Scudo Sports

Bakırköy-Silivri turu 21 Aralık 2013(AKSAKLIK NEDENİYLE İPTAL OLMUŞTUR)

NEVRES KME

Forum Bağımlısı
Tepki
1.480
Bisiklet
Specialized
Sevgili Pedaldaşlar,

21 Aralık 2013 tarihinde sabah 7.00 de Bakırköy'den hareket edeceğiz. Şu an için 2 arkadaşız. Allahtan bir aksilik çıkmazsa bu tur benim için güzel bir deneyim olacak düşüncesindeyim. Grubumuzdaki diğer arkadaşlarımızdan da katılan olabilir.
Benim foruma yazma nedenim ise Silivriye kadar ki rotamızda siz pedaldaşlardan belki bize eşlik etmek isteyen olabilir, belli bir mesafeyi yada tamamını, bu arada hem selamlaşırız diye düşündüm. Ayrıca bu rota için bizi uyaracağınız yada trafikten biraz daha arınmış yollar tavsiye edebileceğinizi düşünerek yazdım.
Rastlaşmak ve tanışmak dileğiyle
Esenlikler diliyorum.

Scudo
(link)

rota sahilden olursa 58 km gidiş.
bu rotayı yaptık daha önce emniyet şeridi var yol geniş ama dönüşte dikkat edilecek dar yerler var ,,

sahilden gitmicez. dönüşte nerelerde dikkat etmemiz lazım sayın Kurtcebe. ilgine tşkler :)

valla git-gel 120den fazla yapar o, planlar yola çıkınca pek tutmaz :D
hayırlı pedallamalar :)

başka bir rota olacak o vakit,
dönüş bence sahile girmeyin derim,
ben orada akla karayı seçtim ,şimdi nasıl bilmiyorum ama, sağ emniyet şerit diye bişey yok, iki araç yan yana gelirse bisiklet aynen yoldan dışarıda çıkamaz banklara çarpar ve sıkışır .

(link)

86+86 =172 yaparki oldukça uzun olur bu kış aylarında ise riskli olur ama dönüşte otobüs yapar iseniz bu tur olur ,,

(link)

ikinci yol 80 km daha avantajlı ,,

@NEVRES KMESahil yerine nereden gitmeyi düşünüyorsunuz?

Kumburgaz-Marmara Ereğlisi sürekli (sahilden) gittiğim bir rotadır. Hava yağışsız olursa ben de katılıp kılavuzluk yapmak isterim. Kumburgaz Jandarma'dan Silivri'ye (devamla Çorlu yol ayrımı yakınlarına) kadar hiç E5 kullanmıyorum.

Olur da katılamazsam, rota kabaca şöyle:

Kumburgaz Jandarma'nın önündeki alt geçitten sol taraftaki yan yola giriyorsunuz. Bu yan yol kimi zaman E5 kenarından, kimi zaman biraz içeri (deniz tarafına) girerek sizi önce Kumburgaz'a oradan devamla Selimpaşa E5'e kadar götürecek. (Selimpaşa'ya varmadan, Duruman otobüs durağından sahil tarafına inerseniz, Kadir Has Üniv. sahil tarafından güzel bir yürüyüş yolu/manzara eşliğinde Selimpaşa köy içine ulaşırsınız) Selimpaşa E5'ten içeri sahil tarafına girerek Selimpaşa köy içine, oradan da yine iç yoldan Selimpaşa Mezarlığı ve İmam Hatip Lisesi'nin yanından Silivri istikametine yol var. Bu yol üzerinde bisiklet yolu da var. Bisiklet yollu olan bu iç yolun biterek E5'e kavuşmasına 500m kala, bir okul, mini boyutlu bir döner kavşak, ve bir park var. Parkın yanından iç yola girerek (E5'ten uzaklaşarak) Silivri tarafına devam ediyorsunuz, yol bitiminde yine E5 yan yola çıkıp (E5'e ters) 500m kadar ileriden tekrar bir iç yola saparak devam ediyorsunuz. Yol biraz girintili çıkıntılı olsa da, neticede sizi içeriden Silivri çarşıya çıkaracaktır.

İyi eğlenceler.

@Kudret KurtcebeŞimdi de aynı öyle Kudret abi. :)

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Telefonda konuştuğumuz gibi; performans kısmına gelebilme ihtimalimiz var :) En kötü hava durumu hakkında bilgilendiririz sizi :)

İnşallah kazasız belasız gidip gelirsininz.Doğum günümün şerefine :D.Doğum günümde olsa belki katılırdım ama ne ekipmanım var ne iyi bir bisikletim ne de iyi bir kondisyonum :(.

