Scudo Sports

Bisiklet alacağım yorumlarınızı bekliyorum 1200 TL bütçe.

Alp Aksoy

Üye
Tepki
30
Merhaba arkadaşlar,

Aydın'da üniversite öğrencisiyim ve paramın yettiği kadarı ile iyi bir bisiklet almaya karar verdim. Alacağım bisikletim ile okuluma gidip gelmek istiyorum ve mümkün olduğuncada şehirlerarası gezmek, etkinliklere katılmak istiyorum. Sırasıyla tecrübe kazandıktan sonra uluslararası gezilerede katılmak isterim çünkü kültürel geziler okuduğum bölümdede kendimi geliştirmeme olanak sağlıyacak. Üniversitenin batı dilleri ve edb. bölümündeyim(Fransızca)

Şuana kadar En sıcak baktığım firma Bianchi oldu. Bianchi Firmasının Dünya'nın en eski bisiklet üreticisi olduğu için. (link)

Bianchi'nin 2 modeli hoşuma gitti teknik özellikleri, malzemeleri ve görüntüleri ile.

(link) > 1000 TL
(link) > 1152 TL

Ne kadar haz etmesemde Salcano'nun şu modeli hakkındada yorumlarınızı bekliyorum.

(link) > 854 TL

-Salcano ve Bianchi arasında acaba hangisinin kadrosu daha sağlamdır?
-Alacağım bisiklete bagaj, çamurluk gibi aksesuarların eklenilebilirliğini nereden anlayabilirim?
-Ben mutlaka hidrolik disk frenli bir bisiklet istiyorum, ve maximum 1200 TL ye sağlam kadrolu "shimano vitesli" olarak alabileceğim markalar hangileridir? Finallerim başlamadan önce(3-4 hafta) bisikletime kavuşup kafamı biraz rahatlatmak istiyorum yani önerilerinize ihtiyacım var...

Yaklaşık 1 aydır zamanım yettiğince araştırıyorum, sonunda karar aşamasına geldim ve yardımlarınıza sığınıyorum...

Bu arada Aydın'da oturmaktayım, İzmir'e de arada gitmekteyim. O civarlarda ulaşabileceğim, satış noktası, servisleri vs. sorun olmayacak ürün önerirseniz sevinirim.

Teşekküler.

Scudo
Merhaba, Bianchi bizim çocukluğumuzun en iyi bisikleti idi ama kendini fazla geliştiremedi ve bu sektördeki gelişmelere ayak uyduramadı. Şu anda profesyonelliğe geçiş modelleri baz alındığında Bianchi en son tercih edilen modellerden biridir. 1200 TL bütçeniz başlangıç için iyi. bu bütçe ile bence daha üst seviyedeki markaları nmodellerine yönelmelisiniz.

Tercihinizi yaparken şunun kararını verin önce;

1-Bu bütçe ile Scott, Trek, Merida, Specialized, Cannondale vs gibi üst sınıf ve kaliteli kadrolara sahip, dünya çapında markaların düşük donanımlı başlangıç modellerinden alıp, bir süre kullandıktan sonra donanımlarını yavaş yavaş yükseltmek mi?

2- Yoksa benim için kadro kalitesi çok da önemli değil diyerek, Salcano, Carraro, Kron, Sedona vs gibi çoğunlukla yerli malı olan modellerin üst seviye donanımlı olanlarını mı almalı?

Bunun kararını verdikten sonra, bisikletin türüne iyi karar vermelisiniz. Şehirlerarası ve ileride uluslar arası gezi planlarınız var ama seçmiş olduğunuz bisikletler MTB. Yani kalın ve dişli lastikli, ayrıca tur bisikletlerine göre daha ağır. Sizi uzun yolda çok yorar, sizin için en uygunu tur bisikleti. Daha ince ve az dişli lastikleri ile aynı mesafede daha az yorularak ilerlersiniz.

