Scudo Sports

Bianchi'den memnun olan var mı?

melek öztürk

Aktif Üye
Tepki
80
benim bianchi torom var. henüz 1 ay oldu alalı. şu ana kadar sorun çıkarmadı. çok rahat kullanılıyor. çift süspansiyonlu ama arka süspansiyon epey bi sert. bu nedenle bayır çıkarken arka süspansiyonundan şikayetçi değilim. tek sorun bisikletin ağır olması. bisikleti servise bakıma götürürken yanımdan bir salcano ng350 beni solladı geçti. bayırı çıkarken zorlanmadığı yüzünden belliydi. sonra düşündüm toroyu almakla hata mı ettim diye. :( ama artık alınan alındı. geri dönüşü yok.
bisikletimi çok seviyorum ama bazen böyle çok takılıyorum.

bianchi sahiplerinin bisikletleri hakkında düşündüklerini merak ediyorum. memnun olduğunuz yanları neler hepsini yazın :) =)

Scudo
ben!!ama ben kadrosunu aldım sadece forumdan ve kendim topladım istediğime göre daha keyifli oldu.daha öncede toplu halde bianchi almıştım bana göre verilen parayı haketmiyor kullanılan parçalar düşük seviye de fiyatına göre

• Beğen
Tepkiler: melek öztürk
bisikletten çok fazla anlamam :D xD çevredekiler hep bianchinin en iyi bisiklet olduğunu söylerlerdi :) ama forumu iyice bi okuyunca bianchinin söylendiği gibi olmadığını anladım. kalitesizliğini zaman gsterecektir diye düşünüyorum. bana 10 yıl gider diye tahmin ediyorum :D ama tabikide ona elimden geldiği kdar iyi bakacağım =)

bianchi biraz ağırdır adamı yorar atik seri deildir performans bekleme ama biraz daha sağlam olur hemcinlerine göre tadını çıkar yetmediğinde zaten değistireceksin :)

• Beğen
ben yaklaşık 10 yıldır bianchi kullanıyorum. ilk bisikletim aspid modeliydi. o tabi ki ağırdı. bianchi nin diğer bisikletlere göre ağır olduğunu araştırarak anlamış oldum. bianchi nin böyle bir zaafı var malesef. şu anda ise elite modelini kullanıyorum. bu bisiklette diğer bisikletlere göre 1 kg fark var. ama her ne olursa olsun bianchi den vazgeçemiyorum.

• Beğen
Arkadaşlar Bianchi hakkında yanlış düşünceye kapılmayın. Elbette güzel ve hafif modelleri de var. Ama tabi karbon çeliği denilen kadrolu modelleri de var. İşte ağır olanlar bu çelik kadrolu modeller.

Forum genelinde Bianchi'nin asıl eleştirilen noktası, fiyat/performans oranının yüksek olması. Yani diğerlerine göre genel anlamda daha pahalıya geliyor.

Bu arada asıl konuya gelecek olursam; bence takılmayın böyle şeylere. Seviyorsanız seviyorsunuzdur. Ya da aldıysanız almışsınızdır. İyi de olsa kötü de olsa iş işten geçmiştir.

Ama pişmansanız örneğin, parça parça zamanla daha üst sınıf ekipmanlara ve sonrasında da yeni bir kadroya geçiş yapabilirsiniz. Yani taksitle alır gibi olur bu... Artık gerisi size kalmış. ;)

bende de bıachı setra modelı avr bır sene oldu alalı uzun yılada gıdıyorum sadece göbeğı kalıtesız onu değştrnce başka bı sorun çıkarmıyor. bırde bnmkısı çift süspansiyonlu ama yokuş çıkarken yaylanmasından çok yoruyo not olarak belırtıyım:)

• Beğen
Sedona almadan önce 10 sene Bianchi Leopard kullandım. Hala kullanıyorum. Gerçi çoğu parçası değişti ama kadrosu hala paslanmadı, sapasağlam.

Ağırlık konusunda işiniz zor, çünkü çift amortisörlü bir bisiklet olduğundan ağırlık oldukça fark edecektir. Ayrıca çift amortisörlü bisikletlere de hiç bir zaman içim ısınmadı, ısınmayacakta. Arka amortisör ne kadar sert olsa da normal bir kadrodan farklı olacaktır.

