Scudo Sports

Beylikdüzün'den Sakarya'ya Küçük Ev Islama Köfte Nadir Ustamızı Ziyaret Turu.

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Tepki
23.705
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Sabah 05:30 da Beylikdüzü'nden metrobüse binerek K.Çekmece Tren istasyonuna hareketle Halkalı'dan kalkacak olan 06:00 Trenine yetişmek için yola çıktık. 06.00 da K.çekmece tren istasyonuna vardığımızda Tren Halkalı'dan kalkmış ama henüz K.Çekmece durağına gelmemişti. Saatlerimiz 06:07 yi gösterdiğinde ise tren gözükmüştü. Teşkilat Bisiklet Grubu olarak 5 kişi yola çıkacaktık ki bir de baktık sabah gruptan bir arkadaşımız gelmeyeceğini söylemesine rağmen tura gelerek hepimizi şaşırttı. İşin ilginç tarafı yine de 5 kişi yola devam edebildik. Diğer arkadaşımızın tekeri yarılmış tren istasyonuna yetişememişti. Yola 5 kişi trene binerek devam ettik. Trene bindiğimizde yanımızda getirdiğimiz sandiviçlerimizle karnımızı bir güzel doyurduk. 2 saat süren yolculuk sonucu 08:00 de Gebze'ye ulaşmıştık ve yola çıkıp pedallamak için sabırsızlanıyorduk. İstasyondan inince ilk iş olarak bir benzinliğe uğrayıp lastik havalarımızı tamamladık çünkü trende lastiğim bana sürpriz yapıp yama yaptığım yerden inmişti. Trende vakit bol olduğundan sıkıntı olmadı lastiği rahat rahat değiştirdim ama uygun lastik basıncında yola çıkmanın önemini bilecek kadar tecrübe sahibiydim. Bulduğumuz küçük bir camide ihtiyaç molası verdik Mustafa arkadaşımızın önderliğinde kazalardan korunma duamızı yaptıktan sonra nihayet yola koyulduk. (Bu arada dua işe yaradı kaza bela yaşamadık benim lastik patlağım ve Çetin arkadaşımızın lastiğine batan tel dışında başka bir sıkıntı olmadı. Şans bu ki 150. Km de benzinlikte verdiğimiz mola da Çetin arkadaşımızın lastiği durduğu yerde indi ve molada lastik işini halletmiş olduk)

Gebze'den pedallayarak E5 üzerinden Dilovası yolunu takip ederek yolumuza devam ediyoruz. Yer yer yollar traşlanmış ve tehlike oluşturmakta, bazı bölgelerde anlamsız şekilde asfalt ıslak burada lastik farkı devreye giriyor ve kaliteli lastik kullanan arkadaşlarımızı inişin sonuna doğru bir nokta gibi görmeye başlıyoruz. Temkinli bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. Grubumuzdan bir arkadaşımızın uzun zamandır sürmediği için performansı düşüktü ve 50 km geldiğimizde ilk molamızı verdik. Burada arkadasimizin bayağı zorlandığı gördük ama önceden uzun yol yapmış olduğu için çokta önemsemedik çünkü uzun yolda belli bir psikolojik sınır aşıldıktan sonra tek sınır çevre faktörü kalıyor insanın kendisine bağlı olan sıkıntılar biranda yok oluyor. 10 dk lık mola sonrası yola çıktık ki 60-70 ci km sonunda arkadaşımız gelemeyeceğini bacağında çekme olduğunu belirtti ve Gebze'ye dönerek Trenle yine İstanbul'a döndü. Bize de 4 kişi (Mahşerin 4 atlısı) olarak yolumuza devam etmek kaldı. Diğer bir grup arkadsimiz ise ilk defa bu tarafa bizimle uzun yola geliyordu ve bu sefer toplamda 200 km'yi devirmeyi planlıyorduk. 100 cu km ye geldiğimizde Sakarya Karaçam Köyüne varmistik. Ama son 10 km sini ne siz sorun ne biz söyleyelim. Gruptan abimiz bize tatlı tatlı yokuşu olan bir yol biliyorum diyerek bizi başka bir yola soktu. Aman Allahım o da ne dik mi dik yokuslar neyse bir şekilde ilerlemeye devam ediyorduk ki son dik yokuşta araba motor yağı tamamen yola dökülmüş arabalar bile pati çekiyordu. Yokuşu çıkalım derken %17 eğimi gördüğüm yerde tekerin kaydı ve bıraktım iyi ki de bırakmıştım ilerisi %20 egimliydi. 3 arkadaşımız ilk defa bir yokusta inip yürüyerek çıktık. 1 km yi. Abimiz ise inat etti ve sürerek çıktı. Sonunda varmistik ve mutlu son Sakarya Karaçam Küçük Ev Islama Koftecisi Nadir Usta'nın abimizin dayısının mekanına vardık. Gelsin 1,5 porsiyon ıslama köfteler, gelsin sutlaclar. İnanın böyle bir tat yok. Yolunuz düşerse muhakkak buraya uğrayın.

08.00 da Gebze'den çıktığımız yolu 13.00 da Sakarya Karaçam Islama Koftecisi Nadir Ustamizin mekanına vardık. 2 saatlik yemek ve dinlenme molasindan sonra 15.00 da dönüş yoluna geçtik. Bu sefer her zaman gittiğimiz yoldan giderek sapanca, Karamürsel ve Topçular iskelesine kadar sürerek 50 ser km lik araliklarla 10 dk lik mola vererek feribota ulaştık ve Gebze'ye geçerek Trene binip K.cekmece ve metrobüs yapıp 23.00 gibi evlerimize vardık.

200 km yi kazasız belasız bitirme in keyfi, grup arkadaşlarımızdan bir arkadaşımızın tansiyon hastası olmasına rağmen bu turu başarıyla bitirmesi ve sloganimizda da olduğu gibi biz birlikteysek güçluyuz sozumuzu doğrulamış olmanın hazzı çok bir baskaydi.

Bir başka güzel uzun turlarda görüşmek dileğiyle.

Turumuzun strava kaydı. (link)

Teşkilat Bisiklet Grubu

Forma Sponsorumuz Hars Oto Cam Filmi firmasına teşekkürü bir borç biliriz.

Bu yazı Teşkilat Bisiklet Grubun dan Murat Ok tarafından hazırlanmıştır. Teknik bir sıkıntıdan dolayı kendisi başlık açamadı onun yerine konuyu ben açtım. Emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ederiz.
(link) takipte kalın.
WhatsApp Image 2019-09-05 at 08.33.25.jpeg

IMG-20190831-WA0066.jpgIMG-20190831-WA0048.jpgIMG-20190831-WA0045.jpgIMG-20190831-WA0059.jpgIMG-20190831-WA0054.jpgWhatsApp Image 2019-09-01 at 22.21.13.jpegWhatsApp Image 2019-08-31 at 14.54.44.jpeg

IMG-20190831-WA0003.jpgIMG-20190831-WA0041.jpg

Son düzenleme:
Scudo
@trainspotting35 tebrikler, bu arada dönüş yolu özellikle Karamürsel Topçular yapmanız isabetli olmuş, o istikametlerde bence alternatif olarak değil olarak özellikle karanlığa kalma ihtimalinden ötürü sürücüler için kesinlikle tercih edilmelidir, gerçekten tehlike arzediyor..

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri