Scudo Sports

Bebekler Artık Ölmesin- Sen de Yardım Et!

ÆSir

Dora Otomotiv Yedek Parça
Tepki
1.475
İsim
Emre
Başlangıç
2001—02
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bugün bir bebek öldü. Sadece bebek. Zeynep İnci 1.5 yaşında tedavi olamadığı için ÖLDÜ.

İşin bir diğer acı yanı ise OTU B*KU haber yapan medyanın 3 maymunu oynaması.

(link)

Sebebi ise SGK ve parasızlık. Sözüm siyasiye değil, devlete. Devlet, belediye, insanlar her gün milyonlarca lira sağa sola GEREKSİZ yere harcarken. Kimi mülkün/ bölgenin 1 günlük olmasa da olur dediğimiz harcaması. 2.4 milyon $. Rakam sana, bana çok büyük geliyor ama dönen paralara göre hiç bir şey. SGK destek çıkmıyor. Tedavinin başarılı olduğunu kanıtla diyor ki kanıtlanmış.

SMA kas hastalığı. Bebeklerde görülüyor ve tedavi şartları çok kısıtlı. Parayı toplamakla çözülmüyor. Belli yaş ve belli kilo şartları var. Mesela 13 kilogram üstünde olursa çocuğun veya 2 yaşını geçerse tedaviye alınamıyor. Daha doğrusu, tedavi işe yaramıyor. Yani bir bebeğin yaşaması için para+zaman gerekiyor. Türkiye Devletinin destek çıkamadığı bu hastalığa destek için tek yapabildiğimiz bağış kampanyaları. Şu an forumda aktif 900 kişi var. Her bir üyenin bir bebek için sadece 10 TL gibi komik bir rakam bağışladığını ve bu kişinin bir yakınından da bunu istediğini düşünecek olsak 18000 TL para toplamak demek olur. 10 lira bile verecek durumun yoksa paylaş, duyur başkasından yardım istememize yardımcı ol.

Zor değil, bir bebeğin hayata tutunması senin 10 lirana bakıyor. Bu küçük dediğimiz paralar damlayarak o çocuğun hayatına etki ediyor.

(link) biraz vicdanı olan sadece şu sayfada bebeğin halini gördüğü an bile anlar. 80 milyon nüfuslu ülkede 7,7 milyon TL toplanabilmiş.

Devletin el uzatmadığına ben mi el uzatacağım diyenler buradan da eminim çıkacaktır, umarım çocuğunla böyle sınanmazsın.

Dini görevleri yerine getirmek isteyenler için diyanetin fitre ve zekat için verdiği cevap;

Konuyu ne kadar çok kişiye yayabilir ve destek olabilirsek bir can için o kadar iyi olur.

Scudo
Instagram linki yerine ordan önemli gördüğünüz bilgileri içeren gönderileri koysayız iyi olurdu.

Instagram ve Facebook kullanmayan ben gibi çok kişi var.

Bu vesileyle UP.

• Beğen
Tepkiler: Alâiye
Gene sabah sabah içim dışıma çıktı.

Benim ne bu devletten, ne de devletin kaynaklarının bir nebze olsun yandaşlar ve pelikan kuşları harici bir kesime fayda sağlayabileceğine inancım kalmayalı çok oldu.

Ama devlete saygım olmasa da, kendime saygım var.

Şu çaresizliği gören ve durumu olan herkesin de kendisine saygısı olması lazım.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Geri