Scudo Sports

Bern Bisiklet Kaskları

Tepki
67
Bisiklet
Specialized
Ben günlük kullanan şehir içi bisikletçisiyim; kendime uygun "urban" olarak adlandırılan "mantar" kaskları araştırırken bu marka ile karşılaştım ve çok hoşuma gitti. Türkiye'de satılmıyor ve bilen çok fazla insan yok. (google öyle söylüyor). Sizlerle paylaşmak istedim...
Bern, temmuz 2004'te Dennis Leedom adlı extreme sporcu tarafından kurulan gencecik bir firma. Dennis snowboard, bisiklet ve paten ile yıllardır uğraşan bir sporcu olarak kask tasarlamayı kafaya koymuş ve araştırmalarına başlamış. Sağlam bir kaza geçirince güvenli bir kask yapmaya kendisini adamış. Aksiyon sporları meraklısı diğer arkadaşlarıyla çekirdek bir grup oluşturup başlamışlar bu işe. Tasarım ve mühendislik konusunda 18 ay boyunca Injoy Design kask tasarımcısı Jonathan Baker ile yakından çalışmışlar. Dünyaca ünlü kask fabrikalarını (üretici) dolaşmışlar ve Lucky Bell Plastik Fabrikası' nda karar verip onlarla beraber üretime geçmişler. Kurulduktan iki sene sonra İtalya snowboard çapraz Olimpiyatları'nda altın madalya kürsüsündeki sporcunun başında Bern marka kask duruyormuş. Kısaca iyi üretim kalitesine sahip, iyi tasarımlı kendilerine özgü çizgisi olan bir marka yaratmayı başarmışlar. ürünlerini 4 farlı ürün gamına ayırmışlar. Kaykay, Kış sporları, Bisiklet ve Deniz sporları.....
Tüm kasklar tasarım olarak birbirlerine çok yakın ve kendine özgü bir yapısı var. Örneğin bisiklet kaskında iç kısımda ayrılabilir şapkavari bir parçası var. Yazın yaz modelini takıyorsunuz, kışın kulak korumalı modeli...Çok mantıklı bence...Bazı modeller aşağıda...
http://files.myopera.com/automatte/albums/8845072/1.jpg
http://files.myopera.com/automatte/albums/8845072/2.jpg
http://files.myopera.com/automatte/albums/8845072/6f590a1c73cd996bc943f557c20d897c.jpeg

(link)

Scudo
Açıkcası görünüm olarak:

(link)

ve

(link)

modellerini biliyorum ama Bern in iç kısmındaki kendine özgü şapkasal kısım bu ürünlerde yok.

up çekelim, BERN' in satıldığı bir yer var mı İstanbul ' dA?

Bern kasklar Amazon da satılıyor ve mips özellikli fiyatları da diğer mips kasklara göre olduça iyi.

• Beğen
Tepkiler: Yoldakiseruven
Bern kasklar Amazon da satılıyor ve mips özellikli fiyatları da diğer mips kasklara göre olduça iyi.
Mips kaskların tam olarak olayı nedir genellikle 200tl civarında pahalı oluyor aynı modeline göre

Mips yeni bir teknoloji ve beyin sarsıntısını absorbe ediyor, yeni trend kaskların tamamında bu teknoloji kullanılmaya başlandı. Ben de 3 aydır araştırıyorum ve bunun soncunda mips olmayan kask almamaya karar verdim.

• Beğen
Tepkiler: Superevo
2013 temmuz ayın da ebay dan almıştım tanesi 60 dolara Bern bandito modeli olarak geçiyor 495 gr ağırlığın da hala sıfır gibi durur kullanırım kullandıktan sonra temizler kutularına koyarım çok kaliteli ve çok rahat bir kasktır tavsiye ederim bir de uzay mekiği gibi yeni model bisiklet kasklarını sevmediğin için bu klasiğe gözüm gibi bakıyorum.IMG_E3098.JPGIMG_E3100.JPGIMG_E3099.JPG

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
(link) almak isteyene tavsiye ederim oldukça makul bir fiyata veriyor satıcı ikinci el ama temiz

2013 temmuz ayın da ebay dan almıştım tanesi 60 dolara Bern bandito modeli olarak geçiyor 495 gr ağırlığın da hala sıfır gibi durur kullanırım kullandıktan sonra temizler kutularına koyarım çok kaliteli ve çok rahat bir kasktır tavsiye ederim bir de uzay mekiği gibi yeni model bisiklet kasklarını sevmediğin için bu klasiğe gözüm gibi bakıyorum.244256 dosyayı görüntüle244257 dosyayı görüntüle244258 dosyayı görüntüle
Selamlar.
Bende Bern kaskları araştırıyordum sizin kaskinizi gördüm. Bende buna benzer bir Bern kask almak istiyorum amazonda gayet uygun fiyatlı. Kendi sitesine göre tabi. Benim size sorum 500 grama yakın bir kask ağırlık yaratıyor mu kafanızda?
Diğer kasklar 250-300gr arasi çünkü.

Selamlar.
Bende Bern kaskları araştırıyordum sizin kaskinizi gördüm. Bende buna benzer bir Bern kask almak istiyorum amazonda gayet uygun fiyatlı. Kendi sitesine göre tabi. Benim size sorum 500 grama yakın bir kask ağırlık yaratıyor mu kafanızda?
Diğer kasklar 250-300gr arasi çünkü.
Yıllarımı 1.5 kg çelik başlıkla geçirdiğim için ,500 gr bir ağırlık hafif bile geliyor lakin ne kadar ağırlık o kadar güven derim. Kafan ne kadar değerliyse o kadarlık bir kask alın tercih sizin.

Korumayla ağırlık arasında doğru orantı olacağını pek sanmıyorum. Kafada iki tane kask varmış gibi ağır, yazın sıcakta kapalı yapısından dolayı eziyete dönüşür. Kask rahat, hafif ve havadar olacak ki kullanılsın ve koruma işlevini yerine getirsin.

Korumayla ağırlık arasında doğru orantı olacağını pek sanmıyorum. Kafada iki tane kask varmış gibi ağır, yazın sıcakta kapalı yapısından dolayı eziyete dönüşür. Kask rahat, hafif ve havadar olacak ki kullanılsın ve koruma işlevini yerine getirsin.
Bu sadece benim görüşüm kesin bir kural yada kaide değil . Herkes istediği ağırlıkta istediği güvenlik standartlarında kask alır tercih eder etmez.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri