Scudo Sports

Bisiklet alacağım(Seçim)

hhk91

Üye
Tepki
4
Bütçem 1,500 YTL.Bu fiyata en iyi bisiklet hangisidir.Ayrıca yol değil mtb.

Scudo
Verdiğin bisikletlerin kilosu ne kadar.Araştırdım fakat doğru bilgiye ulaşamadım.Birde CORRATEC X-VERT S03 nasıl bir bisiklet kilosu 11.9 ne kadar doğru.

xc4000 11 kg. diye geçiyor.Diğerinin kilosunu ben de bilmiyorum ama ben olsam kesinlikle 4000 i alırdım çnkü burda çok medhediliyor..Fiyat/performans oranı en ii bisiklet diye zikrediliyor...

18 kiloluk bir bisikletten sonra xc4000 bana kuş gibi gelecektir.Ayrıca boyum 1.70
15 inc kodro benim için uygunmudur

bende selim arkadasıma katılıyorum bende ikilemde sizin gibi kararsızlıkta kalmıstım selim arkadasım cok yardımcı oldu... (ne kadar farklı bir bisiklet alsamda :) )
sedona sd761 veya kron xc 4000 ikiside gercekten cok iyi bisikletler ... kron xc 1000 kadro rengi ve sekli daha cok hosuma gitmekte yanlız :)

17" olan büyük gelir tahminimce o sebeple 15 olan uygundur ama genede bi deneyin mutlaka... benim boyum 172 ve 15 " le hayatımın en keyifli ve güzel sürüşlerini yapıyorum...

öncelikle herkese selamlar !!! (foruma yeni üye oldum)
aklıma takılan 2 model var ve sizin bilgilerinize güvendiğim için doğru tercihin hangisi olacağına sizinle karar vermek istiorum.
salcano astro ve salcano city spor.
şehir içi kullanım amaçlı bisiklet almayı düşünüorum city sporu seçmemin nedeni de şehir kullanımına uygun olması ve istanbul gibi 3metrede bir çukurun olduğu bir yerde kurtarıcı olan ön süspansiyonu (bu özelliği olmasa zaten direkt astro derdim) astro hakkında oldukça fazla yazı var kullananların çoğu memnun ama city spor da 28lik jantları ile ve şehir uygunluğu itibarı ile beni çekio. sizce hangisini tercih etmeliyim.herkese şimdiden teşekkürler.kazasız belasız keyifli sürüşler.

Öncelikle herkese tekerleği dikensiz zinciri problemsiz günler ve iyi forumlar.

Aklımda bir çok model var ve sizlerin bunları olabildiğince aza indirmemde yardımcı olmasını istiyorum.

Benim üst fiyatım yaklaşık olarak 500 tl kask, ışık, pompa vs hariç. Onlarla birlikte 600 e çıkabilirim. Bana önereceğiniz modeller nelerdir acaba?

Bisiklet daha çok üniversiteye giderken ve meydana giderken kullanıcam asfalt yolda ama arada dağ bayırada giderim :) mtb taraftarıyım bu konuda. Sizlerin de önerilerine açığım.

Teşekkürler.

(link)

KULLANICI TIPI : MTB
KADRO : GEOTECH 6061 ULTRA LIGHT KADRO
ÖN AMORTİSÖR : SR SUNTOUR
ARKA AKTARICI : SHIMANO ALIVIO
ÖN AKTARICI : SHIMANO ALIVIO
VİTES KOLLARI : SHIMANO STEF50 8 VITES FREN KOLU
RUBLE : SHIMANO CS HG 50 8
ZİNCİR : SHIMANO HG 50
AYNAKOL : ALLOY
ORTA GÖBEK : RULMAN SİSTEM
FREN ÖN / ARKA : SHIMANO STEF 50 ÖN VE ARKA DİSC FREN SİSTEMİ PROMAX ROTOR 160 MM
FREN KOLLARI : SHIMANO STEF 50
ARKA GÖBEK : PROMAX
ÖN GÖBEK : PROMAX
GİDON : SPORTİF ALLOY GİDON
BOYUN : ALLOY
FURÇ TAKIMI : BİLYA SİSTEMLİ RULMAN
SELE : SPORTİF SELE
SELE BORUSU : ALLOY 27.2 MM
SELE KELEPÇESİ : ALLOY MANDALLI
JANT : GEOTECH PRO RIMS 32 TEL
JANT TELLERİ : KROM
LASTİK : CST MAXXIS 26X2.1
RENK : SİYAH, BEYAZ, GÜMÜŞ
JANT EBATI : 26"
VİTES SAYISI : 24
MATERYAL : Alu
AĞIRLIK : 13,5 KG
SIZE : S, M, L

