Scudo Sports

bacaklarım

zeB@ni

Üye
Tepki
25
bisikletimle yola çıkıyorum daha fazla sürmeden bacaklarım çok ağrıyor. acaba kilolarımla alakası olabilirmi . veya yola çıkmadan yapmam gereken bişeyler varmı. önerilerinizi bekliyorum.
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
yaşım 17
boyum 1.80 cm
kilom 98-99kg:rolleyes:

Scudo
İlk olarak sağlıklı bir insan olmak açısından kilo vermeye başla :)

Yüksek viteslerde yavaş şekilde pedal çevirerek kendini zorlama, düşük viteslerde tempolu ve akıcı pedal çevirmen hem olası eklem sorunlarını hemde sakatlanmaları engelleyecektir.

Forum'da bir yerlerde bu konu ile ilgili bir makale olacaktı, biraz araştırma yaparsan bulursun.;)

@parliament

bunlara katılıyorum.sürüşe ilk başladığın andada(evden hemen çıkar çıkmaz) aniden pedallara yüklenme.önce biraz hafiften başla ısınırsın ondan sonrada tempolu sürmeye çalış..
ağrılarında muhtemeldir ki ani yüklenmelerden oluyor.
Eğer ani yüklenmiyorum diyorsanda dediğim gibi önce evden çıkınca biraz düşük tempoda pedal çevir ısınırsın,sonra artır temponu

İyi sürüşler :)

• Beğen
Tepkiler: zeB@ni
Öncelikle daha önceden de bu ağrıların oluyormuydu yoksa bisiklete başladıktan sonra mı olmaya başladı bu önemli bir kısım. Hangi spor olursa olsun her zaman başlamadan önce kaslara ısınma dediğimiz hareketlerle spora başlanacağı uyarısında bulunmalıyız ve bir miktar ısınmanın akabinde yüklenmeye başlamalıyız.

sanırım şimdi anladımki direk olarak ağır vitesten başlamam hata. bacaklarımın güçleneceğini sanmıştım ben ağır viteslerde sürünce.
cevap veren herkese teşekkür ederim...

Ağır viteste sürmek hele hele ilk başlayanlar ve sizin gibi kilolu olanlar açısından oldukça sakıncalı.Hakan Hocamızın yazısını okuyun.Çok şey öğreneceksiniz.
Kolay gelsin...

17 yasındayım
boyum:1.98
kılom:94-98 (bır ara hastalandım ve 120 kıloya kadar cıkmıstım)

ben bısıklet surerken cok terlıyor ve bacaklarım agrıyor yokusta ufak yokusta alsa nefes nefese kalıyorum kulup doktoruna sordum bıse olmaz deyıp savdı basından acaba bılgısı olan varsa yazarsa sevınırım ....

@özgürlük_mahkumu

terlemekle ilgili forumda daha önce konu açıldı ve bilgi verildihttps://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=24958 bakarsan bulabilirsin cevabını. bacak ağrıları ise burda benim açtığım konuda cevaplar veriliyor. kısacası zayıflamalıyız

Geri