Ama dediğiniz gibi alınan alınmış, bırakın keyfine bakın. Arkadaşımda Ares vardı ve arkadaşım da biraz keyif adamıydı. Sanki yataş yatakta gibi sallanarak ve arkada kalmayı önemsemeden keyif içinde sürerdi. Size de tavsiye ederim;)

Tekirdağ'dan Çanakkale'ye kaç saatte giderim acabaa :D böyle 5 km de bir dinlenerek falan xD :D acemi olduğum her halimden belli :D

Bianchi bir zamanlar kaliteli bisikletler üretiyordu.(1992-2002). 10 senelik zaman içinde Türk halkının gözüne bayağı bir girdi. Kime sorsanız en iyi bisiklet Bianchi derdi. Bugün bisiklet konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan insanlar arasında bir anket yapsanız eminim yüzde 99 u Bianchi der. Ben bu forumla tanışmadan önce en iyi bisikletin Bianchi olduğunu zannederdim. İtalyan malı Bianchi leri saymazsak bugün Bianchi Türkiye dünyada ilk 20 ye bile giremez.
Bianchi neden sonra özel seri bisikletler çıkarmaya başladı. Ancak bu bisikletler İtalyan Bianchi Grup a bağlı olan Whistle ve Atala marka bisikletlerin bir kopyasıdır. Üstelik bu özel seri bisikletler de satıldıkları fiyatı kesinlikle haketmiyorlar. Bianchi bir zamanlar efsane olan Aspid, Leopard gibi modellerin aliminyum kadrolu olanlarını full Shimano Altus, Shimano Acera, Shimano Alivio komponentli olarak 14 kg nin altında olacak şekilde üretmeye başlayıp uygun fiyata satmaya başlarsa bana göre bisiklet piyasasını eskisi gibi eline geçirir diye düşünüyorum. Eğer böyle yaparsa Kron, Geotech, Drag, Sedona ve Amoeba gibi bisikletlerin satışı dibe vuracaktır. Çünkü Bianchi nin hem karizması var hem de estetik olarak albenisi. Şahsen kendim o zaman Bianchi yi diğer bisikletlere tercih ederim. Ben kendim Shimano Acera, Altus ve Deore parçalarla modifiye edilmiş Aspid kullanıyorum. En son olarak Weinmann marka Deore göbekli jant seti aldım. Bisikletimi arızasız olarak kullanıyorum, ağırlığı dışında(17 kg) herşeyinden memnunum.
İYİ PEDALLER

Bu foruma kayıt olduktan sonra bisiklet alsaydım, kesinlikle Bianchi almazdım. Ama ne olursa olsun, bisikletçiyle bisiklet arasında duygusal bir bağ oluşmalı. Dünyanın en iyi bisikletini getirin Sarıkızımla (Bianchi Thomisus) değişmem!!! :D

• Beğen
Tepkiler: LeemonXTr
@melek öztürk
Neden 5 km de bir dinleniyorsun? Hiç uzun yola çıkmamış biri, hiç durmadan 50 km gidebilir zannediyorum. En azından benim ilk uzun yolculuğum öyleydi. Gözünde büyütme. PEDALLA VE UZAKLAŞ :d

Bianchi Türkiye dikkat ettiyseniz uzun zamandır iyi bir kurnazlık yapıyor. Bisikletlerini tanıtırken Örnek olarak vites takımı Shimano Acera diyor. Bunu gören müşteriler bisikletin fren ve vites komponentlerini komple Acera zannediyor. Halbuki Bianchi bisiklet üzerindeki parçalardan sadece arka aktarıcı ile fren vites kollarını Acera takıyor,diğer komponentleri alt modellerden oluşturuyor. Ayrıca orta göbek, furç takımı ve jant göbekleri gibi bisikletin çok önemli parçalarının markalarını hiç belirtmiyor. Bu tür parçalar da nedense hep alt seviye parçalardan oluşuyor. Kron, Geotech, Sedona, Drag, Amoeba gibi bisiklet markalarına hep dikklat edin sattıkları bisikletlerin üzerindeki komponentleri A dan Z ye belirtiyorlar, ancak Bianchi Türkiye böyle birşey yapmıyor.
İYİ PEDALLER

uzun yol için hiçbir tecrübem yok :D aslında bu konuda kendime pek güvenemiyorum. bisiklet götürür mü onu da bilmiyorum. (götürür heralde yaa :) ) alında bir kere dnemek lazım.

@melek öztürk
Neden götürmesin ki? Sağlam lastikler, atmayan bir zincir varsa katedebileğin yolun sınırı yoktur.

Bisiklet gider, pedal durmadıkça
Pedal durmaz, kişi yorulmadıkça
Kişi yorulmaz, şevki kaçmadıkça :D

Şevkini ve zevkini kaçırma; al kaskını ve çık yola :D

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@Semih Temiz
Bu konuda tamamiyle bilgisizim ama belki de kendi üretiyordur bu parçaları? Bu yüzden belirtme gereği de duymuyordur.

Allah Bianchinin belasını versin..:mad: Ne derseniz deyin bunun üzerine başka sözüm yok..:boese157:

Geri