Ali Ceylan arkadaş, öncelikle şimdiden kutlarım doğum gününü. Benimkide bu haftaydı ama o gün Silivri yapma şansım yoktu :) İnşallah başka bir turda buluşuruz. İyi günler

Teşekkürler Vahapcığımmmm :) Beklerim ve mutlu olurummm. Sağol

@Tuncay Üner
Tuncay arkadaşım zaten biz de erke çıkmak zorundayız. Hem trafiği biraz daha geç görmek adına. Hem de ben o rotayı ne kadar zamanda tamamlayacağım bilemiyorum. Bu yüzden çıkış sabah 7. Bekleriz haberleşiriz. görüşmek dileğiyle :)

Tuncay arkadaşım zaten biz de erke çıkmak zorundayız. Hem trafiği biraz daha geç görmek adına. Hem de ben o rotayı ne kadar zamanda tamamlayacağım bilemiyorum. Bu yüzden çıkış sabah 7. Bekleriz haberleşiriz. görüşmek dileğiyle

@Mert Ahmet

Bende mesafe olarak aynı km leri düşünüyorum. çünki bir yere yetişme derdi olmayınca, şurayada girelim burayada girelim, şurdan dönelim ahanda buraya girip foto çekelim derken bizim km uzar gibi hissediyorum ama sağlık olsun. az sürelim diye bir düşüncemiz yok zaten. iş burda öncelikle benim sağlıklı pedallayabilmem. ve bu turu sorunsuz bitirebilmem. çok arzu ediyorum yapacağım inşallah. dönüşte km yi paylaşırım Mert. selemlar

@Kudret Kurtcebe

Sayın Kurtcebe, harikasın sen :) Dönüş otobüs kısmına bayıldım :) İnşallah buna gerek kalmaz ama bir yandanda haklısın. Sevimli olmayan bir mevsim seçtim. Ama bisikletin mevsimi yok bana göre. Ki inşallah başarılı olurum, turu sorunsuz bitiririm. Rota konuusnda sizlri dikkatle dinliyorum. Tur arkadaşımlada hepsini paylaşacağım. Fakat şöyle bir durum varki yolcunun işini Allah bilirmiş. Bakalım bize ne güzellikler sunacak. Hatırlarsan sana bahsetmiştim hastalığımdan. Hypoglisemi. Bu sevimsiz şeker hastalığı beni tahmin etmediğim yerlerde vuruyor. Bu yüzden dilerim güzel geçer pedallamak. ve otobüs yapmadan gelmek olsun. Ben bu turu bitirmek istiyorum..Saygılar Kurtcebe..

@Abdullah.R

merhaba Abdullah bey, öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızı yanıma alacağım. Benimde düşüncem sahilden keyifli bir sürüş. Sizlerle bu turu forum da paylaşma amacımda sizlerin kullandığı ve sağlıklı bulduğunuz yolları bizimle paylaşmanız ve vaktiniz olursada bize eşlik etmenizdi. İnşallah rastlaşırız. Benim sağlık sorunum ve kış mevsimi ile birlikte birleşince dilerim bu tur burnumdan gelmez. ama gereken önlemi alarak ve dinlenerek Silivri ye sağlıkla ulaşmak ve dönmek arzusundayım. Bu arada ben Silivriye kadar olan yolu daha doğrusu iç kısımları hiç bilmem. Tur arkadaşımla paylaşacağım yazıları. son halini de sizlerle paylaşırım. iyi günler selamlar

@Abdullah.R

Abdullah bey inşallah hava yağmaz, Hem biz rahat çıkış yaparız hemde sizinle pedallama şanşımız olur :)

ruzgar cok rahatsiz ediyor silivri yolunda. Ben agustosta gittim, araliktaki ruzgar cok can yakabilir, dikkar edin. Ozellikle buyukcekmeceden sonra acik arazi.. Ve ruzgardan agziniz yuzunuz yamuluyor :)

@Serkan Mıstınoğlu

selam Serkan, öncelikle uyarın için tşkler. Sen nerden çıkış yaptın Silivri turuna??

Bahcelievlerden cikis yaptim. Gidis donus 125 km aldi

Abla şimdiden hayırlı yolculuklar, Uzun tur yapmak istesemde yapamıyorum fakat şehir içinde bol bol gezicez seninle havalar biraz ılısın okulumuda rahatlatıyım yanında olucam istanbulda.

@Betül özkal

inşallah Betülcüğümmmm :)

Yaratıklara dikkat edin..nereden çıkacakları belli olmuyor,

Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Merhaba,
Güzergahın en sıkıntılı bölümü havaalaı kavşaktan,avcılar,haramidere,beylikdüzüne kadar olan yer.O bölümü sbah erken saatte metrobü ile aşın.

@Çağlayan

Tşkler Çağlayan. Dikkat ediyoruz, eteyede devam ;)

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Merhaba,
Gümüşyakadan sonra da D-100 istikametine ve E-5 istilametine yol ayrılır.O tarafa doğru gitmeyip direkt olarak tırların ve kamyonların park ettiği yoldan.Yani sahil tarafından devam ederseniz yol sizi doğrudan silivrinin içine kadar indirir.

Geri