Scudo Sports

Bianchi Dakar yenileme

Bahadır Ustaoğlu

Daimi Üye
Tepki
172
İsim
Bahadır
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar yolum uzun, sanırım 1 yıl gibi bir sürede tamamlarım. Orjinalde Bianchi Dakar fakat kadro kulağı kırıldıktan sonra uzun süre kullanmadım ve geçen gün bisikleti sıfırdan orjinalinden daha kaliteli parçalar ile toplamaya karar verdim. Dün projeme başladım fotoğrafları her adımda eklicem. Tavsiyeleriniz ve bilgileriniz ile bu bisiklete hayat verebilirim. İnşallah istediğim gibi birşey olcak. Kadro temiz boyanmaya hazır, tek kalan ön dişli grubu o da boyanmadan önce çıkartılcak tabii. Pazartesi günü fiyat alıcam ve en kısa zamanda mat beyaza kadroyu komple boyatıcam.

Scudo
güzel bir proje arıca temizbir boyacılık işalllah hayırlısı ile iyi bir makine olacak

• Beğen
Tepkiler: matzbacher
Sağol... Bakalım neler yapabilcez... :) Pazartesi boya için fiyat alıcam mat beyaza boyatıcam... Bilmiyorum bir bisiklet ne kadara boyanır ama eğer şöyle 30-40tl derse aynı hafta olmadı bir daha ki hafta mutlaka boyatırım :)

70-80 İsteyebilirler bisiklet tek renk olmak şartıyla 2renk karıştırılınca bize böyle bir fiyat vermişti oto boyacı.Bu fiyatında üzerine çıkılmaz zaten.
Güle güle kullanın.

Sağolun arkadaşlar... :)

70-80 ise biraz daha uzuya bilir süre yani 1 ay bekleyebilir ama benim istedğim boyanın iyi olması alüminyum zaten boya tutar mı onu bile bilmiyorum...

Elbette, her adım fotoğraflanıp sizlerle paylaşılacak :) Teşekkür ederim...

bitince çok güzel olucak gelişmeleri merak bekliyorum şimdiden hayırlı olsun.

Bu haliyle boyanmayacğını bilmenizi isterim.Şu anda çıplak aluminyumun üzerinde 2 katman var bisikletinizde.Bu katmanlar temizlenecek.Sonra bi vernik atılacak ve üzeri boyanacak ;)

Bende onu merak ediyordum. Çünkü parlak ve kaygan bir yüzey ve boya tutcak gibi değildi ama söylediğiniz iyi oldu öğrenmiş oldum, teşekkür ederim. Peki bu katmanları çıkarmak kolay olur mu boyacı halledebilir sanırım, yarın gidicem hem fikir hem fiyat almak için bakalım onlar ne dicekler. Arkadaşlar maşayıda beyaza boyatmaya karar verdim. Bunu söksem dağıtsam toplayabilirmiyim cesaret edemiyorum daha doğrusu içinde ne var bilmiyorum. Nasıl sizce, anlabilirseniz markasını modelini ben bilmiyorum da acaba iyimidir veya daha iyi tavsiye edebilceğiniz bir süspansiyonlu maşa var mı?

Boyacı boyamadan önce kadro temizliğini yapar da bu iş çok zahmetli olduğu için fazla para ister.Bence sen boyacıya bırakma, zımparayla,boya sökücüyle hallat bence.
Amortisörüne gelince eski Suntour yaylı modellerden biri.Bence onunla hiç uğraşma suntourun yeni beyaz maşaları daha iyi olur.Zaten pahalıda değil.100$ -Suntour XCR ;)

Ben bi denicem söküm bakım yapmayı sonra boyatıcam inşallah ama aklımda daha kaliteli bir amortisör var hatta bir tane buldum ama pahalıdır sanırım.

bahadır abi bahsettiğiniz maşa havalı bir maşa ve v-fren uyumlu değil fiyatı da 300 den aşağı değildir bence sr suntour xcm işinizi görür 70 tl civarı onlar

V fren istemiyorum zaten. Fiyat eğer 300tl ise iyi ama 300 dolar veya euro ise o zaman düşünürüm. Belli olmaz tiner aldım şimdi benim maşayı bi temizlicem boyasını sökücem olduğu kadar olmazsa yeni bir tane bakarız ama ben memnunum aslında. Bakalım ne olcak. Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Muhammed PINAR
Orjinal rengi abi ama değişçek inşallah. Bu arada arkadaşlar amortisörü söktüm kolaymış fakat bir şeye şaşırdım... Resimde görüceksiniz alt kısımdan biri metalken diğeri plastik bu orjinal mi yoksa işlem mi görmüş anlamadım?

bisikletimi daha önce kaporta boyacıya boyatmış olduğum için bu konuda biraz tecrübem var sayılır.bu kadroyu boyamadan önce kendiniz zımparalayın güzelce yoksa boyacı iyi zımpara yapmaz çabuk olsun diye.birde boyacı tanıdık komşu filan olmasın tanıdık nasıl olsa bir şey demez diye boyayı baştan savma yapabiliyorlar.aslında kaporta boyacıdan ziyade daha çok fabrika tarzı bir yerde boyatmak lazım ama bu fabrika türü yerler nerelerde var tam bilmiyorum.

Geri