Scudo Sports

Bacak Kılları

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

ozi*

Üye
Tepki
16
İsim
Ozan
Herkese merhaba [emoji4]
Birkaç başlık açılmıştı bu konuda,ancak tam cevabımı,daha doğrusu kafamdaki soru işaretlerini giderebilecek cevapları bulamadım.

Herkesin kıl yapısı farklıdır ,benim yapı ise çok sık ve uzun. (Biliyorum ki bazıları bu bacak kıllarından kurtulma mevzusunu gereksiz görüyor,bazıları da gerekli görüyor) [emoji16]

Benim bacak kıllarımın gözenekleri çok sık,hatta neredeyse aynı gözenekten 2 tane çıktığını bile görmüştüm [emoji16]
Yol bisikleti kullanıcısıyım, uzun ve kısa taytlarım var ama şu sıcak yaz aylarında uzun tayt giymekten artık sıkıldım diyebilirim. Bir süre önce kısaltmışım çok uzun oldukları için şimdi de kısa sayılır.
Ama çok sık ,gerçekten çok sık tüyler. Epilasyon yaptırma gibi bir durumum yok şu anda,hatta bu kalkışacağım işe ailem bile sıcak bakmıyor, hem de hiç [emoji3]

Ağdayı tek başıma yapamayacağımdan şüpheliyim.Makine ile kısaltınca da çok sık kıllarım olduğu için sırf kök gözüküyor. Dizimin üzerinde jilet ile denedim ve kılları deriye kadar sıfırladım resmen,yani sadece ten rengim açık olduğu için içeriden ufak siyah kıl kökleri gözüküyor.Yüzeyde kıl yok.Sizce jilet ile alsam,köpük yardımıyla mesela.Çok mu sert çıkar ? Benim tüylerim yumuşaktır uzunken ,ama bir defa kesilince hafif sertleşir.Sizce çok problem olur mu ?

Yeter ki hoş gözüksün,kaşıntısı önemli değil [emoji4]

Fikirleriniz nelerdir ? Jilet olur mu bu yapıdaki tüylere ?

Çoook teşekkür ederim [emoji106][emoji5]

Scudo
Yazılacaktır ancak yazılmadan söyleyeyim. Jiletin kılları kalınlaştırdığı, sıklaştırdığı, gürleştirdiği v.s v.s gibi iddialar şehir efsanesidir.

• Beğen
Tepkiler: gercek umurcan
Sorunuza tam cevap olmayacak ama yaz bitti, yine uzun tayt giymeniz gerekecek.
Bence bırakın dağınık kalsınlar.

Ama seneye için konuşursak, hiç denemedim ama tüy dökücü kremler duymuştum, onlar işe yaramaz mı acaba?

Tüy dokucu kremleri çok meth ediyorlar bence bu işin uzmanı ile gorusmende fayda var :)

Tuy dokucuyu sık gec hocam :D hocam bacaginin rengi gozukmeyecek kadar sık degilse alma cok degisik oluyor hic giymek istemeyebilirsin :D :D

Komplikeleştirmeye pek gerek yok aslında.Basit ve 15 dakikalık bir olay.Tıraş bıçağı alın, hepsi bu.Özellikle Gilette'nin Blue 2'si bu işi harika yapıyor.Çoğu prof bisikletçi de böyle yapıyor, ben de böyle yapıyorum.Dediğimi kullanın 15 dakika'da, tertemiz olur.En kötü ihtimalle, yani vücut fazla tüylüyse bile hafta'da 1 kez alırsınız.Ben 2 hafta'da bir yapıyorum.Sprey vs gibi şeyler'e hiçbir şekilde gerek olduğunu düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
@furkantrojka
Evet ben de o düşüncedeyim,çevremden duyduğum kadarıyla da böyleymiş.Zaten kıl yapısına göre değişir böyle şeyler.

@Ahmetgitar
Tüy Dökücü kremler de jiletten pek farklı etki yaratmıyormuş diye duydum ben.Hani jiletle belki daha kolay ve kısa sürer işlem.Ama kesin bir şey söyleyemiyorum [emoji4]

@Auron Sanchez
Hocam o kadar sık değil kıllar ama bolca mevcut [emoji4] Aklıma yatarsa jileti deneme durumunda kalacağım,teşekkür ederim [emoji106][emoji4]

@I am the Uptown C.
Anladım,öyle yapacağım sanırım.
Peki hangi yöne doğru yapılıyor bu işlem ? Yani aşağıya doğru yapınca biraz kalabiliyor diye biliyorum.Aşağıdan yukarıya doğru yapınca da batık olur,kabarma olur kızarır diyorlar.

