabela koyarsın, öncelik yayaların diye bir not düşersin bisikletli arkadaş da sırasını bekler... (ki zaten genelde böyle oluyor)
EMPATİ, SAYGI, VİZYON

• Beğen
Tepkiler: Melogram
lambasız şehirde bisikletler kiralamadan dolayı yasaklandı olay bu :D

Yanlız belediye başkanı bisiklet yolu yok bisiklet park yeri yok diye bahaneler sıralıyor bunları vatandaşın mı yapmasını bekliyor o makamda neden oturduğunun farkında değil mi belli ki bu sorun yeni bir sorun değil neden şehir planlamasına bisiklet yolu ve parkları almazsın kafamda deli sorular

• Beğen
Tepkiler: Melogram
Sadece kiralanması yasaklanmış.. Satın alıp binilebilir bir hafta sonu oraya tur düzenleyelim de görsünler bisiklet cumhuriyetini :D

“5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu ulaşım aracı(bisiklet) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ‘nın 03/05/2017 tarih ve 490.05.01.2017.-182198 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır. (After technical analysis and legal consideration based on the Law Nr. 5651, ADMINISTRATION MEASURE has been taken for this website (bicycle) according to Decision Nr. 490.05.01.2017.-182198 dated 03/05/2017 implemented by Information and Communication Technologies Authority.)”

istanbul'a örnek olur umarım. okulların açılmasıyla birlikte artan trafiğe karşı araba kiralamayı yasaklamayı bu büyük vizyondan nasiplenerek yürürlüğe koyarlar umarım.

Geri