Scudo Sports

Aynı iç lastiğe yama yapma rekorunuz kaç? =D

Aynı iç lastiğe en fazla kaç adet yama yaptınız?

• Toplam katılım
    171

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.914
Bisiklet
Cervélo
Evet tüketim karşıtı çevreciler toplansın :cool:

Bir iç lastiği mümkün olduğunca yama yapanlardan mısınız? Eve dönünce, veya o an yanınızda bulunan tamir kitiyle tekrar hayata döndürdüğümüz iç lastiklerimizi ve bu alandaki rekorlarımızı konuşuyoruz bu başlık altında :D

Yama rekorlarımızı ankete de dökelim :ssrtcbya:

62C4BE84-B3CA-40DF-B1C7-F7E5962FCF19.jpeg

Benim rekorum 10, biraz önce çöpe attım bu iç lastiği. Yamalardan bir tanesi çok hafif hava kaçırıyor (muhtemelen 8 numara) ama hangisi uğraşmak istemiyorum :D Artık yeter, 10'da biter!

Kullandığımız ve memnun kaldığımız yamaları da paylaşmayı unutmayalım. Benim göz bebeğim B'twin :cool:

wqeqwesd.png

Scudo
Valla küçükken bisikletime çok yama yapardım. Babam bıkmıştı artık bisikletimi tamir etmekten. Hatırladığım kadarıyla da 10'u buluyordu yamalar. Yaşadığım yerde hep o "pıtrak" denilen nalet dikenler vardı, onlar yüzünden patlardı.

Yama yapmakta o kadar ustalaşmıştım ki; eski iç lastikten yuvarlak bir parça kesip kullandığım iç lastiğe "bali" ile yama yapabilir hale gelmiştim. :ckskc:

Ne günlerdi be..

40 lı yama aldım 8 tl ye patladıkça yama yapıyoruz şu ana kadar 3 yama olması lazım malum kurlar artınca en adi iç lastik bile 15 tl olunca böyle devam etmek durumundayım.Bakalım yedek iç lastik de sibop bölümünden hafif yarılmaya başladı nereye kadar gider ne yaparım bilmiyorum.

ya bir kere tura gittim kısa mesafe 80 km civarı.Ya bir yerde patladı lastiğim yaklaşık 2-3 mm lik bir aliminyum diken çıktı geri topladım.2 hafta sonra birden lastiği inmiş vaziyette buldum gene aynı dikenden çıktı.2 gün önce gene aynı dikenden dolayı patlak yaşadım.Ya öyle bir diken ki dışarıdan giriş deliği görülmüyor ama lastiğin içine girmiş ara ara oradan çıkıp sağolsun iç lastiğimi indiriyor

Çocukken eski bisikletime 6 7 belkide daha fazla yama yapmışlığım var. Bizim zamanımızda iç lastikler pahalıydı :) Şimdi ise 1-2 yamadan sonra değiştirmek daha mantıklı gibi geliyor.

Eskiden bunlarla yama yapardım çok zevkliydi :)

4bfffd7618fffdfffd2cfffdfffdfffdfffdfffd36352fffd.jpg

Çocukken kullandığım bmx bisikletin ve lisede kullandığım mtb'nin iç lastiğine kendim yama yapıp tamir ediyordum. Şu an kullandığım bisikletin iç lastiğine hiç yama yapmadım, patlayan iç lastiği attım ama zaten Eylül 2007'den beri sadece bir kere lastiğim patladı.

Ben eski yeni bütün bisikletlerime 3 kereden fazla yama yapmadım belli bir zamandan sonra hava kaçırmaya başlıyor

şehir bisikletine aynı iç lastiğe 9 defa yamadığım oldu, bu arada yedek olarak kullandığım iç lastikte aynı geleceği paylaşıyor.

Birkaç yıl evvele kadar patlayan yol lastiğini bir kahve parası zaten ne olacak deyip atıyordum. Son zamlardan sonra yama işine girdim. 4 - 5 yamaya kadar kurdum kendimi. Belki lastik de alamayacağız ilerde kolay beri.

@Ilter Elmas Afrikadaki bir çocuktan fazla yaşıyor iç lastikleriniz bravo. 11 yıl patlak yok süper.

Yol iç lastiğinde oluşan 2 parmak girecek büyüklükte deliğe yama yaptım tuttu. Bununla birlikte en fazla 5 dir herhalde

• Beğen
Tepkiler: kerem E
@Serkan Mıstınoğlu

Bu duruma ben de şaşıyorum. Şanslıyım herhalde ama sadece bu konuda. Çok fazla camlara falan da dikkat etmiyorum. Patladıktan sonra arka lastiğe patlak önleyici şerit taktım. Bisikletin üzerinde gelen Schwalbe'nin -sanırım en ucuz- modeli var. Bisikleti eylülde aldım, ön lastik hiç patlamadı, arka lastik ocak ayında bir kere patladı. Neredeyse lastik değiştirmeyi unutacağım :D Yanıma da her zaman 2 adet yedek iç lastik alıyorum.

yedek lastik taşıyorum yolda uğraşmıyorum. Daha önce denedim beceremedim yama kalktı hep. Sonra zırhlı lastik aldım pek patlamıyor. 2700 km'de toplam 2 kez patlamıştır. Onları da yedek lastikle değiştirdim. Evde patlak lastiği yaparım diyorum ama atıyorum bir kenara kayboluyor :) İşe gidip geldiğim için yolda yama ile uğraşmak istemiyorum.

Bugün 4 kere yama yaptım aynı lastik iki kere patladı birinci yama tutmadı çıkarıp yeniden yaptım eve geldim teker yine patlamış onu hallederken birinci gene açıldı bi de onu yaptım 4 yama iki patlağa harcadım :) yedek lastik yok giren dikeni tek parça çıkardığım için onun yenşden patlatması söz konusu değil ne bahtsız adamım yav 34km de iki patlak iki haftada ön teker 2 kere arka teker iki kere payladı. Arka teker ilk patladığında cam kesmişti dış lastik de kesildi ona da içten yama yaptım. Sıkılmaga başlıyorum artık bi tarfta 10 sene lastiğim patlamadı ne şanslıyım diyen arkadaşım gel de yamama :))) IMG_20180822_121507.jpg IMG_20180820_121050.jpg

@Serkan Mıstınoğlu
Doğrudur :D

Ben geçen sene kayseride bıraktığım ümit city's'i sürmüş gibi hissetmiyorum kendimi. Halbuki 3 sene sürdüm :). O bisikleti ilk aldığımda her hafta lastik yamadım, yamam bitti yolda kalmayayım diye sakızı patlak olan yerin üstüne koyup tekere geçirip şişirdim, daha sonra 2.5 sene patlamadı, kardeşime sordum o da hiç patlamadı dedi.

Sakız deneyen var mı?

Bu arada o lastiğe sanırım 5 yama yaptım sakızla birlikte:D

@yokgibi sakızın hiç şansı yok çünkü kuruyacak. Biraz esneyebilen bir şey olmalı

@yokgibi
Gittiği yere kadar :)

40 lı yama 5 liraydı hala öykeyse 40 yara bandı 40 sakız her şekilde 5lirayı geçer sanırım :) ekonomik olmaz ama sıra dışı olur :)

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Geri