Scudo Sports

biri bana yardım edebilirmi..?

Tepki
8
Arkadaşlar gidon borusunu ters çevirmek istiyorum. benim bisikletim bianchi orion:D gidon borusunun orjinal hali yukarı doğru kalkık :boese157: ben onu tam tersine takmak istiyorum bi sorun çıkarmı ? performans bakımından sorun yaşarmıyım ve bisiklete zarar verirmi ? :unsure: şimdiden teşekkürler.

Scudo
@cihan kıran

hiç bir sorun yaşamazsın.hatta kullanış ve kontrol açısından çok daha rahat edersin.özellikle rüzgara karşı sürüşlerde daha rahat kapanıp rüzgarın etkisini azaltmış olursun.bi kaç gün alışma süreci olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: cihan kıran
Nasıl yukarı doğru kalkık? Düz tip mi yoksa riser gidon mu var üzerinde?

Düz tip varsa, onların kalkık olmaması gerekiyor normalde. Masaya koyduğunuzda aldığı şekliyle durması gerekiyor. Yani yukarı doğru kalkık değil, size doğru eğik olması gerekiyor (mtbtr'deki yayınlardan birinde okumuştum sanki bunu). Elleri ileriye doğru boşta uzattığımızdaki duruş şekli gibi yani. Amacı daha rahat sürüş ve ellerin kaymaması...

@cihan kıran

Üzerine verdiğin ağırlığın dengesiz olduğu anda boynu kırabilir sin sonrada allah korusun kendi boynunu kırabilirsin onun yukarı doğru bakıyor olması metal çapraz daha fazla direnç göster diği için açılı yapılır ( yumurtayı sivri tarafından bastırmakla , ince iki yandan bastırmak gibi )

ben de açılı gidonumu ters çevirmiştim.mtb parkurlarında biraz sıkıntılı oluyor ama uzun yollarda aerodinamizm için katkısı çok. bisiklete zararı olmaz

gidon borusu deilde gidon bogazı desek daha dogru olur ters çevirdiginiz takdirde daha sportif bir sürüş saglarsınız fakat konfordan da biraz ödün verirsiniz . herhangi bi sakıncası yok tab i birde gidon bogazınız ın acısı ne gidipte 25 derecelik bi bogazı ters cevirmeye kalkmayın ;)

Geri