Vefa Erdem
Üye
- Tepki
- 22
- Bisiklet
- Geotech
Tekrar merhaba. Daha önce kendim için benzer bir başlık açmıştım, tur bisikletleri ile ilgili. Ben kendime özelleştirilmek üzere ucuz yollu bir Geotech Life 28 aldım. Sıra kız arkadaşımda. Planımız sene içerisinde, İstanbul çevresi ve kuzey egeye seyahatler düzenlemek (evden çalıştığım için buna yeterli vaktimiz oluyor) 2015 yazında ise Yunanistan ve adalarına doğru, kamp yapmak yerine (ikimizin de kamp deneyimi henüz yok) belirleyeceğimiz aralıklarda pansiyonlarda vb. konaklayarak yol almak. Gel gelelim konu bayan için bisiklet olunca, bu konuda oldukça cahilim. Muhtemelen 2. el alacağız, parçalar ihtiyaç doğrultusunda değiştirilecek. Temel kural sanıyorum bisiklet bacaklarının arasındayken kadro ile apışarası arasında yaklaşık üç parmak boşluk olması. Kadro şeklinden ziyade beni düşündüren tekerlek çapı. Birlikte seyahat ederken, onda 26" olması, birbirimize uyum konusunda (uzun mesafede) çok sorun yaratır mı? Yani eğer 26" alırsak, benim birim mesafeyi (misal 1 km.) katetmek için bastığım pedal sayısı onda daha fazla olacağı kesin. Ama bu fark çok mu fazla? Yoksa ikimizin bisikleti de 28 inç mi olmalı? Bir bisiklette karar kılmadan önce gidip kiralayıp çeşitli kadroları deneme ve karar verme şansımız olacak. Ama yine de konu ile ilgili tecrübeleri olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.