Scudo Sports

Aynakolu takarken, fazla zorladım, Yardım!

SNkaraoglu

Forum Demirbaşı
Tepki
226
MErhaba, Aynakolu takarken sanırım fazla zorladım, Vidayı çıkardıgımda bu görüntüyle karşışaştım,

(link)

Vida kırılmış, bir kısmı içeride kalmış. Ne yapmalıyım, nasıl cıkartmalıyım?

Scudo
Ne yapmışsın sen Sina ya :)

Matkap ile, ucuna sac ucu takın matkabın. Dikkatli bir şekilde oymayı deneyin.

• Beğen
Tepkiler: SNkaraoglu
Ama kırılmaması gerekiyordu, her zaman yaptıgım gibi yüklendim, o anda bir gevseme oldu, o anda herşeyi bıraktım. Gevşekliği hissedince vidayı söktüm. Ve...

Şu anki halinde aynakolu çekince çıkması lazım. Aynakolu çıkart, yanına al, bisikletçiye git. Ucuza yeni bir orta göbek ve vidanın yenisinden al.

Öyle gözüküyor, pahalı bir aynakol değil gibi, orta göbek te en fazla 10-15 lira tutar. Tabii kişiye göre 10-15 ytl önemli rakamlar olabilir.

orta göbeğim sanırım 25 ytl :)
Ama vidaya tornavida yuvası oyup, tormavidayla cıkartmayı deneyecegim. Sonuc verecek bence, umutluyum :

matkapla bi delik açıp eğer elinde gerekli ekipman varsa veya bulabilirsen ters paso açıp(yani ters diş sen onu sıkarken çıkmasını istediğin parça sökülecek) veya matkapla yanyana sık çok derin olmayan bi çok delik del en son aralarınıda birleştir düz tornavidayla sök kolay gelsin

bnm 3 kez başıma geldi 3ünded de orta göbek değiştirdim. dediğin yöntemler çok zor olabilir.

Ayna kolu sokmene gerek yok, dikkatli bir sekilde iceride kalan parcanin uzerine bir iz yapip tornavidayla sokebilirsin.

Herkese teşekkürler, Hallettim. Sonuna kadar oydum, vidayı tamamen toz parçacıkları haline getirdim, tornavidayla zorladıgımda döndü, Bayagı zamanımı aldı... Artık aynakolu takmaya korkuyorum :eek:

@SNkaraoglu

Hadi gözün aydın. Sen elleme, başkası taksın Sina ;) :eek: :D

@Haşim Okyay

Yook, Başkasına elletmeem! yani mecbur kalmadıkca...
Ama yavaş yavaş öğreniyorum, Sadece akort ayarı kaldı yapamadıgım, onu da öğrenirim inşallah.

Geri