Yani kısacası; bu işten zevk almak ve minimum enerji ile maksimum performans alabilmeniz açısından bisikletin türüne iyi karar vermelisiniz. Ayrıca eğer yağmurda-çamurda, dağda bayırda kullanmayacaksanız Hidrolik disk frene gerek yok ki, hidrolik fren hem pahalı, hemde bisiklette fazladan ağırlık. Uzun turlara çıkma planlarınız olduğundan, V frenli bir tur bisikleti, hem daha hesaplı, hem de daha hafif olacak ve sizi daha memnun edecektir.

Merhaba,

Öncelikle araştırmasını yaptığınız dünyanın en eski bisiklet üreticilerinden olan Bianchi maalesef Türkiye'de satılan Bianchi değil. Sadece isim hakkını alan Accel Bisiklet ürettiği ürünlere Bianchi markasını basıyor.

Mesajınızın başında okula gidip gelmek, mümkün oldukça şehirlerarası turlara çıkmak istediğinizi, çamurluk ve bagaj bağlamak istediğinizi yazmışsınız. Seçtiğiniz bisikletler MTB tarzı arazi dürüşleri için tasarlanmış bisikletler. Bagaj taksanız dahi plastik işlevi çok az çamurluklar dışında çamurluk takmanız mümkün değil. MTB ile uzun turlara çıkmak hakkında çom yazıldı forumda araştırırsanız göreceksiniz.

Öncelikle bisikletler, çeşitleri, aksesuarları vb hakkında forumda ve internette biraz araştırma yapıp ihtiyacınızı daha net belirleyebilirsiniz. Bu aşamadan sonra forum size daha çok yardımcı olabilecektir.

Öncelikle değerli görüşleriniz için çok teşekkürler.

Evet Bianchi'nin global sitesini inceledim ve TR de satılan Bianchi ile Dünya çapında satılan Bianchiler çok farklı... O yüzdende Ülkemde Bianchi sevdasından vazgeçmiş bulunmaktayım an itibarı ile.

Ülkemizin yolları baza alındığında, daha çok hybrid kullanım için bir bisiklet istiyorum, yani engebeli yollara(köy yolları gibi) çıktığımda kahretsin neden MTB almadım ki dememek için dağ bisikleti alma kararımı zaten vermiş bulunmaktayım... Özellikle okulumun yoluda gayet sorunlu sayılabilecek dik bir yokuş(ADÜ'ye gelip gitmiş olanlar bilir) :)

Oğuzhan hocam, ben çocukluğumdan bu yana(yaklaşık 13-14 sene) hiç bisiklet üstüne çıkmadım ama sürekli sporla ilgilendim, sağlıklı yaşamaya özen gösteririm sigara gibi kötü alışkanlığım yok yani kondüsyon açısından kötü sayılmam. Ancak bu kadar bisiklete ara verdikten sonra çizebileceğim, yani başlangıç seviyesinde kullanacağım bisiklet için Dünya'nın en iyi kadro üretici markalarından ziyade biraz daha donanımsal olarak iyi ama kadro açısındanda "kötü olmayacak" bir model, marka arayışındayım. Tabi ki MTB istiyorum ama o MTB ile dağlardan hoplayıp zıplamayacağım ama dediğim gibi ülkemizin yolları için tur bisikletine çok soğuğum... Ve sanırım hoplayıp zıplamayacak birisi için sizin 2. numaralı seçeneğiniz bana uygun gözüküyor. Herhalde onların kadroları benim altımda kırılmazlar, çatlamazlar... :) 174 boyum 68 kiloyum.

Forumdaki araştırmalarımdan sonra KRON'un 2 modeli hoşuma gitti, fazla bir bilgim olmadığından aralarındaki farkları fazla anlayamadım... Yarın akşama doğru İzmir'e geçeceğim ve Perşembe günü gibi sanırım bisikletimi alırım yardımlarınız ile. çok çok teşekkürler...

