Scudo Sports

bisiklet boyama sökme takma

EUOGLU

Üye
Tepki
1
İsim
Emir
Bisiklet
Bianchi
selamlar eski bir bisikletim var emektar 8 yıllık :D neyse boyamak istiyorum ilk önce hikayemi anlatayım 3. sınıfta iken bir çeyrek kutu boya bulmuştum sokakta ve onunla biisklertimi boyayabileceğimi düşünmüştüm ama boya yetmemişti ve öle kaldı 3 senedir bazı sebeplerden binemedim taşındım ve burda çok bineceğim eski bisikletlerden atılmış bisikletlerden vites değiştirme yeri ( onca yıl kullandım hiç parçaların ismini öğrenmedim) deiştirdim kendim bir abimizin takım sandığındaki aletlerle şimdi boyamak istiyorum max ama 30 tl harcayabilirim maddi durumumuz felaket sıkışık ama bisikleide aktif kullanacağım nasıl yaparım sprey boya alacağım teşekkürler

edit: fotoğrafları koymayı unutmuşum gittim çektim yükledim :(link)

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Scudo
1-üzerindeki parçaların sağlıklı çalışmasını sağlayın, onarım gerektireni halledin.değişmesi gerekeni değiştirin.
2-üzerindeki tüm parçaları sökün.
3-boyamaya önceden karar verdiğiniz tüm parçaları eliniz ısınana bıkana kadar zımparalayın.önce 200 numara zımparayla sonra 400 numara ile.
4-uygun bir yere (tozsuz) asın ve sprey boya ilk katı serpme yani biraz biraz boyayın. biraz kuruduktan sonrada boya her yeri tam kapatacak şekilde boyayın.
5-takacağınız hareketli parçaları 1 lt mazot ve diş fırçası ile iyice temizleyin, yağlayın ve fazla yağ bez ile sildikten sonra parçaları iyice takın.
6-bunları yaparken fotoğraflayıp buraya ekleyin.
7-çay demleyip bisikletiniz ile için.

Not. tabiki maddiyat çok önemli, lütfen yanlış anlamayın, ama madem bu işe gönül verdiniz, hergün birçok saçma şeye para verdiğimiz bu hayatta bisiklete 30 tl den fazla ayırmanız gerekebilir :) kolay gelsin..elinize sağlık

• Beğen
Tepkiler: Volg
öncelikle yorumunuz için teşekkürler alet biyerden bulmak lazım tabiki 30 dan fazla ayırmama lazım ama çıkmıyor işte :agla: sökeceğiz zamanla elimize para geçtikçe yapacağız artık

dip not : konuya eklemeyi unutmuşum bisikletin fotoğraflarını çektim :(link)

Simdi kacinci sinifa gidiyorsun emir?

şu an 10.sınıftayım bana 1. yda 2. sınıfta alınmıştı

Vay kardesim benim, hatta neredeyse oglum yasindasin, yazdiklarini okuyunca bir anda 35 yil onceki halimi gordum.
Kisitli bile denemeyecek bir butceyle pinokyo'mu adam etmeye calisirdim. Bu pinokyo sayesinde tamirciligi ogrendim.
Ne guzel uzun bir ömür var onunde, iyi degerlendirmeye calis ve insanlardan yardim istemeye cekinme.

• Beğen
Tepkiler: Rcx ve EUOGLU
Geri