Scudo Sports

Bisiklet aldım ciddi ciddi soru(n)larım var -.-

Eren Y.

Üye
Tepki
1
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar yeni bisiklet aldım (sedona istanbul) ama bazı sıkıntılarım var. Cevaplar mısınız?

1-) Bisikletin selesi "Terry Fly Gts". (aşağıda linkini paylaşcam) Sele çok hoş olmasına rağmen 2 gündür kabam sızım sızım sızlıyor :D Bu nasıl bir acıdır. Sürerkende 2 de bir hafif 3-4 dk seleye oturmadan gidiyorum. Bu durum normal mi? 5-10 gün sonra alışır mı kabam? Valla şuan yazarken bile acısını hissediyorum :(

(link)

2-) Bisiklet sürerken ellerime çok baskı geldiğini hissediyorum. Bunun sebebi selenin doğru yükseklikte olmaması mıdır? Biraz daha aşağıya mı indireyim?

3-) Birde ben amatör kullanıcıyım. Yeni bisiklette neye dikkat etmem lazım. Yapmam gereken bakımı felan var mı?

4-)Vites ayarları ile ilgii bir link verir misiniz? Yani ön vites nedir arka vites nedir? Sürerken neye göre vites ayarlıyacağız vb gibi...

Şimdiden ilgilenip cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.İyi geceler.

Scudo
Eren bey boyunuza göre kadroyu doğru şeçdiyseniz sıkıntı yok ilk gün kaba etleriniz ağrı yapar ,bacaklar yorulur elbet.sele boyunu doğru ayarlama kısmına gelirsek.(link) Buralara bir göz atın.........

Sele konusunda ben de çok ümitsizdim. Bir kaç uzun turdan sonra dramatik bir şekilde ağrı yok oldu. Neredeyse sele değiştiriyordum. Kesinlikle gerek yok.

Eldiven kullanın. Fren ve vitesin doğrultusunu ayarlayın.

eldiven kullanırsanız ellerde ki ağrı geçer. ama jel destekli olsun tabi.

Geri