Yazın başından beri çeşitli ürünler kullanmış olarak bir şeyler yazayım buraya...

İlk aldığım veet in ağda bantlarıydı hani şu elinizde ovuşturup kullandığınız bunlar 5 para etmez tavsiye etmiyorum. Çünkü tek bandın kullanımı çok az.

İkinci ürünüm ise veet tüy dökücü krem oldu. Bak bundan memnun kaldım hem de fiyatı uygundu. Bunda da bekleme süresi var o dezavantaj.

Üçüncü ürün ise yeter veet e para kazandırdığım deyip aldığım sesu nun kartuş şeklinde satılan sir ağdasıydı. Bundan memnun kaldım sayılsa da işi çok. Yok kartuşu ısıt, yok bantları ayrı al falan iş yani.

En son da klasik yöntem traş bıçağını denedim ve en kolayı en temizi bu diyebilirim. Her duşa girdiğinizde kullansanız sürekli cillop gibi bacaklarla gezersiniz.

Bu arada ağda aman aman hiç de öyle acıtmıyor kadınlar yine yaptıkları işi abartmışlar :) ayrıca ağda sonrası bunların temizleme mendili elinizde yoksa vay halinize yapış yapış gezersiniz aman dikkat.

Uzun lafın kısası bir sıralama yaparsam; 1-Traş bıçağı 2-Tüy dökücü Krem 3-Sesu nun kartuşlu şeysi 4-Veet ağda bandı

Not: Eğer bacaklar güzelse ilk temizlikten sonra kendine yazabilirsin bilgin olsun :ssrtcbya::komik:

Arkadaşların dediği gibi jilet fazla uzama , çoğalma , sertleşme vs yapmıyor. Yapsa görürdük yıllardır :D normal permatik banyo falan kullanmak biraz işkence olur. Çok tıkanma yapıyor. Banyo body 'ler var. Kıl bi yerden girip arkadan çıkıyor. Temizlik güzeldir :koptum:

• Beğen
Tepkiler: ozi*
Tam anlamıyla pürüzsüz ipeksi bir görünüm istiyorsan lazer epilasyon yaptır ama maliyetli oluyormuş baştan söyliyeyim.Bir dahada çıkmadığını iddia ediyorlar:)

ben 3 numaraya vurup geçiyorum. duş alırken bile kayalıklara tutunmuş yosun birikintisi gibi su nerden gelse o tarafa yatıyor

Onlar ilelebet kalacak :D Kıllar erkekliğin 2. göstergesidir der kaçarım:p
Bu arada şehir efsanesi ilk çıktığında incecikken jiletle kesildikten sonra çıktığında neden 3 numara saç sertliğinde çıkıyor?
Bakıyorum da nede güzel bacak kıllarım varmış :) şu dönen muhabbetlere bakın ya ben şuramıda keserim vb. az daha düşünceli olursanız burası "Erkekbisikletforum" değil ve burada kadınlarda var diyeyim siz ne anlarsanız onu uygulayın..

@kaskreis atıyorum bi kaza yaptın sedyede yatıyosun belden aşağı pansuman yapılıcak.. hemşire kadın :) bu düşünce tarzı kızımı okutmayım ama eşim hasteneye gitmesi gerektiğinde doktor kadın olsun demek ki.. bence ayrıştırmaya hiç gerek yok erkekte kadında aynı yerden gelmiyo mu

@DKN Başlıkta yazıyor bacak kılı , bi giriyorsun adam .. dakileri de kesiyorum diyor, benim bile hoşuma gitmedi..
Kadınlarla erkekler aynı yerden gelselerde farklıdır,onlarda yapısı gereği bizim gibi belgrat ormanı olmaz mesela..

Bu arada pansuman zorunludur, ama kimse burada şuramı kestim buramı keseceğim demek zorunda değil..

@kaskreis Çünkü kıl köklerinde jileti algılayan reseptörler var, jilet ile kesildiklerini fark ettikleri anda kökler kalınlaşmaya başlıyor.

• Beğen
Tepkiler: olympos
Valla onu bunu bilmemde,sarışın alman hans tipinde biriyim,bacak kılları sarıydı,ala ala şuan simsiyah ve daha gür çıkıyor bence doğrudur denilenler,ha çokta umrumdamı değil :))

Ufak bir soru : Arkadaşlar neyin kavgasını neden yapıyorsunuz ? :D :D :D

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri