Scudo Sports

Bisiklet Bel Fıtığı yapar mı?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Herkese sağlıklı bir gün dilerim.
Uzun zamandır aklımın köşesinde yatan bu soruyu buradan da sormaya karar verdim.

Bisiklete binmek bel fıtığı yapar mı?

Bel fıtığı olanlar için bisiklete binmenin riski var mıdır?

Scudo
bunu ancak alanın uzmanı olan kişi cevaplayabilir.
diyebileceğim 3 senelik forum ve bisiklet maceramda bununla ilgili bir şikayete denk gelmedim.

Bisikletin mevcut bel fıtığı yahut benzeri ortopedik sorunlara etkisi konusunda bir hekime danışmak gerekir.

Ancak sağlıklı bireylerde bel fıtığına yol açmış olsaydı, forumumuzun ana teması bel fıtığı tedavi yöntemleri olurdu. :)

yapmaz,aksine doktorlar bel fıtığı tedavisinde bisikleti, omurgayı ve iskeleti çok iyi çalıştırdığı için tevsiye etmektedirler

• Beğen
Tepkiler: cagrı3 ve berktx
@Emre Yönlüer yazacaktım ama tuhaf kaçar diye silmiştim :D
benim kuzen bel fıtığı ameliyatı olmadan önce zar zor yürüyordu. alternatif olarak işyeri dahil yakın mesafelere dandik bir biskletle gelip gitmek ona daha rahat geliyordu.

Benim bel, boyun fitigim var aksine su an cok rahatim

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İleri derece bel fitigim var. Doktorlar ameliyat olmazsam durumumun çok daha ciddi boyutlara ulaşacağı ni söylediler. Ameliyat olmadım riski göze alarak önce fizik tedavi sonra denizli kaplıcalar ve son olarak bir bisiklet alarak tedavi oldum. Bisiklet beldeki kaslarimi güçlendirdi ve karnımdaki yağları eritti. Ve daha sağlıklı bir yaşama adım attım...

Tabi bu durum bende bu şekilde sonuç verdi ama başka bir hastada aynı sonucu verecek diye bir durum yok...

Saygılar...

@kıvanç özkarayel benim en buyuk korkum buydu aslinda. Hatta bisikleti almadan önce brooks seleleri araştırmaya başladım. Tabi bisikleti alıp eve doğru sürmeye başlayınca sanki kustuyu yastikta oturuyormusum gibi hissettim :) tabi brooks seleye vereceğim 350 tl de cepte kaldı :)

Doğru kadro kullanarak sele ayarını doğru yaparak hiçbir sorun çıkmaz

39 yaşındayım. 14 yaşından beri fıtık sorunum var. hayatımın 200-300 günü fıtık ağrım geçsim diye sırt üstü yatmakla geçmiştir. berbat bir durum. fakat ben bu hastalıkla başetmesini öğrendim. tüm yaşantımı ona göre düzenledim. giyimimden arabama, hayatımın her anınını ve yapacağım her hareketini -aşırı emniyetli tarafta kalarak - ona göre düzenledim. ne zaman bende fıtık yokmuş gibi davranıp hoplayıp zıplasam alo ben burdayım der. hemen iğneler, ilaçlar, sırt üstü yatmalar falan.

işte bu yüzden ben 14 yaşından 38 yaşıma kadar bisiklet sürmedim. korktum. bana çok riskli geldi. fakat geçen yıl, sahilde keyifle bisiklet sürenlere bakınca imrendim onlara gıpta ettim ve izmirde belediyesinin kiralık bisikletlerine usulca bindim. baktım birşey yok. sonra bir daha bindim. sonra yazlıkta yiğenin bisikletiyle 10 km gittim.meğer sorun yokmuş bisikletsiz geçen yıllarıma yanarım dedim iyi bir bisiklet aldım.

fakat aldığımın ikinci haftası belim tutuldu. yine iğneler. (artık iğneye o kadar alıştım ki iğnemi ben kendim yaparım). neden tutuldu diye düşündüm. basit bisikleti evden 4. kattan dışarı çıkıncaya kadar terliyorum. sonra bizim ev biraz tepede direkt yokuş aşağı hızla 3 dakika gidiyorum ve sahile geliyorum yani salakça rüzgar yiyorum. ve belim tutuluyor.

hemen doğru düzgün bisiklet kıyafetleri aldım. ince rüzgarlık, teri çabuk kurutan kumaşlar falan. sonra bu olay hafife gelmez deyip bisikletimin tüm ayarlarını kendi vücuduma göre değiştirdim ve ayarladım. gidonu seleyi değiştirdim. şimdi bu yıl 3000 km falan yol yapmışımdır. bolca dağ çıkışı yaptım 4 günlük yalnız turlar yaptım. şuana kadar hiçbir sıkıntı yok. turlara çıkarken yanımda iğne taşıyorum. ne olur olmaz diye.
ayrıca bisiklete binince ilk bir saat vücut iyice ısınıncaya kadar hiç zorlamadan yavaş hızlarda rölantide gidiyorum. vücüt ısındıktan sonra basıyom yollara. dinlenirken kısa molalar veriyorum ki vucut soğumasın. asla kalın giyinmiyorum yani az terliyorum.

uzun lafın kısası kendine dikkat et. ve kullan. bazı doktorlar kullanma desenler de yeni araştırmlar bisiklet kullanmanın fıtığa ve romatizmal hastalıklara zararı yok diyorlar. tabi burda önemli olan vucudunuz zorlamamk, aşırıya kaçmamak, ve sende fıtık olduğu gerçeğini unutmadan hareket etmek. iyi sürüşler

Bisiklet sürdüğümde bel fıtığı ağrılarım geçiyor. Uzun zamanlı rahatlama sağlıyor. Bilgilerinize.
Saygılarımla.

Bel ve boyun fıtığı başlangıcı var. Yalnızca bisiklet sürerken hiçbir ağrı hissetmiyorum. Sanki iyileşiyorlar.

@ÇaNakkaLeRuHu

Bisiklet sürmeye devam. Sizinki baslangicmis, bende ise ileri seviye bel fıtığı var. Bisiklet sayesinde beldeki kaslar iyice güçlendi ve hareket kabiliyetim düzeldi. Eskiden oturup kalkarken veya yatarken çok rahatsız ediyordu. Şuan minimum seviyeye inmiş durumda bu ağrılar. Tamamen atlatamayabilirim ama kendimi çok daha iyi hissediyorum...

Saygılar..

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@Ferhat Karaca

Aynen hareket her zaman iyidir. İşleyen demir pas tutmaz . Aynen devam.

Arkadaşlar merhaba. Belki şimdi yazacaklarımın bel fıtığı ile dolaylı ilgili var ama yine de yazmak ve sizlere sormak istiyorum. Şöyle ki; ben de hem bel fıtıgı hem de sağ diz boynunda zedelenme var. Doktorun verdiği egzersizleri uyguluyor ve bel için sırt kaslarımı güçlendiriyorum. Diz için ise quadriceps(uyluk) kaslarını güçlendirecek egzersizler yapıyorum. Hem diz hem bel için aşağıdaki fotoğraflarda yer alan bisikletimin sele eğimi ve boyu ve gidon yüksekliği uygun mudur? Lütfen tecrübeli bisikletçilerin yardımlarını ve görüşlerini bekliyorum.

İyi önemli olan bisiklet değil ki sensin senin boyun ve bacak iç boyun kaç ve bisiklet kadro boyu kaç?

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: cimen651
Geri