Scudo Sports

Bel düzleşmesi, omurilik yamulması ve bisiklet

Taygun Kon

Forum Demirbaşı
Tepki
1.487
İsim
Taygun K.
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Herkese Merhaba

Yakın zamanda bir arkadaşım ile bel ağrısı yüzünden doktora gittik. Yapilan testler sonucunda bel ve boyun düzleşmesi ve omurunda yamulma olduğunu söylemiş. Dahası uzun süreli şekilde bisiklete binmemesini söylemiş. Lakin arkadaşım öyle 1 saat bisiklete binmekle yetinen birisi değil ve haliyle bu durum bizi üzüyor. Geçen gün 35 km sürmüş sabaha beli kalas gibi kalkmış.
Merak ettiğimiz şey ise şu içinizde böyle bir sorun yaşayan var ise uzun süreli bisiklet turlarını nasıl yapabiliyorsunuz ? Nelere dikkat ediyorsunuz ve ne yapmamızı önerirsiniz ?

Scudo
Ben bel fıtığı ameliyatlısıyım 2010 da ameliyat oldum ve bu tarihten sonra bisiklete başladım, bugün 55 km kullandım düzenli olarak kullanıyorum. Evet bazen belim agrıyor araştırılsa eminim düzleşme falan da vardır diye düşünüyorum. Son tahlilde kendimce bazı yöntemler buldum barfiks barında sallanma, bel egzersizi, yürüyüş koşu gibi bence spor yapmamak daha çok zarar veriyor.

Hem bisiklet sürüp hem fitness'a gidiyorum. Sırt ve bel kaslarımı güçlendirici egzersizler yapıyorum. Yüzmeye gidin mesela iyi gelebilir. Vaktim yok diyorsan yoga yapabilirsin kendi çapında. Tüm bunları da eş zamanlı yapın,sırf bisiklet sürmeyin.
Uzun bisiklet turları insanı zorlayabilir,belin ağrır,kalçan ağrır.Bence ağrı hissedildiğinde mola vermeli ve kendimizi zorlamamalıyız.

boyun bel düzleşmesi yapısal olabildiği gibi büyük çoğunluğu bölgelerin yanlış kullanımına bağlı ortaya çıkan problemler esasında... masa başı iş yapıyosa pc veya cep telefonu ile çok muhatap oluyorsa kaçınımaz son... bence bir fizyoterapiste başvursun ve postür eğitimi verilsin derim.... sonrasında yüzme benzeri arka sırt kas grubunu güçlendiren mini egzersizlerle idame ettirip bir sure sonra otomatik postür kendini toparlayacaktır zaten.... bisikletede bence devam etsin kalas gibi kalsa bile ... çünkü bir sure sonar kalaslaşma hissi azalmaya başlar diye tahmin ediyorum

ben de bel fıtığı ameliyatı sonrası bisiklete yeniden başlayanlardanım. fiziksel aktiviteme bu sene fitness çalışmalarını da ekledim. ve gördüm ki bel ve boyun rahatsızlığı olanların sadece bisiklet sürmesi faydadan çok zarar verebiliyor ve mutlaka diğer fiziksel hareket çalışmalarıyla desteklenmesi şart. üstelik bu çalışmalar sürüş performansınızı da hem güç hem de nabız denetimi bakımından olumlu etkileyecektir. bunun için bir spor salonuna gitmek zorunda değilsiniz, evde yapılabilecek yığınla egzersiz var, youtube'da bulabilirsiniz.

yapmayın, bedeninizin duruşuna, kas sisteminize zarar verecek şekilde ve şiddette bisiklet kullanmayın.

Omurilik yamulmadı gibi bir problem varsa muhtemelen doğuştandır. Bisikletle ilgili olan kısmı ise omurilik yamukluğu varsa yine muhtemeldir ki bir bacak öbürüne göre kısa ölçülür bu işe farketmesenizde bisiklet sürüşünüzü etkiler. Ayakkabı desteği kullanmak gerekebilir

• Beğen
Tepkiler: Ashrenia
Herkese teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: Ashrenia
Geri