Scudo Sports

Bim'in sattığı Apple aksesuarlarının sahte olduğu iddia ediliyor

Ilter Elmas

Shut Up, Legs!
Tepki
1.893
İsim
Ilter Elmas
Bisiklet
Carraro
Geçtiğimiz ay içerisinde ABD ile yaşanan kriz sonrası Apple ürünlerinin satışını durduran BİM'in sattığı aksesuarların sahte olduğu iddia ediliyor.

BİM'in sattığı ürünlerin sahte olduğu iddiası alelade bir yerden gelmiyor. Nitekim gelen habere göre Apple Inc.'in Türkiye'deki avukatları, Beyoğlu 34. Noterliğine başvurarak ürünlerin sahte olduğunu ve 7 Mayıs'ta gönderilen ihtarname ile satışların derhal durdurulmasını istedi.

Ürünlerin Apple tarafından incelendiği, satıştaki ürünlerin hiçbir şekilde Apple tarafından üretilen orijinal aksesuarlar olmadığı ve bu sürecin sonunda Apple'ın, BİM Birleşik Mağazaları A.Ş'ye gönderdiği ciddi bir ihtarname ile satıştaki ürünlerin çekilmesini ve bir daha bu tür ürünlerin satılmayacağı yönünde Apple'a yazılı açıklama yapılması istediği belirtildi.

Yaşanan durum gördüğünüz üzere oldukça ciddi. BİM tarafından 'ABD Boykotu' öne sürülerek satışa sürülen ürünlerin sahte çıkması başlarını fazlasıyla ağrıtabilir. Nitekim bu ürünleri alan binlerce farklı müşteri için bir yasal hak doğacaktır.

Kaynak: (link)

Scudo
"Bu iddialar, firmamızın büyümesini çekemeyen dış mihrakların oyunlarıdır. Firmamız, gözünü bile kırpmadan tankların önüne yatmış bu aziz milletin Apple aksesuarlarına uygun fiyatlarla erişebilmesini sağlamaya devam edecektir. Onların Apple'ı varsa, öbür tarafta Spigen var, UGreen var, Anker var. Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik. Eyy Tim Cook, sen kimsin ya? Senin fikri mülkiyet hukukun, patent yasaların, marka tescilin, avukat ordun varsa, bizim de Allah'ımız var"

Başlık yargısız infaz olmuş mirim henüz mahkeme karar vermemiş yani henüz bir iddia. ama mahkeme apple lehinde karar verirse evet ben almış olsaydım kesinlikle şikayetçi olurdum

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@hsynzltn Bence başlık değil bunu haberleştirenlerin başlığı yargısız infaz olmuş ortada bir yargısız infaz varsa çünkü benim iddiam değil bu, birkaç gazetede gördüğüm haberi aktardım ben. Bana ait bir haber değil yani.

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)
Bu ve benzeri hileleri okumuştuk önce zaten. Ben de Eksisozluk'teki Bim'de satılan muhteşem ürünler başlığından gazla gidip doğru düzgün bir şey bulamadan çıkmıştım. Milleti dandik ürünlere muhtaç bırakanlar utansın. Ha bir de o son model Mercedes'in bagajına Bim poşetlerini sığdırmaya çalışan amca. Lada'ya falan bin de yediğin içtiğin düzgün olsun be.

Başlıkta kesin bir dille sahtedir yazıyor aşağıda iddiaya göre sahteymiş miş miş deniyor siz önce tık almak için attığınız sahte başlığın hesabını verin

Haberciler bu tarz yargısız infazları çok yapıyorlar ve normal şartlar altında bu suç bildiğim kadarıyla ama bunu takip eden bir hukuk mekanizması olmadığı için rahatlıkla bunu devam ettiriyorlar. bak işte konu yine güzel ülkemdeki adalet yoksunluğuna geliyor.

• Beğen
Tepkiler: kerem E ve Afyon35
@hsynzltn

Yalnız burada farklı bir durum var. İddianın sahibi, sahte/taklit olan ürünlerin üreticisi. Yani olay mahkemeye intikal ederse, mahkeme de üretici firmaya danışacak "bu ürünler gerçek mi, sahte mi?" diye. Bizzat üretici firmanın "bunlar bizim ürettiğimiz ürünler değil" dediği ürünler için zorla "hayır bunları siz ürettiniz!" diye karar alacak değil mahkeme :)

@Mehmet Altuğ bizim yanlış bulduğumuz nokta ürünün sahte olup olmaması değil. firma ürünlerin sahte olduğu iddiasında bulunmuş bunun karar mercii nedir? mahkemeler. Mahkeme bilir kişi tayin edip ürünleri inceletir ve bilir kişi raporuna göre hükme varır. mahkeme hüküm vermeden iddia doğruymuş gibi haber yapmak kamuyu yanıltmaya yol açacağı için bu şekilde haber yapmamak gerektiğini söylüyorum sadece.

