Scudo Sports

beyaz kadroların boya maliyeti daha mı düşük?

emir yakup bulut

Forum Bağımlısı
Tepki
1.383
Bisiklet
Ghost
Ben de giriş sınıfı sora donanımlı beyaz bir yol bisikletine sahibim ve beyazın kadrolarda neden bu kadar yaygın olduğunu merak ediyorum , bisiklette en sevdiğim kombinasyon kırmızı- siyah fakat o da çok az, mesela dün bir bisikletsever salkanonun cyc 02 modeline başarıyla uyguladığı işlemin fotolarını paylaşmıştı keza o bisiklet de beyaz zemin üzerine mavi salcano logolu bir bisikletti , evet merak ediyorum kadroyu beyaza boyamak daha mı ucuza geliyor?

Scudo
Muhtemelen tercihe göre genel renk seçimidir. Siyah ve beyaz en fazla var. Sonra mavi ve kırmızı geliyor.

@alper Ku

Sayın Alper , arkadaşımız bisikletin beyaza boyanmasının daha az maliyetli mi olduğunu soruyor , bisikletin pahalılığını değil sevgilerimle

Beyaz, açık bir renk olduğu için beyaz kadrolu bisikletler, sürücüsünün/kullanıcısının kıyafetleri ile ya da bisiklete takılacak olan aksesuarlarla bir noktaya kadar uyum sağlayabiliyor. Ancak -atıyorum- turuncu kadrolu bir bisiklet için bunu söylemek pek mümkün değil. :) Bu yüzden beyaz renk, bisiklet camiasında bu kadar yaygın durumda olabilir ki benim de hoşlandığım bir tercih değil açıkçası. Ben de bisiklette Siyah-Kırmızı (en kötü ihtimalle siyah fon, beyaz motif/logo/yazı) diyenlerdenim. :p

Dip not: Benimki sadece bir tahmin. :)

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
karbon kadrolarda beyaz ın karbonun kendi rengine oranla daha pahalı olduğunu duymuştum. çünkü ekstra renklendiriyorlar parçaları..

Maaliyetini bilemem fakat çok güzel göründükleri kesin, fakat gerçekten sadece ve beyaz kadrolu bisikletler o kadar da kolay bulunmuyor.(Beyaz fonlu rengarenk olanlar hariç)

Bu arada yol bisikletlerinde sedef beyaz çok güzel duruyor

Bence modaya bağlı bir konu. 2009, 2010 yılı kadrolarda beyaz ağırlıklı bir hava vardı, yanlış hatırlamıyorsam. Düz beyaz üstü detaylar.

Şimdiki kadrolar ise daha parçalı renklere sahip. Tek değil iki renkten oluşuyor. Eminim ki 1-2 sene sonra bu da değişecek.

Bence beyaz ilgi çekici ve her renkle kolay uyum sağlayabilecek bir renk olduğu için olabilir. Maliyet farkı olacağını pek düşünmüyorum.

Açık renkte orjinal rengi kapatmak daha zor olur diye düşünüyorum, eğer fark varsa bence ucuz değil daha pahalıdır.

Geri