Scudo Sports

Aynakol - velosolo

Mustafa Glts

Aktif Üye
Tepki
82
Arkadaşlar herkese merhaba,

yaklaşık 3 aydır eski bir kadrouyu fixed gear'a çevirme uğraşındayım. Fixed Gear hakkında pek bilgim olmamasına rağmen bu işe giriştik ve forumdaki arkadaşlar ve konular hakkında az biraz bilgi sahibi olduk .

Şu an Parçaları tamamlama aşamasındayım. Yalnız aynakol ve velosolo dişli sayıları hakkında kararsızım.

Forumdan bir arkadaştan aldığım fixie göbeğin yanında kendisi 16t velosoloyu da yanında gönderdi.

Eldeki bu 16t'yi değerlendirmelimiyim ? Değerlendirmek istersem kaç diş aynakol almam lazım ?

Değerli yorumlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler.

(Genelde düz yollarda ve kısa turlarda bisikleti kullanmayı planlıyorum...)

Scudo
Bende 16 t single speed bisiklet var tabiki seninkiyle kıyaslayamam cunku bisiklet 22 inc lastiklere sahip (ve bulamıyorum yedek). Ön aynakolum 44t kalkısı cok rahat fakat biraz hızlanınca sanki bosta dönüyomus hissi oluyor cok yüksek hıza ualsmak mümkün degil gibi . daha büyük bi diş alırsanız hızlandıktan sonra yararı olacaktır fakat durdugunuzda kalkarken epey zorlanabilirisiz.

Yinede fixed bisikletlerin pedalın durmamasından ve frenleme gibi alısma süreclerinin oldugunu varsayarsak ve baslarken daha az hızlarda kullanılmalı alısmak için die düşünüyorum bu nedenle sonucta bisikletinizi toplamıssınız ucuz yollu bi 44t ile baslayarak ilerde iyice alıstıktan sonra 48-52 falan gibi dişlere gecmeniz bence uygundur. Tecrube herzaman önemlidir paylasılanları denenenleri dinlemek fakat baskalarının tecrubelerine göre hareket etmek insanın içinde her zman ukte bırakır.

Bence kendiniz deneyin ve görün derim.

16 - 47 güzel bir oran olur. eğer gerçekten yokuş gibi bir derdiniz yoksa 48 daha iyi bence. genelde uzun tur dişli oranıdır 16-48, 17-48, 16-47 vs.

Geri