(link)
(link)

size şunları öneririm, kron son tercihiniz olsun tabi xc1000 altı modeller için söylüyorum bunu

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Alp Aksoy
Merhaba,
Ben de uzun zamandır dağ bisikleti kullanıyorum,
Bagaj ve çamurluğu aynı anda monte etmeyi de zor da olsa başardım.
Ancak yukarıda da söylendiği gibi uzun yola çıkacaksanız ve performansınız da aradaki farkı kapatacak kadar yüksek değilse kalın ve dişli lastikleri unutun.
Uzun yol için Mtb alsanız bile ince ve az dişli lastik kullanmak zorundasınız bu durumda da arazideki avantajı kaybedeceksiniz.
Hibrit kullanım için, maşası amortisörlü, görece kalın cross lastikli bir hibrit ise işinizi belirttiğiniz her koşulda görecektir.
Eğer arazi performansını beğenmezseniz aynı jantlarla daha kalın lastikler de kullanabilirsiniz. Kadronuzun izin verdiği kadarıyla 29'er Mtblere yaklaşabilirsiniz.

Yokuş da çıkacaksanız, arazide de kullanacaksanız ve sağlam bir donanım istiyorsanız vites olarak bence en aşağı shimano deore kullanmalısınız.
Daha alt modeller arazi kullanımı amaçlı olmadığından sarsıntı ve çamurda stabil çalışmazlar. Disk fren istediğinize göre bisikletinizi kirletmeyi düşünüyorsunuz.

İzmirde Alsancak sahilde Delta ve Sundu, Güzelyalı'da Doruk ve Parkur, Karşıyaka'da Seda, Bostanlı'da Sundu, Kes, bulabilirseniz Kadans, Çankaya'da Sundu Bisiklet var alışveriş yapabileceğiniz.

Ek bir not: kadronun arka üçgeninin iki yanında ve teker göbeklerinin üst tarafında bagaj montaj deliklerinin olmasına dikkat ederseniz sonradan başınız ağrımaz.
Bu delikleri olmayan dağ bisikletleri genelde yarış geometrilidir, hem daha pahalı olur, hem de uzun turlarda daha çok yorar.

@ibrahim uzun

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bu modellerde acaba fren sistemi hidrolikmidir?

@ilker çelikcan

Evet sanırım kullanım amaçlarımız birbirine yakın ve beni tam olarak anlamışsınız, aslında biraz mantıklı düşündüğümde arkaya bagaj koyduktan sonra çamurluk fazla sorun olmıyacak gibi olur çünkü bagajdaki eşyaların alt kısmına gelecek yerlere muşamba gibi birşey ile çamurdan kamufle edilebilir diye düşünüyorum ve öne çamurluk takmak sanırım çokta zahmetli bir iş değil. Kesinlikle bende elime anahtar, tornavida gibi aletleri almaktan çekinmeyen biriyim. kendim lastik, jant değişimi vs. uğraşabilirim ve bisikletimi hybrid kullanım için, yedek jantlar ve lastikler alıp değiştirebilirim yada değiştirtebilirim. Alacağım yere kesinlikle bagaj montajına uyumlu olup olmadığını soracağım.

Bisikletin her coğrafi koşula dayanıklı olabilmesi için zaten MTB de karar kılmış haldeyim tabikide kirlenecektir. Yağmur, çamur vs. Farklı mevsimlerdede olsa aynı bisikletimle pedallamak istiyorum. Umarım alacağım bisikletimle düzeyli bir ilişkimiz olacaktır...

Önerileriniz için çok teşekkürler...

Uzun araştırmalarım sonucunda, sizlerinde görüşlerini alarak yeni bisikletimi (Carraro Daytona 436 D) 27.04.2012 tarihinde İzmir, Sundu bisikletten almış bulunmaktayım. 1040 TL fiyatı olan bisikleti nakit olarak yaklaşık %8-9 arası iskonto uyguladılar ve 955 TL ye aldım. Öneri, görüş ve yorumlarınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bisikletimin resimlerini Carraro bölümünde paylaşacağım... :)

Güle güle kullan Alp. Kazasız sürüşler.
Kask, eldiven ve fenerleri almayaı unutma. :)

• Beğen
Tepkiler: Alp Aksoy
Geri