Bu bisiklet kampanyadaydı bitmiş galıba butcenızı kasarsanız. Hem kalıtelı hemde uzun surelı bı kullanımınız olur. Araştırmakta fayda var

2. el bir ameoba hussar al fazlasıyla işini görecektir.

bir çok kişiye sedona borla önerilmiş ve almışta. dediğim gibi bütçemi aşmam zor ve aşmakta istemiyorum, öğrenciyim sonuçta :) bütçem 500-600 tl arası. oradan yukarı çıkmam gerçekten zor. yapılmaz değil ama zor. bu aralıkta bisiklet önerirseniz sevinirim. ve kesinlikle 2. el düşünmüyorum. çünkü 2. elden çok çektim.

yorumun için teşekkürler ama vites sayısı fazla olsun gibi bir çabam yok. üniversitedeyim ve daha bir kaç yıl daha buradayım. beni şimdilik idare edebilecek bir şey arıyorum. profeyonel bir kullanıcı değilim. okuldan eve evden okula arada meydana arada gezilere katılmak için istiyorum. malum baharda geldi sayılır :)

Sedona 751 mi ? Yoksa Salcano NG 255 SD mi ?
Neden olduğunuda yazarsanız sevinirim...

SALCANO ÖZELLİKLERİ
TİP : 26" MTB
VİTES : SHIMANO DEORE FULL SET 27 VİTES
KADRO : TRIPLE BUTTED 6061 ALÜMİNYUM KADRO
MAŞA : SUNTOUR SF11 XCR RLO GİDONDAN KİLİTLEMELİ AMORTİSÖRLÜ MAŞA
FREN : SHIMANO DEORE HİDROLİK DİSK FREN TAKIMI
GİDON : RITCHEY MTN PRO RIZER O/S
GİDON BOĞAZI : RITCHEY PRO 4-AXIS-44 110MM
SELE : RITCHEY COMP MARATHON
SELE BORUSU : RITCHEY PRO V2 31.6x350MM
MAŞA YATAĞI : RITCHEY LOGIC ZERO PRESS FIT/1-1/8"
ELCİK : RITCHEY MTN COMP 129mm
TEKERLEK : SALCANO X-PROD1 ÇİFT DUVARLI JANT VE INOX PASLANMAZ JANT TELLİ TEKERLEK SETİ
LASTİK : MICHELIN COUNTRY DRY2 LASTİK
SEÇENEKLER KADRO ÖLÇÜLERİ 16"-18"

SEDONA ÖZELLİKLERİ
Kadro 6061 Triple Butted

Maşa Suntour XCR Remote

Furş Neco CC142

Gidon Race Face Ride XC 31.8

Boğaz Race Face Ride XC 31.8

Sele Borusu Race Face Ride XC 31.6

Sele Tughra Racing

Vites Kolu Shımano Alıvıo 430-9

Ön Vites Shımano Alivio 430-9

Arka Vites shımano Alivio 430-9

Aynakol Shımano Alivio 430-9

Pedal Wellgo LU-935

Ruble Shimano HG30-9

Zincir Shimano HG53

Fren Kolu Shimano BL-M505 DISC

Fren Shimano BR-M445 DISC

Jant Alex Rıms DP20

Ön Hazne Shimano Alivio 435

Arka Hazne Shimano Alivio 435

Jant Teli Siyah

Lastik Schwalbe Black Jack

İç Lastik CST

salcano yu seçin çünkü parçaları daha üst seviye ama şuanda bulmanız biraz zor.Ve salcanolar en uygun fiyatlı bisikletlerdir.ayrıca ng 255 hafif bir bisiklet buda önemli bir avantaj

fiyatları aynı ise salcano ekipman olarak daha ağır basıyor. kadro kalitelerini bilmiyorum. görsellik olarak salcano her zaman hoşuma gitmiştir ama son karar sizin :)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Topcan
Tabiki Salcano daha iyi komponentlere sahip. ama bulabilir misiniz bilmiyorum.

• Beğen
kadrolar kaliteli ikisinde de,maşa ve jantlara bakmak lazım eğer çok fark yoksa aralarında salcanonun vites ve fren sistemi daha kaliteli,arkadaşlarla aynı yönde fikrim...

• Beğen
Geri