Scudo Sports

Basit fren ayarı nasıl yapılır?

Scudo
Yeni başlayan dostlarımızıda düşünerekten olabildiğince basit ve kısa anlatmaya çalıştım.

• Beğen
Tepkiler: redcat1.6slx
@TurŞoförü hocam çok sağol anlaşılır bir vidyo olmuş. Kanalını beğendim takipteyim. Bisikletçilere güven olmuyor onaracağına dahada bozuyorlar böyle öğrenip kendin yapmak en iyisi. Hocam son olarak çekimde kullandığın kamera nedir?

• Beğen
Tepkiler: Endorfin
güzel olmuş eline sağlık.en iyi yol tamirciye gidip onlara dil ve para dökene kadar kendimizin öğrenmesi.

Benim jant yamuk oldugu icin standart v fren ayarlari uygun olmuyor
Jant akordunu yaptirdim celik jant olduğu icin yeterince duzelmiyor
Bir turda 1 kez pabuçlara jant surtuyor bu şekilde kullaniyorum ek guc sarfediyorum ve yokuslar dahada zor oluyor ama baska carem yok :/

@Satı teşekkür ederim. Dediğiniz gibi tamirciye dil ve para dökmek yerine kendimiz yapmak en güzeli. Birilerinin daha yapmasına vesile olursam ne mutlu bana. :)

Yararlı olmuş.Teşekkürler

Ağzınıza sağlık . Herkesin anlayabileceği sade bir anlatım olmuş.

Fren bacağını bir türlü ortalayamadım, teli geriyorum ediyorum ama hep geriye doğru sarkıyor. Ne yapmam gerekiyor?
@mustafamrt fotoğrafa göre soldaki

Dosyalar

• 20200421_152046.jpg
    20200421_152046.jpg
    1 MB · Okunma: 33
Fren bacağını bir türlü ortalayamadım, teli geriyorum ediyorum ama hep geriye doğru sarkıyor. Ne yapmam gerekiyor?
@mustafamrt fotoğrafa göre soldaki
Fren bacağı ile fren pabuçları arasında sanki çok pul var. Pulları azaltıp dener misiniz?
Ayrıca pabuçların sağ ve sol olarak doğru yerleştirildiğini de kontrol etmelisiniz.

@sspl evet bana da öyle geliyor ama belli bir pul sırası falan var mı? Ve pabuçların hangisinin sağ sol olduğunu nereden anlayabilirim
@sspl (link) bu linke bakınca da doğru gözüküyor pullar

edit: tam olarak öyle değilmiş, 1 pul falan çıkarttım şimdi daha iyi oldu

Son düzenleme:
@sspl evet bana da öyle geliyor ama belli bir pul sırası falan var mı? Ve pabuçların hangisinin sağ sol olduğunu nereden anlayabilirim
@sspl (link) bu linke bakınca da doğru gözüküyor pullar

edit: tam olarak öyle değilmiş, 1 pul falan çıkarttım şimdi daha iyi oldu
Pul sayısı ve düzeni bisikletten bisiklete farklı olabilir. Bir bisiklette oraya pul fazla koyulduysa sizde de birebir aynı şekilde koyulacağı anlamına gelmez. Çünkü fren ayak bağlantısını yaptığınız noktalar her bisiklette aynı değil. Pulları tak çıkar, eksilt azalt yaparak optimum ayarı yakalamanız gerekiyor. Sağ sol durumu ise pabuçların üstünde yazar genelde.

Geri