@hsynzltn Üretici firmanın "bunlar benim ürünlerim değil" diye açıkça beyan ettiği ürünlere bilirkişi tam tersi rapor düzenlerse ne olacak? :) Bu yüzden, iddia sahibinin üretici/marka sahibi olduğu böyle davalarda bilirkişi raporuna bakılmaz. Ürünün yasal tedarik zinciri içinde temin edilip edilmediğine bakılır. Yani üretici firmadan ithalatçıya, oradan dağıtıcıya, dağıtıcıdan yetkili satıcıya yasalara uygun şekilde, sözleşmeli-faturalı olarak ulaşmış mı ürün, buna bakılır.

• Beğen
Tepkiler: mcb ve Ilter Elmas
Neticede ne olursa olsun bakacak merci mahkemelerdir ve karar verilmeden kararı açıklamak yanlıştır ve yasaktır.
Bu haber siteleri ve gazeteler hapis cezaları ile ilgili olarak da benzer bir uygulama yapıyorlar. başlıkta 20 yıl hapsi istendi diyor ama savcı yasaya göre 6 yıldan 20 yıla kadar hapis istemi yapabiliyor

Firma bunlari ben uretmedim iddiasinda bulunuyorsa tabii ki de evvela T.C mahkemeleri durumu bir incelemeli. Gastelere de hiç guven olmuyor canim...

@hsynzltn
Bir takip edilse yayin yapabilen tv ve gazete kalmaz herhalde...

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@mariokaldato

hahahhah doğru valla yoğurdu güzelde sütüde,,yanlız laktik asidi çoğaltıyor süt yasak bana lor peyniride kestik peyniride ,yoğurduda onun yerine hepsinin babası keçiboyunuzu harnup özü offfff ki ne offf beş şişe bitirdim
ben almadım bu apple aksesuarlarını,birde zorla bana eski cep telefonunu verdi dostum ,valla evde duruyor ,bimde hat açılıyormuş 40 liraya almayacağım, ceb mep yok bana yasak kendime yasakladım,,bana çoooook şey yasak ,ikinci bir emre kadar yasak :koptum::komik:
cep yok,buzdolabı yasak,çamaşır makinesi yasak şohben yasak,zati çatıda yok bunlar ben çatı adamıyım raşit dostum,,,çatıda yaşarım terasım var benim ,,:komik::komik::komik::komik:
araba yasak bana teknolojik alette yasak,ha çok eski creative mp3 valla çalışıyor ,,birde leptop aldım ikinci el 170 kağıt iş görmekte ,pilini çıkardım attım aynen çalışıyor ,,bana ne yahu pilden, nah veririm pil parası,,kahrolsun tüketim ,,
benim gibi olsa idi bu millet batı şirketleri bir bok satamazdı bu ülkeye ,,,ha anlarım yaparsın kendin bir icat eyvallah kaliteli ucuza satarsın uzun ömürlü olur defolu malları sattılar bize tam 16 yıl be ,,yuh derler adama ,,her şey ithal oldu çıktı,,yerli malı hak getire eyyyyy vatan uyan uyan kendine gel kendine :islik::islik::islik::islik::islik:

haaaaaaaaaaaaa bisiklete laf ettirmem ona göre ,,yedek parçalar çok pahalandı artık hemen bisiklet yapmalıyız kaliteli uzun ömürlü ve en önemlisi ayna kol yapmalıyız ,vs vs her şeyi üretmeliyiz bisiklet tekeri vs vs ,
örnek benim bisiklete uyumlu olacak hafif olacak sram force aldı başını gitti yakalayana aşkolsun,tek tek parça halinde satılıyorda 50 diş müthiş fiat

@Kudret Kurtcebe
Abi kriz bana koymaz bende 4 bisiklet var :D sırayla eskitirim ahahaha :D

20180826_135833.jpg

Geri